Afbeelding
Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing

Worden SVW, Alblasserdam en Schelluinen zaterdag al kampioen?

27 mei, 07:30 Nieuws Voorbeschouwingen 1.809 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Met nog twee speelronden voor de boeg kan het niet anders dan dat de belangen zaterdag 28 mei heel groot zijn. De spanning zal er zeker op zitten bij SVW, Alblasserdam en Schelluinen. Zij kunnen zaterdag de titel al pakken, al zijn de laatste twee wel afhankelijk van de resultaten van de naaste concurrentie.

Derdedivisionist SteDoCo snakt naar het einde van de competitie. Maar aan de Groeneweg is er nog wel een sportieve plicht te vervullen, want het nog niet veilige Ajax komt op bezoek.

1e klasse
Sliedrecht wil in 1C de derde plaats vasthouden om zich te plaatsen voor de nacompetitie om promotie. Tegenstander Woudenberg staat onder de rode streep en dus moeten de Baggerdorpers zich er van bewust zijn dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken.

Papendrecht wil zich rechtstreeks veilig spelen, maar zover is het nog lang niet. Zaterdag komt kampioen Kloetinge naar Het Slobbengors. Wellicht dat de Zeeuwen met de titel al op zak wat minder scherp zullen zijn... In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen ontvangt Nieuw-Lekkerland nummer 2 Nieuwenhoorn.

2e klasse
SVW heeft het kampioenschap in 2F in eigen hand. Als de streepjes de titel binnenhalen, is dat een prestatie van het formaat, want dan heeft - onder meer - het al jarenlang ambitieuze Roda Boys het nakijken. Bij een driepunter tegen Drechtstreek is het feest op Molenburg. De verwachting is wel dat de Papendrechters zich hevig zullen verzetten, want voor Drechtstreek dreigt de nacompetitie om lijfsbehoud.

De Zwerver treedt aan tegen runner-up Roda Boys. Nu ze er zo goed voor staan (derde) zal de Kinderdijkers er alles aan gelegen zijn de nacompetitie te halen. GJS heeft de hoop op de nacompetitie al nagenoeg opgegeven. Het zal sowieso een hele toer worden om zich Heukelum van het lijf te houden, de trotse koploper in de derde periode.

Arkel zal niet meer geloven in rechtstreekse handhaving, maar moet in elk geval zien Sleeuwijk onder zich te houden. Tegenstander Tricht heeft geen belangen meer.

3e klasse
De ontknoping in de derde klasse C is al evenzeer reuze interessant. Nummer 2 De Alblas krijgt nummer 3 Hardinxveld op bezoek. Bij een nederlaag van De Alblas -dat deze competitie trouwens pas één keer verloor- kan Alblasserdam de kampioensvlag hijsen, mits het zelf wint van Dubbeldam. Dat zal heus nog niet zo gemakkelijk gaan, want Dubbeldam heeft nog punten nodig om er zeker van te zijn niet als laatste te eindigen.

Net als Hardinxveld strijden SV Meerkerk en Streefkerk om de derde plaats, die waarschijnlijk recht zal geven op nacompetitiedeelname. Uitgerekend Meerkerk en Streefkerk spelen zaterdag op De Burcht tegen elkaar.

Bij de derby Groot-Ammers - VVAC staat er ook het nodige op het spel. Wat heet... de geelzwarten zullen uitgerekend tegen de rivaal de laatste strohalm moeten grijpen. Maar net als afgelopen zaterdag tegen De Alblas (1-1) ligt het niet in de lijn der verwachting dat VVAC (waar ook voor Roland Bos het seizoen er vanwege een blessures op zit) cadeautjes zal weggeven. En dus ligt er een spannende derby in het verschiet.

Het veilige Ameide speelt in en tegen Lekkerkerk, dat officieel nog een puntje nodig heeft om ook volgend seizoen weer derdeklasser te zijn.

Schelluinen is in 3D op de koppositie beland en mag het met Sparta’30 en NOAD’32 als laatste twee tegenstanders niet meer weggeven. Om komende zaterdag al kampioen te worden, is Schelluinen -dat dan zelf moet winnen van Sparta’30- afhankelijk van de resultaten van de concurrenten GVV’63 en BLC.

4e klasse
SV Noordeloos wil in 4E geen laatste worden. Maar puntengewin tegen kampioen IFC zou een grote verrassing zijn. Peursum en Unitas zijn in deze klasse vrij. Als Unitas als derde weet te eindigen, gaat het de nacompetitie in.

3e divisie zondag
Zondagderdedivisionist Unitas maakt zich op voor de laatste thuisbeurt van het seizoen. DEM, dat één plaats lager staat op de ranglijst, komt naar Molenvliet. Unitas is reeds zeker van lijfsbehoud.

Alle wedstrijden beginnen dit weekend om 14:30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie