• Heukelum - ASV Arkel (3-0).
• Heukelum - ASV Arkel (3-0). Foto: Rick den Besten - Regio-Voetbal
voorbeschouwing

Twee cruciale wedstrijden voor ASV Arkel

Nieuws 1.906 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • ASV Arkel werkt in vier dagen tijd twee cruciale wedstrijden af. Zaterdag speelt het keurkorps van Leon Elands uit tegen Heukelum en dinsdagavond komt Sleeuwijk naar Schoonzigt. Arkel staat in 2F dertiende, Heukelum veertiende en Sleeuwijk twaalfde. Alledrie hebben ze elf punten, maar Heukelum wel met een wedstrijd meer gespeeld.

SteDoCo kampt in de derde divisie met nogal wat blessures en dat verklaart deels de wisselvallige prestatiecurve. Zaterdag komt nummer 4 HSV Hoek naar de Groeneweg.

Topper voor Sliedrecht
In 1C speelt Sliedrecht de topper tegen De Zuidvogels, één van de twee koplopers. Zeker gezien de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen LRC rest er voor Sliedrecht maar één optie om de eigen titelkansen gaaf te houden: winnen. Dat zal een hele toer worden, want de ploeg uit Huizen verloor deze competitie pas één keer.

Nieuw-Lekkerland speelt in 1B de ‘derby’ in en tegen Heerjansdam, een treffen tussen twee middenmoters. Papendrecht ontvangt Terneuzense Boys, ook al twee ploegen die elkaar op papier nauwelijks iets ontlopen.

SVW moet zich herstellen
Niet alleen onderin de 2e klasse F is het spannend, ook bovenin. SVW ging dinsdagavond lelijk onderuit tegen Wilhelmina’26 en zal zich in en tegen Sleeuwijk moeten herstellen. GJS is voorlopig afgehaakt in de titelrace, maar kan zich weer beter in positie brengen door Roda Boys een KO te geven. Drechtstreek is zich aan het ontworstelen aan de degradatiezone. Een goed resultaat in en tegen Woudrichem zou weer een ferme stap in de goede richting betekenen. Voor De Zwerver lonkt de derde plaats als het zich op De Schans weet te ontdoen van EBOH.

De Alblas leidt soeverein
Dan 3C. In deze klasse is het bovenin vooralsnog minder spannend. De Alblas leidt soeverein en krijgt het punten sprokkelende Groot-Ammers op bezoek. Belangrijkste uitdager Hardinxveld neemt het op sportpark Streveland op tegen Streefkerk. Oftewel: de nummers twee en drie tegenover elkaar. SV Meerkerk kan ook nog aanhaken, maar dan mag (bij Lekkerkerk) geen nieuwe misstap worden begaan.

Ook Alblasserdam zit nog op het vinkentouw. De oranjewitten hebben de altijd lastige uitbeurt tegen Ameide voor de boeg. Na drie gewonnen wedstrijden na de winterstop verloor VVAC nu drie keer op rij, steeds met één goal verschil. Die serie moet tegen Dilettant eigenlijk een halt worden toegeroepen.

Schelluinen houdt hoop
De kampioenskansen van Schelluinen kregen in 3D een knauw, maar door de nederlaag van GVV’63 tegen BLC is er weer een sprankje hoop. De achtervolging moet worden ingezet met winst op nummer vijf Haaften.

SV Noordeloos is in 4E afgezakt naar de positie van hekkensluiter. Of de uitbeurt tegen SVS’65 perspectief biedt op verbetering, is zeer de vraag. Peursum zal constanter moeten worden als het de wedstrijd tegen Lekvogels schadevrij wil doorkomen. Unitas klimt, maar lijkt kansloos tegen de gedoodverfde kampioen IFC.

Aangename busreis Unitas?
Voor zondagderdedivisionist Unitas wordt het hoog tijd voor weer eens een overwinning. Dat zou de busreis terug uit Haaksbergen, waar HSC’21 de tegenstander is, meteen ook een stuk aangenamer maken.

Dinsdagavond
Dinsdagavond 29 maart staan naast Arkel-Sleeuwijk ook Sliedrecht-Almkerk (1C) en Alblasserdam-Schoonhoven (3C) op het programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app