Afbeelding
Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

WNC verdedigt promotiekansen in streekderby tegen LRC

Algemeen 1.212 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE – WNC verdedigt zaterdag in Waardenburg de promotieaspiraties bovenin de eerste klasse in een streekderby tegen LRC. Op de belangrijke derde plaats kan WNC zich met slechts één punt voorsprong op naaste rivaal Sliedrecht geen enkele misstap veroorloven. LRC is de laatste weken wat van slag en verloor al vier keer achtereen.

In Leerdam leed WNC begin november tegen LRC met 3-0 overigens een duidelijke nederlaag. Nu zal WNC veel beter moeten presteren dan toen. Tegen middenmoter LRC zou dat WNC thuis ook moeten kunnen lukken, doch het is wel al drie seizoenen geleden dat WNC een competitiematch van LRC wist te winnen. Arbiter is scheidsrechter Youri Kuipers uit Middelharnis.

Woudrichem-Heukelum
Heukelum doet in de tweede klasse verwoede pogingen om op de ranglijst drie clubs onder zich te krijgen, want dat is voor directe handhaving nodig. Zaterdag zal Heukelum in Woudrichem dan ook revanche willen nemen voor de 1-2 thuisnederlaag die tegen de Brabanders werd geleden. De Brakelse arbiter Arno van Dalen zal deze wedstrijd leiden.

EBOH-Tricht
Tricht zag vorige week zijn opzienbarende opmars gestuit, maar het primaire doel blijft handhaving in de tweede klasse. Daarvoor zullen nog heel wat punten nodig zijn. In Dordrecht volgt tegen EBOH een nieuwe kans. Dat vraagt wel om rehabilitatie voor het late 1-2 thuisverlies tegen EBOH. Uit Schoonrewoerd komt scheidsrechter Henri den Hertog om dit duel te arbitreren.

Haaften-BZC’14
Minstens vier of misschien wel vijf clubs komen in klasse 3 D nog voor het kampioenschap in aanmerking. Haaften is daarvoor met een verdienstelijke notering in de middenmoot net te licht. BZC’14 heeft voorlopig maar één doel en dat is in een felle tweestrijd met NOAD’32 de laatste plaats en directe degradatie te ontlopen. Thuis moet Haaften na de 0-1 zege in de Bommelerwaard weer van BZC’14 kunnen winnen. Wie weet wat er dan voor Haaften in de derde periode nog mogelijk is. Jan IJpelaar uit Kaatsheuvel is in Haaften de arbiter van dienst.

Vuren-NOAD’32
Vuren ontvangt hekkensluiter NOAD’32, dat dus samen met BZC’14 fel voor lijfsbehoud strijdt. Na de 4-1 winst in Wijk en Aalburg en de zege met dezelfde ruime cijfers vorige week thuis tegen MVV’58 moet Vuren opnieuw van NOAD’32 kunnen winnen. Dat is overigens ook zeker nodig voor Vuren om afstand van de gevaarlijke twaalfde plaats te kunnen behouden. Arbiter Peter van der Zwan zal deze wedstrijd leiden.

MVV’58-NEO’25
Een gehavend MVV’58 leed twee weken achtereen een ruime uitnederlaag. NEO’25 is juist geweldig in vorm, klopte vorige week de toenmalige koploper Schelluinen en lijkt in elk geval nog recht op kwalificatie voor de promotienacompetitie af te stevenen. Onder de rook van Waalwijk speelde MVV’58 met 1-1 gelijk, maar nu in Meteren lijkt NEO’25 gezien de recente uitslagen duidelijk favoriet voor de volle winst. De jonge arbiter Vince Smits uit Berlicum zal dit duel komen leiden.

IFC-ASH
ASH treedt in Hendrik Ido Ambacht tegen de ongeslagen koploper IFC aan. In Hellouw verloor ASH eervol met 0-2 van deze aanstaande kampioen. Na drie remises op rij zou zaterdag een vierde gelijkspel voor ASH tegen IFC al werkelijk een schitterend resultaat betekenen. Scheidsrechter is Nico Hardenbol uit Lexmond.

SVS’65-Unitas
SVS’65 speelt in Spijk tegen Unitas, waarvan in Gorinchem met 2-0 werd verloren. Op het eigen kunstgras zal SVS’65 daarvoor revanche willen nemen. Dat wordt nog een pittige opgave.

Herovina-Peursum
Herovina heeft zaterdag weer een thuismatch, ditmaal tegen Peursum. In Giessenburg verloor Herovina met 2-1 van Peursum. Nu zal Herovina willen zegevieren en dan kan de soms productieve thuisclub straks nog verder klimmen op de ranglijst in de vierde klasse E. Arbiter is Adrianus van Doesburg uit Waardenburg.

SV Noordeloos-Asperen
Asperen zal in Noordeloos zaterdag beslist willen winnen om nog iets van dit seizoen te kunnen maken. Na de 3-1 thuiszege aast Asperen in de Alblasserwaard op een nieuwe overwinning tegen deze opponent.

Beesd-SV TOP
Beesd is erg wisselvallig. Op de prestaties is amper een peil te trekken. In Oss won Beesd met 0-1 nipt van SV TOP, maar dat is nog geen enkele garantie dat Beesd thuis opnieuw over deze Brabanders zal zegevieren.

SV De Braak-GVV
GVV voetbalt in Helmond pas om kwart over vijf tegen koploper SV De Braak, de aanstaande kampioen in de vierde klasse F. In Geldermalsen verloor GVV met 0-3 van deze sterke ploeg. Ook nu is SV De Braak veruit favoriet. Toch hoopt GVV op de vierde plaats en zelfs zo dicht bij de derde positie in Brabant stiekem op een stunt.

FC Drunen-Rhelico
Rhelico moet in Drunen met het zwakke FC Drunen kunnen afrekenen. In Rumpt lukte dit al met 3-0 en zo’n succes moet Rhelico nu wederom kunnen realiseren. Na twee remises in thuisduels is Rhelico ook dringend weer aan een zege toe. Arbiter Arie Kant uit Giessen is de scheidsrechter van dienst.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 10 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33