Papendrecht - Nieuw-Lekkerland
Papendrecht - Nieuw-Lekkerland Foto: Richard van Hoek Fotografie
voorbeschouwing

Mooie derby’s in de West-Alblasserwaard: Alblasserdam - De Alblas en Nieuw-Lekkerland - Papendrecht

Nieuws Voorbeschouwingen 1.070 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De westkant van de Alblasserwaard maakt zich zaterdag 2 april op voor een tweetal mooie derby’s. Nieuw-Lekkerland ontvangt Papendrecht en op Souburgh wordt de burentwist tussen Alblasserdam en De Alblas uitgevochten.

SteDoCo zal ervoor willen waken in de derde divisie nog verder af te glijden. Thuis winnen van ODIN’59 betekent hoe dan ook stijgen op de ranglijst.

In de westelijke eerste klasse zijn Nieuw-Lekkerland en Papendrecht de degradatiezone flink genaderd. Beide ploegen willen daar weer weg, wat het belang van de onderlinge derby extra onderstreept.

De titelkansen van Sliedrecht hebben door de nederlaag tegen De Zuidvogels een forse knauw gekregen. Bij Roda’46 wordt gerekend op herstel.

2F
In de 2e klasse F kan het zowel bovenin als onderin nog alle kanten op. Koploper SVW ontvangt Tricht, dat de laatste weken indruk maakt. De streepjes zijn dus gewaarschuwd. Altena-GJS is een subtopper, Drechtstreek-Heukelum een degradatieduel. Een Papendrechtse zege zou de zorgen voorlopig flink doen afnemen. Arkel kan de punten ook heel goed gebruiken. Tegenstander Wilhelmina’26 is echter niet voor de poes. De Zwerver kan in Dordrecht wellicht profiteren van het feit dat tegenstander Wieldrecht na de winterstop het spoor behoorlijk bijster is geraakt.

3C
3C vertoont parallellen met 2F, met dit verschil dat koploper De Alblas zes punten los staat. Toch draait het momenteel wat stroever bij de lijstaanvoerder, alleen de concurrentie profiteert er niet van. Maakt overigens voor de derby tegen naaste buurman Alblasserdam allemaal niks uit, dat is hoe dan ook een wedstrijd op zich die op het scherp van de snede zal worden uitgevochten. Hardinxveld moet in het spoor van De Alblas zien te blijven, maar treft in Schoonhoven een ploeg in vorm. Beide clubs doen volop mee in de tweede periode. Streefkerk blijft knap in de top-3 als het hekkensluiter FC Perkouw weet te vloeren.

SV Meerkerk heeft het vizier zeker ook nog naar boven gericht. De geelzwarten ontvangen streekgenoot VVAC, de ploeg die de laatste vier wedstrijden met één doelpunt verschil verloor, waarvan twee keer in blessuretijd. VVAC heeft de marge naar de streep hierdoor danig zien slinken en weet dat het op De Burcht lastig is om tot een goed resultaat te komen. Groot-Ammers sprokkelt de laatste weken knap punten. Zaterdag tegen Lekkerkerk zal de ploeg van Ferry van Dijk op een driepunter gebrand zijn. Ameide neemt het op tegen Dilettant, dat inmiddels al meer dan tien duels op rij ongeslagen is.

3D
Schelluinen zit in 3D op het vinkentouw. Over de uitbeurt tegen Vuren mag echter niet te licht worden gedacht.

4E
SV Noordeloos is in de 4e klasse E rodelantaarndrager. Zaterdag ligt er een kans om in punten weer gelijk te komen met tegenstander Leerdam Sport’55. Peursum moet uitkijken niet overal naast te gaan grijpen. Een verrassing tegen runner-up ZBC’97 zou dan ook zeer welkom zijn op het complex aan de Kerkweg. Unitas moet in staat worden geacht te winnen van ASH.

Na de winterstop wil het met zondagderdedivisionist Unitas nog niet echt vlotten. Een goed resultaat bij koploper Gemert zou dan ook een regelrechte verrassing zijn.

Programma dinsdagavond 5 april
Harkemase Boys - STeDoCo
Woudrichem - Drechtstreek

Programma woensdagavond 6 april
OSS’20 - Unitas

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app