Afbeelding
Foto: Jan Noorlandt
voorbeschouwing

Genoeg ingrediënten voor smakelijke derby Wilhelmina’26 - Altena

Nieuws Voorbeschouwingen 1.227 keer gelezen

ALTENA • Het wordt een heftige zaterdag met de derby tussen Wilhelmina’26 en Altena. Het is altijd een beladen wedstrijd, maar deze keer zijn de belangen nog groter. De Wijk en Aalburgers zullen ongetwijfeld revanche willen nemen voor het smadelijke 4-0 verlies in de laatste editie in Nieuwendijk. Verder is Wilhelmina’26 de laatste week goed bezig met een overtuigende 0-3 bij hoogvlieger Wieldrecht en de 3-0 tegen koploper SVW. 

Maar in de derby’s komt Altena altijd goed voor de dag. De Nieuwendijkers, die de laatste wedstrijden inkakten met een 1-3 verlies tegen Drechtstreek en 3-1 verlies tegen De Zwerver, zullen er zeker vol voor gaan om zich weer op te richten. Het is voor Altena bovendien aanhaken of afhaken. Wilhelmina’26 heeft de koplopers SVW en Roda Boys al in het vizier, dus staat er voor de Wijk en Aalburgers ook veel op het spel. Bij winst komt Altena langszij bij Wilhelmina’26. Dat zullen de Wijk en Aalburgers niet willen laten gebeuren. Het verschil op de ranglijst is drie punten, wat de derby een nog mooier affiche geeft. Kortom, ingrediënten te over om er een spectaculaire derby van te maken zaterdag op de Ebbe, waar om 14.30 uur de aftrap is.

Jacks League
Kozakken Boys komt weer in de problemen na het verlies tegen Noordwijk en AFC. Dat het anders moet, weten de Werkendammers waarschijnlijk zelf ook wel. Zaterdag tegen TEC zullen de spelers elkaar een schop onder de kont moeten geven. De wedstrijd bij TEC is cruciaal. De gastheren hebben maar twee punten meer. Als Kozakken Boys wint is het stuivertje wisselen. Dat moet voldoende uitdaging voor de “Boys’ zijn om alles uit de kant te trekken voor een goed resultaat.

Hoofdklasse
Achilles Veen is los met vier overwinningen op rij. Vijf op een rij is nog mooier. Dan moet zaterdag op De Hanen Weide wel hoogvlieger Rijnvogels worden gekraakt.

Eerste klasse
In de eerste klasse is er voor hekkensluiter Almkerk weinig te halen. Wellicht heeft de 2-2 dinsdagavond tegen FC Breukelen wat opgewekt. Tegenstander Monfoort is ook geen hoogvlieger, dus misschien zit er toch wat in het vat. GRC 14 weet ook bijna niet meer wat winnen is. Winst bij FC De Bilt, dat een plaats hoger staat op de ranglijst, is essentieel om niet verder in de problemen te raken.

Tweede klasse
In de tweede klasse neemt Sleeuwijk het op tegen koploper SVW. Geen lekker uitgangspunt voor de Roefbewoners, die de punten hard nodig hebben. Woudrichem loopt het gevaar om zich te verslikken tegen het de laatste weken goed voor de dag komende Drechtstreek. Het verschil op de ranglijst is maar drie punten.

Derde klasse
In de derde klasse treden Sparta’30 en NOAD’32 aan voor de derby. Het kan een heftig potje worden, maar de uitslag is hier niet te voorspellen. GDC moet het goede gevoel vasthouden en BLC zien te kraken. Dan wordt het nog spannend bovenin de ranglijst.

Derde klasse (zondag)
Be Ready moet de mouwen zondag hoog opstropen bij Steeds Hoger. Op de ranglijst is het verschil twee punten, dus om te flierefluiten is het geen tijd. Vol er op moet het uitgangspunt zijn.

Vierde klasse (zondag)
Dussense Boys mag laten zien of het ook echt spierballen heeft. Koploper RFC, dat ongenaakbaar lijstaanvoerder is, zal zeker een moeilijk te behappen kluif worden.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app