• Ronald Meering: 'Op karakter winnen we wedstrijden.'
• Ronald Meering: 'Op karakter winnen we wedstrijden.' Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Broers Meering zijn thuis bij GVV en azen op plek in nacompetitie

Algemeen Voorbeschouwingen 2.542 keer gelezen

GELDERMALSEN • Ronald en Erwin Meering spelen dit seizoen voor het eerst samen bij GVV. Dit is ook het laatste jaar is dat ze beiden bij de club voetballen.

GVV heeft een grote kans op het spelen van de nacompetitie. Daar zag het in het begin van het seizoen niet naar uit. Toen leek het erop dat GVV in de krochten van de vierde klasse zou moeten vertoeven. Maar gaandeweg dit seizoen is GVV opgestoomd naar een vierde plaats en strijdt samen met een aantal clubs om een plaats in de nacompetitie. Zaterdag speelt GVV de kraker in en tegen Beesd.

De broers Ronald en Erwin Meering zijn sterkhouders bij de Geldermalsense hoofdmacht. Ronald is met zijn 37 jaar de ouwe rot van de selectie. Erwin is 29 jaar en vorig jaar teruggekeerd naar zijn oude liefde. 

”Ik heb tot mijn achttiende gevoetbald bij GVV. Toen ik ging studeren ben ik op een lager niveau gaan voetballen. Vorig jaar ben ik teruggekomen bij GVV en het voelt als thuiskomen. 

Erwin is werkzaam als advocaat ondernemingsrecht en woont in Utrecht. Hij probeert minimaal één keer in de week te trainen en zaterdags te voetballen in Geldermalsen. “Ik heb het doordeweeks erg druk, maar ik werk in de regio Brabant en neem mijn tas altijd mee zodat ik onderweg af kan slaan naar Geldermalsen. Wanneer ik vroeg thuis ben, rijd ik naar GVV.”

Eerste klasse
Zijn broer Ronald is bezig aan zijn twintigste seizoen als eerste elftalspeler. Hij heeft acht jaar gevoetbald bij SC Everstein is daarna weer teruggekeerd naar GVV.

“Op mijn twintigste vroeg trainer Marcel van Steenis of ik met hem meeging naar Everstein. In het eerste seizoen speelde ik me in de basis als centrale verdediger en ik ben er eigenlijk nooit meer uitgegaan. Ik heb daar een geweldige tijd gehad. Ik heb daar jaren tweede klasse gevoetbald en heb na het kampioenschap in 2011 nog een jaar eerste klasse gevoetbald. Na acht jaar ben ik daar gestopt en na een jaartje backpacken in Australië  ben ik op mijn 29e teruggekeerd naar GVV.“

Ronald staat normaal gesproken in de verdediging, maar de laatste tijd is hij gelegenheidspits bij de ploeg uit Geldermalsen. “In de wedstrijd tegen Margriet stonden we met 2-0 achter en werden we van kastje naar de muur gespeeld. We konden voorin de bal niet vasthouden. Toen heeft de trainer op mijn advies mij voorin gezet en ik scoorde twee keer. Het is toen 3-3 geworden. Sindsdien sta ik voorin.”

Schouderblessure
De laatste twee wedstrijden heeft Ronald gemist door een schouderblessure. “Tegen Well maakte ik een klapper op mijn schouder. Ik ben uit voorzorg een aantal wedstrijden aan de kant gebleven. Ik ben leraar Lichamelijke Opvoeding op Lek en Linge in Culemborg en moet voorzichtig zijn met blessures. Maar in de resterende wedstrijden doe ik weer mee.”

Ook Erwin tobde afgelopen weken met een blessure. Tegen Well zat hij hele wedstrijd op de bank. “Normaal sta ik op het middenveld maar ik was net terug van een rugblessure. De trainer had geen reden om mij van de bank te halen want het ging verder goed. We wonnen met 3-0.”

Vakidioot
Over de opmerkelijke opmars dit seizoen heeft Erwin wel een verklaring. “We hebben een diverse groep. In het begin moesten we wennen aan elkaar, maar we zijn naar elkaar toegegroeid. We hebben een super enthousiaste groep en op mentaliteit winnen we wedstrijden. Zo hebben we de derby’s tegen Beesd en Rhelico gewonnen.”

Zijn broer Ronald is het hier volledig mee eens. “We zijn lastig te verslaan. Op karakter winnen we wedstrijden. En met een vakidioot Freek Wittenrood als trainer is het echt genieten. We hebben zowel binnen als buiten het veld veel plezier.”

Of de 37-jarige inwoner van Meteren volgend seizoen ook nog bij GVV voetbalt is de vraag. “Ik heb al aangegeven dat ik ga stoppen. Het is lastig om het met thuis te combineren. We hebben twee zoontjes van vier en zeven jaar en mijn vrouw doet naast haar werk een hbo-studie. Daardoor wil ik er op zaterdag voor de kinderen zijn. Bovendien ben ik 37 jaar en sinds corona is mijn motivatie ook minder geworden.”

Er was nog een klein gaatje. Hij twijfelde mocht GVV promoveren. “Maar de kogel is definitief door de kerk. Ook wanneer GVV volgend jaar derde klasse voetbalt, ben ik er niet bij.”

Pieter-Jan van Oort

Freelance-voetbalverslaggever regio West Betuwe

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 27 minuten geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 18 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 18 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures gisteren
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33