Afbeelding
Foto: Richard van Hoek
voorbeschouwing

Gaat Groot-Ammers strohalm grijpen in derby tegen Streefkerk?

13 mei 2022, 07:30 Nieuws Voorbeschouwingen 1.388 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • In de derde klasse C is het met nog vier speelronden te gaan zowel bovenin als onderin nog niet gedaan. Voor Groot-Ammers is het inmiddels wel twee voor twaalf. Maar in de wetenschap dat concurrent FC Perkouw nu de titelkandidaten Alblasserdam en Hardinxveld treft, ligt er nog een strohalm voor de geelzwarte hekkensluiter.

Derdedivisionist SteDoCo kan het seizoen zorgeloos uitvoetballen. Dat geldt niet voor de opponent van zaterdag 14 mei VVSB. Die ploeg moet nog wat punten sprokkelen om vrij te komen van degradatiezorgen.

1e klasse
Eersteklasser Nieuw-Lekkerland is nog niet in acuut gevaar, maar moet wel oppassen. Van hekkensluiter Neptunes/Schiebroek móet zaterdag gewonnen worden. Papendrecht heeft tegen Nieuwenhoorn dezelfde opdracht, maar dat is wel de nummer twee...

Sliedrecht heeft de derde plaats dinsdagavond verspeeld aan WNC, maar er is nog niets aan de hand. Mits er gewonnen wordt van SVL natuurlijk. In dat geval blijft Sliedrecht op nacompetitiekoers.

2e klasse
De Zwerver en GJS azen in 2F op een nacompetitieticket. De Kinderdijkers gaan zaterdag naar Nieuwendijk, GJS ontvangt Woudrichem. Arkel doet er alles aan in elk geval directe degradatie te ontlopen. De volgende horde is het Dordtse Wieldrecht, de eerste periodekampioen. SVW blijft koploper als het EBOH weet te kloppen, terwijl Drechtstreek de streepjes kan helpen door te stunten bij Roda Boys. Lukt dat niet, dan blijven de Papendrechters in zwaar weer verkeren.

De Alblas heeft in 3C inmiddels weer de beste papieren. Zaterdag komt Schoonhoven naar Souburgh. Alblasserdam wil in het spoor van de buurman blijven en mag in de aanloop naar de midweekse (inhaal)topper tegen Hardinxveld geen fout maken bij FC Perkouw, de koploper in de derde periode. Hardinxveld op zijn beurt moet zien af te rekenen met DFC, de Dordtse ploeg die na de winterstop flink is teruggezakt.

Groot-Ammers - Streefkerk is een Lekderby en dus een kraker. Al helemaal nu de geelzwarten voor één van hun laatste kansen vechten. Hopeloos is het nog niet, maar dan zal de derby tegen de buren wel punten moeten opleveren. Ameide kan zich bij winst op Dubbeldam (nagenoeg) in veilige haven spelen. SV Meerkerk en VVAC doen allebei nog meer in de derde periode. Meerkerk ontvangt Dilettant, VVAC reist naar het nog allerminst veilige Lekkerkerk.

In 3D keren de kansen met de week. De afloop van de topper Schelluinen-BLC is daarom niet te voorspellen. Het verschil tussen de Bossche koploper en de thuisclub bedraagt slechts één punt.

4e klasse
Vierdeklasser Peursum sluit een toch wel teleurstellend seizoen af tegen SSW. De thuisbeurt tegen de hekkensluiter moet winst opleveren, om zich daarna te kunnen gaan opmaken voor de jubileumviering. Unitas ligt op nacompetitiekoers, maar weet dat de uitbeurt tegen Herovina niet eenvoudig zal zijn.

Derde divisie zondag
Zondagderdedivisionist Unitas kan de borst natmaken, want de uitwedstrijd tegen titelkandidaat OFC staat op het programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app