Afbeelding
Foto: @vvSchelluinen

Keeperstalent Jochem van der Werff maakt overstap van SteDoCo naar Schelluinen

23 mrt, 23:20 Nieuws Spelerscarrousel 2.536 keer gelezen

HOORNAAR/SCHELLUINEN • Keeper Jochem van der Werff verdedigt volgend seizoen de kleuren van derdeklasser Schelluinen. Het 18-jarige talent komt over van het Hoornaarse SteDoCo, waar hij al drie jaar deel uitmaakt van de A-selectie.

“Ik heb altijd in de jeugd van SteDoCo gekeept en vanaf mijn zestiende ben ik overgeheveld naar de senioren. Ik heb veel geleerd, ook omdat ik als derde keeper regelmatig aan speelminuten toekwam. Maar helaas het laatste halfjaar niet meer”, weet Jochem van der Werff.

“Door wisselende blessures van Petar Stoskovic en Stephan Veenboer werd ik dit seizoen zelfs tweede keeper, maar daardoor zat ik wel altijd op de bank. Alleen in de oefenwedstrijd tegen WNC mocht ik minuten maken. Voor mijn ontwikkeling is dat natuurlijk niet goed.”

Keuze snel gemaakt
Door de komst van doelman Lars Blijenburg in de winterstop speelt Van der Werff weer elke week. “In de jeugd O19. Volgend seizoen worden we overgeheveld naar het tweede elftal, maar voetballen in de reserve derde klasse zie ik niet zitten. Ik keek al om mij heen, toen Schelluinen belde was de keuze zo gemaakt.”

Van der Werff treedt in de voetsporen van een broer van zijn opa. “Piet den Hartog keepte ooit bij Schelluinen, dat vertelde mijn moeder ook al. Op zich een leuke bijkomstigheid. Ik wil eerste keeper worden en dan eens kijken waar mijn niveau ligt. Of bij Schelluinen, of elders. Maar dat is voor latere zorg. Mijn focus ligt nu op een vol seizoen speelminuten maken, maar ook op plezier. Dat heb ik gemist. SteDoCo vond mijn keuze jammer, maar er is volop begrip en deze stap wordt mij zeker gegund.“

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie