• SVW - ASV Arkel (5-0).
• SVW - ASV Arkel (5-0). Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing

Alarmbellen rinkelen zaterdag voor o.a. Papendrecht, Drechtstreek, Arkel en Groot-Ammers

Algemeen Voorbeschouwingen 3.331 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Met nog drie speelronden te gaan rinkelen zaterdag 21 mei de alarmbellen voor onder meer Papendrecht, Drechtstreek, Arkel en Groot-Ammers. Bovenin zijn de belangen groot voor clubs als Sliedrecht, SVW, De Alblas en Alblasserdam.

Derdedivisionist SteDoCo kan het seizoen frank en vrij uitspelen. Tegenstander Sportlust’46 heeft al een nacompetitieticket binnen en draait dus al warm voor het aantrekkelijke toetje.

1e klasse
Als Papendrecht nog aan de nacompetitie voor handhaving wil ontsnappen, zal het zaterdag een slag moeten slaan. Hekkensluiter Neptunus/Schiebroek is namelijk de tegenstander. Nieuw-Lekkerland is in 1B ook nog altijd niet helemaal veilig. Een driepunter bij BVCB is dan ook zeer welkom.

Sliedrecht is in de 1e klasse C nog niet helemaal zeker van plaatsing voor de (promotie)nacompetitie. Zaterdag staan de Baggerdorpers voor een enorme opgave, want de sterke koploper Huizen is de tegenstander.

2e klasse
Wat een spanning in 2F. SVW leidt de titeldans en gaat op bezoek bij ASV Arkel, dat het degradatiespook op Schoonzigt boven zich heeft hangen. De Zwerver en GJS gaan op De Schans een slag om de derde plaats uitvechten. Drechtstreek wil de nacompetitie ontlopen. Met winst op Altena zou een stap in die richting worden gezet, al zal de beslissing vermoedelijk pas op de laatste speeldag vallen.

3e klasse
Nog zo’n regionale klasse waarin het kookpunt bijna is bereikt is 3C. Koploper De Alblas speelt op De Put de derby tegen VVAC dat zelf geen belangen meer heeft, maar naast De Alblas nog twee ploegen treft die dat zeer zeker wel hebben: Groot-Ammers en Dubbeldam. Reden temeer om de sportieve plicht te vervullen. Alblasserdam zit De Alblas op de hielen en moet op Souburgh zien af te rekenen met DFC. En dan Hardinxveld, door velen de best voetballende ploeg in deze klasse genoemd. Maar het gevaar dreigt dat de Hardinxvelders overal naast gaan grijpen. Om dat te voorkomen moet in elk geval FC Perkouw, de laagvlieger die prima in vorm is, worden verslagen.

De derby Ameide-SV Meerkerk is een wedstrijd op zich. Ook hier zijn de belangen groot. Roy de Blank liet er op Regio-Voetbal zijn licht al over schijnen. Streefkerk heeft nog een hoopje op plaatsing voor de nacompetitie. Lekkerkerk mag dan geen sta-in-de-weg zijn. Groot-Ammers gaat bij Dilettant voor één van z’n laatste kansen. Winnen in Krimpen a/d Lek en dan hopen dat FC Perkouw in Hardinxveld verliest, is het devies. In dat geval wordt het onderlinge verschil teruggebracht tot één punt en is er voor de geelzwarten nog van alles mogelijk.

Schelluinen is in 3D afhankelijk van een misstap van koploper GVV’63. En moet zich dan zelf natuurlijk niet verslikken in TSVV Merlijn.

4e klasse
Unitas-zaterdag aast in 4E op de nacompetitie. SV Noordeloos lijkt een horde die op Molenvliet te nemen moet zijn.

3e divisie zondag
In het debuutseizoen in de derde divisie is Unitas al lang en breed veilig. Bij winst op Dongen zit er zelfs nog één of twee plaatsen stijging op de ranglijst in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 1 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 2 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 2 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 4 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 6 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 8 uur geleden