Afbeelding
Foto: Ad Fricke
voorbeschouwing

Derby Woudrichem tegen Wilhelmina’26 een ‘echte klapper’

20 mei, 07:30 Nieuws Voorbeschouwingen 1.327 keer gelezen

ALTENA • Het wordt spannender en spannender naarmate het einde van de competitie nadert. Bij de derby Woudrichem tegen Wilhelmina’26 staat de spanning er zeker op. Wilhelmina’26 zit in een vrije val en daalde tot net boven de degradatiezone. Woudrichem wist de vrije val de laatste weken te stoppen, maar is ook nog niet helemaal veilig. Het onderlinge verschil op de ranglijst is drie punten. De derby wordt dus een ‘echte klapper’ op het Bolwerk.

Jacks Leaque
Kozakken Boys speelt alleen nog finales in een poging nog op de veilige vijftiende plaats te komen. Lastig wordt het zaterdag wel bij Rijnsburgse Boys. Het is ‘do or die’ om in voetbaltermen te blijven.

Hoofdklasse
Voor Achilles Veen is er niets meer te halen of te verliezen. De manschappen van trainer John Karelse kunnen niet meer doen dan zo hoog mogelijk proberen te eindigen om het seizoen nog wat glans te geven. Uit bij Poortugaal zaterdag moeten de drie punten te doen zijn. Spannend wordt het wel. Het verschil op de ranglijst is maar drie punten.

Eerste klasse
Hekkensluiter GRC 14 speelt zaterdag de cruciale wedstrijd bij en tegen SVL. Het is ‘do or die’ voor de manschappen van trainer Piet de Kruif om nog van de laatste plaats af te komen. Als het zaterdag niet lukt, dan lijken de kaarten wel geschud. Almkerk speelt zaterdag ook weer een finale om naar een veilige plaats te komen. Tegen FC De Bilt zal het er wel om spannen. Het verschil op de ranglijst is maar twee punten.

Tweede klasse
In de tweede klasse blijft het voor hekkensluiter Sleeuwijk ook ‘do or die’ zaterdag tegen Tricht. Altena gaat op bezoek bij Drechtstreek. Die wedstrijd hebben de Nieuwendijkers zeker nog niet gewonnen.

Derde klasse
In de derde klasse zijn GDC en Sparta’30 -nagenoeg- klaar. GDC neemt het op tegen periodekoploper Vuren en Sparta’30 zal moeten knokken om de winst bij Haaften binnen te halen. Winst op Vuren zou GDC overigens nog enigszins perspectief op de nacompetitie kunnen geven, mits BLC de derde periode pakt en GDC in de competitie minimaal als vierde eindigt.

NOAD’32 tegen BZC 14 is een echte degradatiekraker. Ook hier is het ‘do or die’.

Derde klasse (zondag)
Be Ready moet het zondag tegen FC Dordrecht amateurs wel kunnen klaren.

Vierde klasse (zondag)
Voor Dussense Boys telt alleen een overwinning tegen Right’Oh om in de race voor de derde periodetitel te blijven. Dus er tegenaan, zullen we maar zeggen.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie