•
• "Seizoen tot nu toe een feestje", vindt Maarten van Gastelen. Foto: Richard van Hoek

Derby met Alblasserdam cruciaal duel voor kampioensfavoriet De Alblas

31 mrt, 07:00 Nieuws Voorbeschouwingen 898 keer gelezen

OUD-ALBLAS • De cijfers liegen er niet om: koploper in 3C met zes punten voorsprong op naaste concurrent Hardinxveld, nog geen wedstrijd verloren en slechts elf goals tegen. De Alblas is titelkandidaat nummer één. Ook trainer Maarten van Gastelen loopt daar niet voor weg.

“Dit seizoen is tot nu toe écht een feestje”, glimlacht de coach, bezig aan zijn derde seizoen op sportpark Souburgh. “Ik heb een heerlijke spelersgroep tot mijn beschikking, de resultaten zijn uitstekend en iedereen op de club is blij en enthousiast. Dat is lekker werken hoor. Daarnaast hebben we de laatste weken wat mazzel dat we, ondanks het feit dat we links en rechts punten hebben gemorst, de concurrentie op afstand weten te houden omdat ook zij hebben nagelaten optimale resultaten binnen te slepen.” 

Afwezige middenveldmotor
“Wat mijn eigen team betreft constateer ik dat we de laatste weken wat stroever zijn gaan voetballen. Zal voor een deel met de druk te maken hebben. Als lijstaanvoerder zijn we geen jager meer, maar worden we bejaagd. Dat is even wennen. Ook het feit dat we een paar spelers missen, speelt een rol, hoewel ik besef dat ook trainers van andere clubs daar mee te kampen hebben. De afwezigheid van Jeffrey Gelderblom laat zich echt voelen. Hij is onze middenveldmotor en heeft scorend vermogen. Jeffrey is op rondreis door Zuid-Amerika. We verwachten hem medio mei weer terug.”

Verdedigende power
Dat De Alblas na vijftien competitieduels nog steeds ongeslagen is en slechts elf tegendoelpunten heeft hoeven incasseren, zegt veel over de verdedigende power van de ploeg. “Onze laatste linie staat als een huis”, glimlacht Van Gastelen. “En daar achter staat een keeper die het prima doet. En vergeet de rest van het team niet: er wordt keihard gewerkt, elke training en wedstrijd weer. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat de jongens zo ontspannen mogelijk aan de aftrap verschijnen en genieten van hun pot voetbal. Daarnaast wil ik aanvallen met mijn ploeg. Daar zou ook wel eens een doorslaggevende factor kunnen worden in de titelrace. Van ‘terug leunen’ ben ik geen voorstander; voétballen moeten we!”

Geen lange bespreking
Komende zaterdag wacht De Alblas een nieuwe uitdaging op weg naar het walhalla van 3C; de uitbeurt tegen Alblassserdam. “Een wedstrijd waar je geen lange voorbespreking voor nodig hebt”, glimlacht Van Gastelen. “De meeste spelers kennen elkaar, een aantal is zelfs bevriend. Dat maakt zo’n duel sowieso speciaal. Voor ons telt één ding: er goed doorheen komen. Daar gaan we voor.”

Jan Timmer

Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie