Afbeelding
Foto: Gijs van Tuijl
voorbeschouwing

GVV’63-Schelluinen absolute topper en Groot-Ammers - FC Perkouw echt degradatieduel

6 mei, 07:00 Nieuws Voorbeschouwingen 786 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • In de Alblasserwaard zijn er zaterdag 7 mei de nodige wedstrijden die er écht toe doen. Zoals de topper GVV’63-Schelluinen in de 3e klasse D, terwijl in de 3e klasse C de tweede onderste ploegen elkaar treffen (Groot-Ammers - FC Perkouw).

Na drie opeenvolgende nederlagen moet derdedivisionist SteDoCo nog met een schuin oog naar beneden kijken. Zo’n vaart zal het heus niet lopen, maar een goed resultaat tegen Barendrecht zou wel lekker zijn.

1e klasse
Papendrecht zit in de westelijke 1e klasse diep in de nesten. Het zal alle zeilen moeten bijzetten om de nacompetitie met als inzet handhaving te ontlopen. Een meevaller tegen streekgenoot Oranje Wit is dringend gewenst. Competitiegenoot Nieuw-Lekkerland krijgt met Brielle de koploper in de derde periode op bezoek.

Sliedrecht ligt in 1C op nacompetitiekoers. Een uitglijder bij laagvlieger GRC 14 moet dus voorkomen worden.

2e klasse
SVW vervolgt z’n titeljacht in 2F met een uitwedstrijd in en tegen Woudrichem, een tegenstander die in de versukkeling is geraakt en langzaam maar zeker moet gaan uitkijken. De streepjes zullen dus op hun hoede moeten zijn. Sleeuwijk zal er veel aan gelegen zijn in elk geval Arkel achter zich te houden. De Brabanders kunnen tegen GJS hoe dan ook aan de bak.

Drechtstreek-Arkel is onderin deze klasse van groot belang. Bij winst zijn de Papendrechters heel dichtbij de reddingsboei, maar Arkel is daar ook naar op zoek. De Zwerver lonkt naar de nacompetitie. Een overwinning op Wilhelmina’26 zou plaatsing weer een stapje dichterbij brengen.

3e klasse
2F en 3C doen qua spanning nauwelijks voor elkaar onder. Hardinxveld-Ameide is voor beide ploegen belangrijk en De Alblas mag tegen streekgenoot Streefkerk niet opnieuw een steekje laten vallen. Van de titelkandidaten heeft Alblasserdam op papier wellicht het makkelijkste programma, want tegenstander Dilettant is het na het binnenhalen van de tweede periode even helemaal kwijt.

SV Meerkerk jaagt op de derde periode. De geelzwarten moeten niettemin uitkijken zich niet te verslikken in Dubbeldam, dat de laatste weken duidelijk maakt zich rechtstreeks te willen gaan handhaven. Hoewel ze daar op De Put nog allerminst mee bezig zijn, zou VVAC bij winst op DFC ook zomaar een rol kunnen gaan spelen in de derde periode.

In 3D is GVV’63-Schelluinen de absolute topper. Beide ploegen laten de laatste weken wat steken vallen. Niettemin is GVV’63 nog altijd gedeeld koploper, Schelluinen volgt als nummer 3 op één punt achterstand.

4e klasse
SV Noordeloos wil in 4E van de laatste plaats af. Winst op GSC/ODS zal echter een hele kluif worden. Peursum is al bezig met volgend seizoen. In dat opzicht kunnen de Giessenburgers vrijuit spelen tegen IFC, dat de titel voor het oprapen heeft. Bij winst op Asperen zet Unitas een mooie stap op weg naar de nacompetitie om promotie.

Derde divisie zondag
GVV Unitas ontvangt zondag EVV Echt. Het publiek op Molenvliet zal erop rekenen dat de misstap tegen hekkensluiter Westlandia dan wordt rechtgezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie