WNC - Almkerk
WNC - Almkerk Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

WNC ontvangt koploper Huizen

Nieuws Voorbeschouwingen 922 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE • WNC krijgt zaterdag in de eerste klasse hoog bezoek. Koploper Huizen komt dan naar Waardenburg toe. De gasten zijn samen met hun plaatsgenoot Zuidvogels in een fel tweegevecht om het kampioenschap gewikkeld en staan er na de resultaten van dinsdag prima voor.

In Huizen verloor WNC in twee afleveringen met 4-1 duidelijk van deze lijstaanvoerder. Nu zal WNC het ongetwijfeld beter willen doen, want ondanks de mooie en vrijwel ongenaakbare hoge plaats in de totaalstand is kwalificatie voor de promotie-nacompetitie voor WNC nog niet zeker. Arbiter is Ronald Mol uit Breda.

Tricht-Heukelum
Tricht en Heukelum waren de laatste weken in de tweede klasse goed in vorm, maar leden allebei dinsdagavond een nederlaag. Het primaire doel voor beide clubs is en blijft directe handhaving in deze afdeling. Om veilig te komen zijn dit seizoen echter erg veel winstpunten nodig. Tijdens de openingsdag van de competitie won Tricht in Heukelum met 1-3, maar zo’n nederlaag kan Heukelum zich nu echt niet veroorloven. Ook Tricht zou bij verlies evenwel weer in flinke problemen kunnen komen. Spanning volop dus.

Vuren-TSVV Merlijn
Vuren speelt zaterdag thuis tegen de studentenploeg TSVV Merlijn, waarvan in Tilburg ruim werd gewonnen. De Brabanders zijn nog in gevaar en voelen de dreiging van de gevaarlijke twaalfde plaats en de veroordeling tot degradatieduels nadrukkelijk. Vuren lijkt op eigen veld wel duidelijk favoriet en kan bij nieuwe winst ook de fraaie ongeslagen koppositie in de derde periode verder versterken. Scheidsrechter is Ad Bracht uit Ammerzoden.

Haaften-GDC
GDC staat in de derde klasse D op de vierde plaats, die aan het eind van het seizoen alleen goed is voor promotieduels als het Bossche BLC de derde periode zou pakken. Voor Haaften is die kans op de vierde plaats ook nog steeds aanwezig als er zaterdag van GDC zou worden gewonnen. Daarvoor zal Haaften thuis dus wel revanche moeten nemen voor de in Eethen tegen GDC geleden 2-1 nederlaag. Wie weet wat er dan nog mogelijk is. Arbiter is Jordy de Goeij uit Oss.

BZC’14-MVV’58
MVV’58 gaat zaterdag op bezoek bij hekkensluiter BZC’14, dat samen met NOAD’32 duelleert om directe degradatie uit de derde klasse te ontlopen. In Meteren won MVV’58 duidelijk met 4-0 van BZC’14, maar in de Bommelerwaard zal dat niet zo eenvoudig gaan. Dat ervoer MVV’58 uit bij NOAD’32 enkele weken terug ook al. Toch zal MVV’58 minstens een gelijkspel willen veroveren.

SVS’65-Lekvogels
Voor SVS’65 en Lekvogels staan er in de vierde klasse E weinig belangen meer op het spel. Toch zal SVS’65 in Spijk rehabilitatie willen voor de ruime 3-0 nederlaag die in Lexmond tegen Lekvogels werd geleden en ook voor de dinsdagavond na de rust zo teleurstellend verspeelde winst in Leerdam. Arbiter is Arie van Honk uit Zuilichem.

ZBC’97-ASH
ASH treedt in Zwijndrecht aan tegen ZBC’97, dat de tweede plaats in klasse 4 E inmiddels vast in handen heeft en overtuigend op weg is om de tweede periode te winnen. In Hellouw won ASH nog knap met 2-1 van ZBC’97, maar nu in Zwijndrecht heeft de thuisclub de beste papieren.

Herovina-Unitas
Herovina en Unitas strijden zaterdag in Herwijnen om hun (laatste) kansen op deelname aan de promotienacompetitie. Voor Herovina zijn die perspectieven inmiddels klein geworden, maar de knappe winst van dinsdagavond in Asperen biedt enige nieuwe hoop. De 3-1 nederlaag in Gorinchem tegen Unitas roept voor de thuisclub sowieso om revanche. De Brabantse arbiter Willie Timmers komt uit de Langstraat om deze wedstrijd te leiden.

GSC/ODS-Asperen
Ook GSC/ODS en Asperen zijn allebei nog in de race om promotiewedstrijden te gaan halen. De Dordtse fusieclub won in Asperen met 1-2 en zo’n kostbare nederlaag kan Asperen zich zeker na de twee recente 2-1 verliespartijen tegen Unitas en Herovina niet opnieuw permitteren in deze lastige uitmatch. Bij een nieuwe nederlaag in Dordrecht dreigt Asperen overal naast te gaan grijpen. John van der Meulen zal dit treffen arbitreren.

Well-Beesd
Well is de laatste tijd soms nogal wat van slag en misschien biedt dit Beesd zaterdag kans om in de Bommelerwaard revanche te gaan nemen voor de 1-2 nederlaag die thuis tegen Well werd geleden. De royale dinsdagwinst in Kerkwijk was voor Beesd in ieder geval hiervoor een prima opsteker.

OSC’45-Rhelico
Rhelico had in Rumpt met OSC’45 nog alle moeite om met 4-3 te winnen, maar in Den Bosch moet zaterdag een nieuwe zege voor Rhelico toch zeker mogelijk zijn tegen deze in klasse 4 F erg laag gerangschikte Brabantse opponent. Wie weet wat er voor Rhelico in de slotfase van de competitie dan nog in het promotievat zit

GVV moet afwachten
GVV is zaterdag in de vierde klasse F vrij en moet na de kostbare midweekse 3-0 nederlaag in Oss afwachten hoe de promotieconcurrenten het er zaterdag vanaf zullen gaan brengen. GVV heeft het lot voor deelname aan de nacompetitie nu inmiddels door de imposante opmars van SV TOP in de totaalstand en het mogelijke periodesucces van Margriet, ook uit Oss, niet meer geheel in eigen hand.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app