• Roda Boys - Wilhelmina'26 (4-0).
• Roda Boys - Wilhelmina'26 (4-0). Foto: Gerald van Zanten

Wilhelmina’26 tegen Roda Boys kraker in titelstrijd tweede klasse F

8 apr. 2022, 05:30 Nieuws 880 keer gelezen

ALTENA • De spanning loopt alsmaar maar op deze weken. Dat geldt ook voor de confrontatie komende zaterdag tussen Wilhelmina’26 en Roda Boys. Een absolute kraker op de Ebbe in Wijk en Aalburg. Roda Boys is de koploper, maar het gat met Wilhelmina’26, dat op de vierde plaats staat, is slechts vier punten. Dus zullen de mouwen hoog opgestroopt worden en kan het een spannende ‘clash’ worden. Om 14.30 uur gaan beide partijen los. 

Jacks League
In de tweede divisie zit Kozakken Boys nog steeds flink in het nauw. Elke wedstrijd is nu een finale voor de Werkendammers om het vege lijf te redden. Zaterdag treft Kozakken Boys het niet, dat -de overigens de laatste weken kwakkelende- koploper Katwijk de tegenstander is. De ‘Boys’ rest niets anders dan alles uit de kast te halen, om de drie punten tegen de verwachting in binnen te slepen.

Hoofdklasse
Achilles Veen is hard bezig om het seizoen nog kleur te geven met zes overwinningen op rij. Komende zaterdag wacht echter hoogvlieger ARC, dat op de tweede plaats staat en vol op in de strijd is om de titel. Dat wordt dus een spannende ‘clash’ op De Hanen Weide.

Eerste klasse
In de eerste klasse blijft het voor GRC 14 spannend om op de been te blijven. De manschappen van trainer Piet de Kruif kunnen zich geen verlies permitteren om niet nog verder in de problemen te komen. Dat wordt wel een hels karwei tegen hoogvlieger WNC. Hetzelfde geldt voor hekkensluiter Almkerk, waar alle wedstrijden als een finale gelden. Het is erop of eronder tegen het eveneens laaggeplaatste Woudenberg.

Tweede klasse
In de tweede klasse begint de spanning ook met de week te stijgen. Woudrichem blijft zich roeren en liet dinsdag karakter zien tegen Drechtstreek met een 2-1 overwinning. Karakter zullen ze ook moeten laten zien tegen Wieldrecht om nog aan te haken in de top van de ranglijst. Hetzelfde geldt voor Altena tegen Tricht.

Voor het in de problemen zittende Sleeuwijk is het hopen op een goede dag tegen Drechtstreek, dat aast op de tweede periodetitel. 

Derde klasse
In de derde klasse staat alles ook op scherp. GDC wacht de kraker tegen koploper GVV’63. Het verschil op de ranglijst is maar vijf punten. Dus zullen de vonken er vanaf springen zaterdag in Gameren, is de verwachting. Sparta’30 hoeft niets, maar wil wel graag meedoen in de bovenste helft van de competitie. De Andelnaren moeten BZC’14 kunnen hebben. Voor hekkensluiter NOAD’32 blijft het dansen op het koord van degradatie. Willen de Wijk en Aalburgers nog iets, dat zal er echt gewonnen moeten worden bij TSVV Merlijn.

Derde klasse (zondag)
Bij Be Ready staat de lach weer op het gezicht. Nu nog even doorhalen tegen SC Emma zondag en dan staan de Hankenaren keurig in de middenmoot. Een mooie uitdaging.

Vierde klasse (zondag)
Dussense Boys zal zich zondag weer moeten herpakken na het verlies tegen Terheijden. Dat moet dan gebeuren tegen SVC, dat in de kop van de ranglijst staat.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Scheidsrechter Addy IJzerman: 'Ik mis vaak het respect bij spelers' 20 minuten geleden
Afbeelding
Jubilerend Bergambacht speelt op vrijdagavond 7 juli tegen Sparta 47 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Einde seizoen voor Schoonhoven-spits Giorgio Getrouw: 'Ik kom er wel weer bovenop' 48 minuten geleden
Afbeelding
Jochem Scheij negende nieuweling bij Achilles Veen 5 uur geleden
Afbeelding
Schorsing voor Bas van Rijnsbergen (Rhelico) en Jesse van Vliet (Herovina) 9 uur geleden
Afbeelding
WNC versterkt zich met Steven van de Vreede en Zain Moghal 17 uur geleden