• Roda Boys - Heukelum (0-0).
• Roda Boys - Heukelum (0-0). Foto: Gerald van Zanten
voorbeschouwing

Grote belangen bij Heukelum-Roda Boys

19 mei, 12:00 Nieuws Voorbeschouwingen 1.483 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE • Bij de wedstrijd Heukelum-Roda Boys staan zaterdag in de tweede klasse grote belangen op het spel. Roda Boys moet winnen om de titelrace met koploper SVW te kunnen blijven volhouden. Heukelum heeft zelf echter een gunstig resultaat ook nodig om dichter bij een veiliger positie te kunnen komen in de felle strijd voor directe handhaving in deze afdeling.

In Aalst werd het tussen Roda Boys en Heukelum eerder een 0-0 gelijkspel. Ook zaterdag in Heukelum mag een erg spannend duel worden verwacht. Bij een nieuw succes krijgt Heukelum overigens prachtige perspectieven in de derde periode. Arbiter Aad Hilgersom zal dit duel leiden.

FC Breukelen-WNC
WNC mag in de eerste klasse hopen dat niet een outsider zoals Roda’46 of Almkerk de derde periode pakt. Anders zal WNC echt de verspeelde derde plaats in de totaalstand weer op Sliedrecht moeten zien te heroveren om de promotienacompetitie nog te kunnen bereiken. In Breukelen treft WNC een thuisclub die inmiddels in groot degradatiegevaar is gekomen. De 3-0 thuiswinst op FC Breukelen in Waardenburg garandeert voor WNC nog allerminst een nieuwe zege, maar voor de promotiekansen is zo’n WNC-succes wel geboden. Scheidsrechter is arbiter Stef Bogers uit Budel.

Sleeuwijk-Tricht
Hekkensluiter Sleeuwijk strijdt in de tweede klasse na de knappe winst in Wijk en Aalburg voor één van zijn laatste kansen om directe degradatie nog te ontlopen. Tricht mag in Brabant dan ook op felle tegenstand rekenen. Door de nederlaag tegen Heukelum dreigt Tricht zelf ook weer in problemen te geraken. Een 0-0 gelijkspel zoals in de thuismatch is voor Tricht daarom zaterdag uit bij Sleeuwijk het minimaal benodigde resultaat. Dan zal Tricht tegen Sleeuwijk wel veel beter moeten presteren dan vorig weekend tegen Heukelum het geval was. De Gorkumse scheidsrechter Jochem van Akooy zal deze wedstrijd arbitreren.

GDC-Vuren
Vuren is in de derde klasse D ongeslagen koploper in de derde periode maar na liefst zes zeges op rij volgen nu wel drie veel zwaardere wedstrijden tegen topteams zoals GDC, BLC en GVV’63. Om periodekampioen te kunnen worden heeft Vuren nog zeker twee goede resultaten nodig. Thuis won Vuren duidelijk met 4-1 van GDC, maar in Eethen wordt dat beslist lastiger. GDC maakt zelf alleen nog kans op een prijs via de vierde plaats als BLC alsnog periodekampioen zou worden en dus is GDC zaterdag bij volle winst tegen Vuren extra gebaat. Stan Claassen uit Deurne is de arbiter van dienst.

Sparta’30-Haaften
Haaften kan alleen de promotienacompetitie nog halen als in elk geval Vuren van de derde periodetitel wordt afgehouden. Zelf winnen in Andel tegen Sparta’30 is voor Haaften dan in elk geval geboden. Na de 2-1 thuiszege tegen Sparta’30 lijkt dit in Brabant zeker niet bij voorbaat onmogelijk. Scheidsrechter is arbiter Cees van Hoogdalem uit Papendrecht.

MVV’58-SV Capelle
MVV’58 is inmiddels veilig, maar SV Capelle zeker niet. De Brabanders bezetten nu de gevaarlijke twaalfde plaats die in klasse 3 D tot degradatieduels veroordeelt. Dus zal SV Capelle in Meteren zeker revanche willen nemen voor de eerder tegen MVV’58 geleden 0-3 thuisnederlaag.

ASH-Herovina
Bij de derby ASH-Herovina staat zaterdag in Hellouw in feite alleen de regionale eer op het spel. De kansen voor Herovina op de promotienacompetitie zijn inmiddels al vrijwel tot nul gereduceerd. ASH is daarvoor al lang uitgeschakeld, maar imponeerde tijdens de laatste twee weken wel met prachtige uitzeges in Dordrecht en Zwijndrecht. Dat wil overigens nog niet zeggen dat ASH zaterdag thuis ook revanche gaat nemen voor de 2-1 nederlaag in Herwijnen. Die burenstrijd is zoals gebruikelijk nog helemaal open. De ervaren Bossche scheidsrechter Nico Opstraat zal deze derby komen arbitreren.

IFC-SVS’65
SVS’65 treedt in Hendrik Ido Ambacht tegen kampioen IFC aan. In Spijk verloor SVS’65 met 0-7 kansloos van deze sterke koploper. Ook ditmaal is IFC natuurlijk veruit favoriet voor de winst.

Asperen moet afwachten
Asperen is zaterdag in klasse 4 E vrij en moet afwachten wat de concurrenten voor de derde en vierde plaats, Unitas en GSC/ODS, in hun duels zullen presteren. De kans op kwalificatie voor de promotienacompetitie heeft Asperen immers niet meer geheel in eigen hand.

Beesd-GVV
In de streekderby tussen Beesd en GVV zijn zaterdag de belangen vooral voor GVV erg groot. De broers Ronald en Erwin Meering gingen op Regio-Voetbal al op de kracht van GVV in. Om de promotienacompetitie te kunnen halen zal GVV de nu bereikte vierde plaats wel minstens moeten zien te handhaven. Beesd is de laatste weken echter aardig op dreef en wil ook revanche voor de 1-0 nederlaag in Geldermalsen. Het zal er zaterdag in Beesd dus flink om gaan spannen. Met voor GVV nadien ook nog pittige wedstrijden thuis tegen concurrent Rhelico en uit in Kerkwijk in het verschiet.

Rhelico-Margriet
Rhelico kan zaterdag thuis tegen Margriet een dubbelslag slaan. Bij een Rumptse overwinning wordt Margriet wel uitgeschakeld voor de tweede periode en kan Rhelico zich volop in het slotduel bij GVV richten op het bereiken van de vierde plaats, die dan straks recht geeft op promotieduels. Net als in Oss met 1-4 lukte zal Rhelico in Rumpt dan zaterdag wel eerst van Margriet moeten zien te winnen. Arbiter is scheidsrechter Rick Paszotta uit Den Bosch.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Afbeelding
Onderzoek naar nacompetitiewedstrijd tussen Nieuwdorp en Groot Ammers loopt nog 7 minuten geleden
Afbeelding
Overzicht én uitslagen oefenwedstrijden regioclubs voorbereiding seizoen 2022-2023 UPDATE 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Glenn Weijts volgt zijn sportieve ambitie: ‘Maar ik heb begrip voor de boze reacties’ 10 uur geleden
Afbeelding
Johnny Lommers langer bij Kozakken Boys 28 jun, 14:55
Afbeelding
Hardinxveld speelt zaterdag 20 augustus tegen oud-Feyenoord 28 jun, 07:30
Afbeelding
VV Ameide viert 75-jarig bestaan 27 jun, 07:16