Jaarkaart voor Regio-Voetbal: ‘Laag bedrag, drempel zo laag mogelijk houden’

Nieuws 3.629 keer gelezen

GOUDRIAAN/REGIO • Om Regio-Voetbal in stand te houden én uit te breiden krijgen lezers de vraag vanaf 6 april een kleine bijdrage te betalen

Een seizoenskaart voor Regio-Voetbal, zo omschrijft hoofdredacteur en grondlegger Rick den Besten van de zeer populaire site  het abonnement. “Voor een bedrag van 3,99 euro krijg je een heel jaar toegang tot alle uitslagen, standen (die nergens anders actueler worden weergegeven), wedstrijdverslagen en het nieuws van het amateurvoetbal in onze streek. We hebben bewust gekozen voor een bescheiden bijdrage. We willen de drempel namelijk zo laag mogelijk houden.”

Fluitje van een cent
Desondanks is het een overgang. Al meer dan vijftien jaar maken tienduizenden voetballiefhebbers gratis gebruik van de diensten van Regio-Voetbal. Elk weekend gaan daarvoor verslaggevers en fotografen op pad en worden trainers en bestuursleden van clubs in het werkgebied gebeld om de verslagen meteen al op zaterdagavond te kunnen aanbieden.

“Dat doen we met veel liefde en passie. Ons team heeft écht een band met het amateurvoetbal in onze streek. Maar de ontwikkelingen in de markt zorgen ervoor dat we reëel moeten zijn: er zijn extra inkomsten nodig om dit aanbod in stand te houden.”

Het idee van een abonnement is niet nieuw. Al ruim twee jaar geleden lag het kant en klaar op tafel. “Door de coronamaatregelen en het meerdere malen stilleggen van de competitie hebben we het niet uitgevoerd. Dat moment is nu wel gekomen. Vanaf 6 april kunnen belangstellenden via www.regio-voetbal zich aanmelden voor de seizoenskaart van Regio-Voetbal. We hebben daarvoor een eenvoudige betaalmodule ingericht. Je abonneren is een fluitje van een cent.”

Binding
Regio-Voetbal is niet meer weg te denken. Het idee: een online podium bieden waarop verslagen van wedstrijden, regionaal voetbalnieuws en programma/uitslagen/standen van bijna 90 voetbalclubs uit de regio bij elkaar zou worden gebracht.

“Meerdere van onze kranten (Het Kontakt, GM) komen op woensdag en donderdag uit. Het wrong journalistiek gezien dat we daarmee verre van actueel waren, terwijl we de teksten en foto’s op zaterdag al hadden”, blikt Den Besten terug. “De site was vanaf het begin een succes. De kracht was, naast de snelheid waarmee we het nieuws brachten, vooral dat de clubs van Regio-Voetbal een ‘binding’ met elkaar hadden en hebben. Ze kennen elkaar, komen regelmatig tegen elkaar uit, de spelers en trainers hebben onderling contact.”

“Zeker zo belangrijk is dat we de volle breedte van het amateurvoetbal belichten; niet alleen de hoogste klassen, maar ook de derde, de vierde en straks de nieuwe vijfde klasse. De band van de fans met deze clubs is zeker zo sterk en in sommige gevallen misschien nog wel sterker. Kijk naar derby’s als Woudrichem-Sleeuwijk of SV Meerkerk-Ameide. Daar staan, zeker als het mooi weer is, zomaar duizend bezoekers langs de lijn.”

Site en socials
In de loop van de jaren werd het aanbod uitgebreid met nieuws over ontwikkelingen in het regionale amateurvoetbal. Wisselingen van trainers, spelers die een overstap maken, de uitbreiding van een voetbalcomplex: Regio-Voetbal brengt het vaak als eerste naar buiten.

“Het zorgt ervoor dat we maandelijks tussen de 30.000 en 40.000 unieke bezoekers en ruim één miljoen pageviews hebben. Nog eens duizenden liefhebbers volgen ons daarnaast via social media en dat aantal groeit nog steeds. Niet voor niets: op vooral het retweeten van de tussenstanden van de regioclubs wordt op Twitter op de voet gevolgd. Als ik zelf aan het fotograferen ben, zie ik vaak mensen langs de lijn voortdurend hun telefoon checken om de scores van andere clubs bij te houden.”

Nieuws is niet gratis
Een aanbod dat Rick den Besten en het team van Regio-Voetbal heel graag in stand willen houden. “Daarom zetten we nu de stap om aan de toegang tot onze website een bescheiden bijdrage te verbinden. Een brood is niet gratis, dat geldt voor nieuws ook; die tijd is voorbij. Als er onverhoopt te weinig mensen 3,99 euro voor Regio-Voetbal over hebben, moeten wij ons afvragen of we op deze voet verder kunnen gaan. Dat is de realiteit. Aan de andere kant: als er voldoende belangstelling is, hebben wij al plannen om het aanbod van Regio-Voetbal juist verder uit te breiden.”

Speciale kortingen
Het abonnement op Regio-Voetbal geeft niet alleen een jaar lang toegang tot het nieuws op deze site, maar er zitten ook aantrekkelijke extra’s aan vast. “We hebben met meerdere bedrijven in de regio afspraken gemaakt over acties. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan korting op het sporten in een sportschool of op een voetbalreis naar Barcelona.”



Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (Special Products).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 1 minuut geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 8 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 8 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 9 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 18 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 18 uur geleden