Afbeelding
Foto: Lars Pijlman | Seinpost

BZC’14 beschikt nog dit jaar aan de Veerdam over (tijdelijke) optimale accommodatie

Algemeen 2.166 keer gelezen

BRAKEL • Nog dit jaar kan voetbalvereniging BZC’14 over een vernieuwd sportcomplex beschikken. Er komen aan de Veerdam nieuwe kleedkamers en een extra veld. Dit om de periode tot de verhuizing naar de nieuwe accommodatie te kunnen overbruggen.

Door een brand zijn vorig jaar twee kleedkamers en bergingen verwoest. BZC’14 is een fusieclub tussen Brakel en Zuilichem. Een nieuwe multifunctionele accommodatie met voetbalvelden staat al enige tijd op de politieke kalender. Door de fusie zijn er meer teams gaan spelen op de accommodatie aan de Veerdam in Brakel. Gebruikmaken van het Zuilichem-complex kan straks niet meer omdat op de plaats van de trainingshoek en een deel van het eerste veld een rotonde wordt aangelegd. 

De gemeente heeft daarom besloten om in Brakel een extra veld te realiseren en geld vrij te maken om twee extra kleedkamers (boven op de afgebrande) te bouwen. BZC’14 gaat op korte termijn zo over vier velden en een trainingshoek beschikken. Aan de overzijde van de Veerdam wordt een nieuw veld gerealiseerd. Op drie velden staat straks ledverlichting.

Sponsorhome
Het voorliggende plan voorziet dus in vier nieuwe kleedkamers, een massageruimte en extra functies om het sportcomplex de komende jaren te laten functioneren. Boven komt een multifunctionele ruimte die tevens als sponsorhome kan worden gebruikt.

De ambitie is om een zeer duurzaam gebouw te gaan realiseren, waar het hergebruik uit (donor) gebouwen de ambitie is. Dit is gezien de duurzaamheidsopgave en de tijdelijkheid van de bebouwing, een logische keuze. Als alles volgens planning verloopt zal de nieuwbouw aan de Veerdam eind 2022 klaar zijn.

Zodra de nieuwe multifunctionele accommodatie gereed is, waarbij ook de scholen een plek krijgen, maakt BZC’14 de overstap. Realisatie aan de Middelkampseweg is inmiddels geschiedenis. Er wordt nu gekeken naar een perceel grond aan de westkant van Brakel, waar vroeger de ijsbaan lag. Ook dat heeft tijd nodig. Bij BZC’14 wordt gedacht aan een termijn van vier tot vijf jaar.

Wout Pluijmert

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/311513/bzc-14-presenteert-ambitieus-marshallplan-om-club-naar-een-hoge

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 12 minuten geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 1 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 2 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 2 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 4 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 6 uur geleden