• GVV'63 - MVV'58 (1-1).
• GVV'63 - MVV'58 (1-1). Foto: Gijs van Tuijl
voorbeschouwing

Haaften, MVV’58 en Vuren ontvangen titelkandidaten in 3D

31 mrt 2022, 12:00 Nieuws 1.080 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE • Haaften, MVV’58 en Vuren ontvangen zaterdag in de derde klasse D de drie uitgesproken titelkandidaten. Koploper GVV’63 komt naar Meteren toe. Van de twee achtervolgers van de Gamerense lijstaanvoerder speelt het Bossche BLC in Haaften en Schelluinen in Vuren.

In de tweede klasse vervolgen Heukelum en Tricht hun felle strijd voor directe handhaving met belangrijke uitmatches. In de vierde klasse E trekt in Asperen de Lingederby tegen SVS’65 de aandacht.

MVV’58-GVV’63
Koploper GVV’63 verdedigt zaterdag in Meteren zijn vier punten voorsprong op de concurrentie. In Gameren werd het eerder tegen MVV’58 een 1-1 gelijkspel. Ook nu mag een spannend duel worden verwacht in een klasse waarin met nog slechts twee periodematches voor de boeg ook nog diverse clubs de titel in de tweede periode kunnen veroveren. MVV’58 is er daar één van. GVV’63 won al de eerste periode en speelt nu puur voor het kampioenschap. Arbiter Aaron Hoogerwaard komt uit de regio Drechtsteden om deze wedstrijd te leiden.

Haaften-BLC
Haaften voetbalt thuis tegen BLC, waartegen in Den Bosch met 1-1 werd gelijkgespeeld. Tegen het technisch vaardige BLC zal Haaften naast veel inzet ook een geschikte tactiek nodig hebben om succesrijk te kunnen zijn. De Zeeuwse arbiter Marin de Zwarte uit Vlissingen is de scheidsrechter.

Vuren-Schelluinen
Vuren verloor destijds in Schelluinen na een enerverende wedstrijd onfortuinlijk met 5-4 en wil het nu thuis beter doen. Gezien de hoge ambities van Schelluinen in de jacht op de prijzen wordt dat voor Vuren wel een lastige opgave. Cees van Hoogdalem uit Papendrecht is de arbiter van dienst.

Woudenberg-WNC
WNC gaat in de eerste klasse op bezoek bij Woudenberg, waarvan thuis met 2-0 werd gewonnen. Voor beide clubs zijn de belangen zaterdag groot. Woudenberg strijdt fel voor handhaving en WNC wil in elk geval de promotienacompetitie halen. Voor dat laatste streven zal WNC moeten winnen.

Drechtstreek-Heukelum
Heukelum heeft zich door twee zeges op rij knap van de laatste plaats in de tweede klasse opgewerkt. Drechtstreek zag zijn fraaie opmars gestuit en heeft net als Heukelum de punten nog steeds broodnodig om zich te redden. Daarnaast is Drechtstreek overigens ook samen met SVW de grootste kanshebber op de tweede periode. Spanning volop dus in Papendrecht, waar Danny van Helden uit Prinsenbeek de scheidsrechter is.

SVW-Tricht
Tricht staat in de tweede klasse na drie kleine overwinningen achtereen nu boven de streep. De weg naar directe handhaving is echter nog heel lang. Thuisclub SVW staat helemaal bovenaan en strijdt in een ware tombola met diverse rivalen om het kampioenschap. Na de verrassende 3-2 nederlaag in Tricht zal koploper SVW revanche willen, maar Tricht heeft in Gorinchem ongetwijfeld heel andere plannen. Arbiter is de Zeeuwse scheidsrechter Ron Huser uit Middelburg.

Unitas-ASH
ASH won in Hellouw met 4-0 nog duidelijk van Unitas, maar sindsdien zijn de krachtsverhoudingen wel wat veranderd. In Gorinchem zal ASH met een gelijkspel ook al niet ontevreden hoeven te zijn.

Asperen-SVS’65
Asperen is na mooie uitzeges op Leerdam Sport en ASH in de vierde klasse E nu heel dichtbij de tweede plaats gekomen. SVS’65 doet het na de winterpauze echter verdienstelijk en wil revanche voor de 2-3 nederlaag die in Spijk tegen Asperen werd geleden. Topscorer Fitim Meha meldde op Regio-Voetbal nog steeds op een mooie eindklassering van SVS’65 te hopen. Toch start Asperen thuis op het eigen kunstgras als favoriet. Nico Hardenbol uit Lexmond is de scheidsrechter.

Herovina-IFC
Koploper IFC is in klasse 4 E de gedoodverfde kampioen. Zaterdag komt die ongeslagen lijstaanvoerder naar Herwijnen toe. In Hendrik Ido Ambacht was Herovina tegen IFC met 4-0 kansloos. Nu zou een gelijkspel voor het dit seizoen tegenvallende Herovina al een prachtig resultaat betekenen. Scheidsrechter Cor Copper uit Beusichem zal deze wedstrijd arbitreren.

Rhelico-Well
Rhelico kan in klasse 4 F nog om de prijzen gaan meedoen, maar dan moet er zaterdag in Rumpt wel van Well worden gewonnen. Well staat nu op de derde plaats maar draait de laatste tijd nogal stroef. In de Bommelerwaard werd het een 1-1 gelijkspel doch nu telt voor Rhelico alleen een zege echt aan.

Margriet-GVV
Na de teleurstellende remise bij het zwakke OSC’45 zal GVV zich zaterdag in Oss tegen Margriet zeker moeten herstellen om kansrijk te blijven in de race voor de perspectiefrijke derde of vierde plaats. Bovendien heeft GVV tegen Margriet heel wat goed te maken voor de in Geldermalsen geleden ontluisterende 0-5 nederlaag.

SV De Braak-Beesd
Beesd werd in oktober thuis door koploper SV De Braak met liefst 0-8 volslagen overklast. In Helmond wacht Beesd dus zaterdag een loodzware opgave met SV De Braak als huizenhoge favoriet voor de zege en later het kampioenschap in de vierde klasse F.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app