• Fitim Meha in actie voor SVS’65.
• Fitim Meha in actie voor SVS’65. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Fitim Meha: thuis bij SVS’65

Algemeen 2.486 keer gelezen

SPIJK •  SVS’65 doet het verrassend goed na de winterstop. Blikvanger is Fitim Meha. De spits heeft zijn draai gevonden in Spijk.

Sinds 2020 voetbalt Meha bij SVS’65. Hij liet zich overhalen door Marvin Westerduin. “Ik was eigenlijk al gestopt. Maar na een half jaar miste ik het voetbal en toen heb ik me laten overhalen.”

Omzwervingen
Fitim is geen onbekende in het amateurvoetbal. Hij heeft een aantal omzwervingen gemaakt. Na de jeugdopleiding te hebben gevolgd bij GJS debuteerde hij op zijn vijftiende in het eerste elftal van Unitas zondag, dat toen eerste klasse voetbalde. Na drie jaar vertrok hij naar SteDoCo. Twee seizoenen later vertrok hij om bij Schelluinen te gaan voetballen. Daar hield Meha het maar een halfjaar vol.

Het seizoen daarna ging hij bij Sliedrecht voetballen. Maar toen hij tijdens het PCC-zaalvoetbaltoernooi zijn been op twee plaatsen brak, moest Fitim Meha noodgedwongen stoppen met voetballen. Na negen maanden probeerde Meha het bij Arkel, wat geen succes werd. Vervolgens voetbalde hij nog twee seizoenen bij SVW. Hij had de voetbalschoenen al aan de wilgen gehangen toen de mogelijkheid kwam om bij SVS’65 te gaan voetballen.

Veel blessures
Fitim Meha is nog niet tevreden over het spel van SVS’65. “Het niveau is bij vlagen niet best. De ene keer komt het er wel uit en de andere keer niet. We hebben nog geen wedstrijd in dezelfde formatie gespeeld. We hebben veel blessures. Spelers hebben veel last van pijntjes. Ik ben zelf hartstikke fit en heb volgens mij dit seizoen nog geen wedstrijd en training gemist.”

De selectie wordt er ook niet breder op. Verdediger Levi Slob is af en toe afwezig wanneer hij wordt uitgezonden vanwege zijn werk bij defensie. Marvin Westerduin en Kenny Lagendijk zijn geblesseerd en de kans dat zij nog gaan voetballen is klein.

Een meevaller is dat Willem Looijen weer teruggekeerd is in de hoofdmacht. “Bij Willem is de bovenbeenspier afgescheurd en niet meer te herstellen. Het leek er op dat Willem er niet meer bij zou zijn maar opeens stond hij op het trainingsveld.” Aldus Fitim. Ondertussen heeft Willem weer een paar wedstrijden gespeeld en scoorde afgelopen zaterdag weer tegen Noordeloos.

Topafmaker
Dat heeft ook consequenties voor Fitim Meha. “Vanwege gemis aan creativiteit op het middenveld werd ik op tien gezet. Maar we scoorden niet. Daarom ben ik in weer in de spits gaan voetballen. Het resultaat was dat ik in vijf potjes zes keer scoorde.”

Meha wil het liefs in de spits spelen. Maar samen met Willem Looijen in de spits is volgens hem niet mogelijk. “We moeten allebei de bal in de voeten hebben. Willem is een topafmaker. Elke bal in de zestien is bij hem een doelpunt, maar hij heeft de techniek van een goudvis. Dus ik ben bang dat ik weer op nummer 10 moet gaan spelen.” 

Fitim Meha stond afgelopen weekend inderdaad op nummer 10, maar pikte toch ook een doelpuntje mee.

In het begin van het seizoen ging het moeizaam maar na de winterstop heeft SVS’65 de smaak te pakken. Alleen tegen het Dordtse GSC/ODS werd verloren. Fitim hoopt op een mooie eindnotering.“Wanneer we dit seizoen in de top zes eindigen, hebben we het gezien alle omstandigheden goed gedaan. We krijgen de onderste clubs allemaal nog thuis. En thuis zijn we drie klassen beter.”

Eén grote familie
De 30-jarige schade-expert is met zijn gezinnetje gesetteld in Gorinchem. Een half jaar geleden is hij aan de slag gegaan als senior bij ABS. Nu werkt en voetbalt hij vlak bij huis. Hij heeft het erg naar zijn zin bij SVS’65. “De sfeer bij SVS’65 is top. Het is één grote familie. Mijn zoontje van drie mist geen wedstrijd van SVS’65 en staat elke zaterdag met zijn opa langs de kant.”

Ook volgend seizoen voetbalt hij in Spijk. “Menno Beusekamp wordt de nieuwe hoofdtrainer. Met de huidige assistent-trainer van Schelluinen heb ik nog samengespeeld in de jeugd van GJS. Verder wordt Marvin Westerduin assistent-trainer. Dat zijn jonge trainers met veel potentie. Ik hoop dat SVS’65 nog wat voetballers erbij kan halen. Met iets meer voetbalvermogen weet ik zeker dat we volgend jaar hoge ogen gaan gooien. Dat verdient deze club.“

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden