• Haaften - GVV'63.
• Haaften - GVV'63. Foto: Gijs van Tuijl - Gameren
voorbeschouwing

Haaften wil tegen GVV’63 nieuwe thuisstunt

Nieuws Voorbeschouwingen 1.181 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE – Haaften wil zaterdag tegen titelkandidaat GVv’63 een nieuwe thuisstunt. Twee weken geleden verloor het sterke Bossche BLC in Haaften met 2-0 en begin november kwam de nu net nieuwe 3 D koploper Schelluinen in Haaften ook niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Hoe zal GVV’63 het er als derde en lange tijd grootste kampioenspretendent in Haaften vanaf gaan brengen?.

Mede door veel blessures is GVV’63 na een maandenlang verblijf bovenaan de ranglijst de koppositie in de derde klasse D inmiddels aan Schelluinen kwijtgeraakt. In Gameren verloor Haaften met 3-0 tegen GVV’63 nogal duidelijk. Zaterdag in Haaften zal het krachtsverschil vermoedelijk kleiner zijn.

Roda’46-WNC
WNC speelt in Leusden tegen Roda’46, waarvan thuis na een 0-2 achterstand vlak voor tijd nog met 3-2 nipt werd gewonnen. Roda’46 is een gedegen middenmoter en heeft in de ex-prof Berry Powel een ervaren spits die in Waardenburg ook twee keer scoorde. Toch zal WNC zaterdag van Roda’46 moeten winnen om de belangrijke derde plaats vast te kunnen houden met het oog op kwalificatie voor de promotienacompetitie.

Wieldrecht-Heukelum
Heukelum voetbalt in Dordrecht tegen Wieldrecht. Met nog slechts acht man moest Heukelum thuis tegen de toenmalige koploper in de tweede klasse na een langdurige 1-0 voorsprong in de slotfase nog een 1-1 gelijkspel aan Wieldrecht toestaan. Sindsdien is periodekampioen Wieldrecht echter ver teruggevallen. Misschien biedt dat Heukelum mogelijkheden voor een zo kostbare zege, die ook dringend nodig is om straks nog boven de rode streep in de onderste regionen te kunnen komen. De voor beide teams belangrijke thuismatch tegen SVW haalt Heukelum op dinsdagavond 19 april in.

Tricht-GJS
Tricht en GJS bezitten in de tweede klasse allebei 24 punten. Een maand geleden had GJS nog een kolossale voorsprong op Tricht, doch met een midweekse opzienbarende 4-5 zege in Gorinchem zette Tricht toen een enorme opmars in met nu al vijf kleine zeges op rij. GJS zakte juist terug en dus zal thuisclub Tricht op eigen veld weer van GJS willen winnen. Scheidsrechter in Tricht is de jonge arbiter Stan Claassen uit Deurne.

Streekderby Vuren-MVV’58
Vuren en MVV’58 willen zich zaterdag allebei herstellen van een ruime 4-0 nederlaag van vorige week In een uitmatch. Vooral Vuren is sterk gebaat bij een zege, want de voorsprong van vier punten op de gevaarlijke twaalfde plaats is door het herstel van SV Capelle nog verre van geruststellend. In Meteren won Vuren in een achteraf beladen wedstrijd tegen MVV’58 met 1-3. Vuren-aanvoerder Ian van Wijk denkt in de krant dat de rust bij beide clubs inmiddels wel zal zijn wedergekeerd en hoopt op leuk voetbal. Vuren zal wel weer willen zegevieren, maar MVV’58 heeft daar ongetwijfeld andere ideeën over. De ervaren scheidsrechter Ies Roeland uit Sleeuwijk is de arbiter van dienst.

Peursum-SVS’65
SVS’65 treedt in Giessenburg tegen Peursum aan. In Spijk won SVS’65 met 4-0 verrassend ruim van Peursum, maar nu zal dit veel lastiger worden. Immers, alleen bij eigen winst behoudt Peursum een toch al kleine kans op kwalificatie voor de promotienacompetitie.

Asperen-IFC
Asperen ontvangt zaterdag de ongeslagen koploper IFC, waarvan in Hendrik Ido Ambacht met 2-0 werd verloren. In de jacht op een plaats in de promotienacompetitie zou een gelijkspel tegen deze gedoodverfde kampioen voor Asperen op het eigen kunstgras al een prachtig resultaat betekenen. De Tielse arbiter Willem van Bleek zal deze topper in de vierde klasse E leiden.

Herovina-Lekvogels
Herovina en Lekvogels presteren in klasse 4 E allebei matig en in elk geval zeker niet constant goed. Na de krappe 1-2 winst in Lexmond zal Herovina in Herwijnen opnieuw van Lekvogels willen winnen.

GSC/ODS-ASH
ASH ontmoet in Dordrecht fusieclub GSC/ODS, dat nog volop in de race is voor deelname aan de promotienacompetitie. In een avondwedstrijd in Haaften speelde ASH thuis tegen deze sterke ploeg met 0-0 gelijk. Een nieuwe remise zou voor ASH zaterdag al heel fraai zijn.

Rhelico-Kerkwijk
Rhelico en Kerkwijk azen in de vierde klasse F allebei op de mogelijk belangrijke vierde plaats. In de Bommelerwaard won Rhelico knap met 1-3 van Kerkwijk. Die goede prestatie zal Rhelico zaterdag in Rumpt graag willen prolongeren. Dat is na de midweekse 2-2 remise in Oss tegen TOP zeker nodig.

GVV-Willem II
GVV ontvangt Willem II, waarvan in Tilburg met 1-2 nipt werd gewonnen. Een nieuwe zege heeft GVV beslist nodig om zicht op een verrassende prijs te kunnen blijven houden. Uit de regio Drechtsteden komt arbiter Harry Janssen naar Geldermalsen toe om deze wedstrijd te leiden.

FC Tiburg-Beesd
Beesd gaat zaterdag pas om half vijf bij FC Tilburg op bezoek. Deze sterk Pools getinte opponent kreeg in Beesd met 2-1 klop. Na de schitterende stunt tegen titelpretendent OSS’20 hoopt Beesd nu in Brabant tegen FC Tilburg weer te kunnen zegevieren.

Paasmaandag
Op Paasmaandag speelt Rhelico in Rumpt een inhaalmatch tegen Willem II. Op eigen veld moet Rhelico deze wedstrijd kunnen winnen. Scheidsrechter is de jonge arbiter Kristian Versluis uit Gameren.

Anton van der Giessen

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app