• Julian Geelhoedt.
• Julian Geelhoedt. Foto: Jan Noorlandt

Opmerkelijke stap Julian Geelhoedt: van Altena naar Kozakken Boys

25 mei, 07:34 Nieuws Spelerscarrousel 4.747 keer gelezen

NIEUWENDIJK/WERKENDAM • Julian Geelhoedt maakt volgend seizoen een mooie stap in zijn carrière. De 28-jarige middenvelder verruilt zaterdagtweedeklasser Altena voor tweededivisionist Kozakken Boys.

Bij Altena is geboren Hankenaar en aanvoerder Geelhoedt aan zijn negende seizoen bezig.

‘Wij streven ernaar om ieder jaar een speler uit de regio een kans te geven om zich bij Kozakken Boys te ontwikkelen’, verklaart technisch directeur Johan van der Werff, die momenteel ook trainer is van Geelhoedt bij Altena. ‘Julian is een speler die zich op een lager niveau uitstekend ontwikkeld heeft, maar de stap naar een hoger spelende club tot nu toe heeft afgehouden’.

Eer
Geelhoedt kijk vooruit naar zijn overstap: ‘Het is voor mij een eer om deze overstap te maken. Kozakken Boys is in de regio toch wel dé club. Ik ben me zeker bewust van het grote niveauverschil. Het overgrote deel van de jongens bij Kozakken Boys komt terug van betaaldvoetbalclubs, terwijl ik negen jaar geleden bij Be Ready op het allerlaagste amateurniveau dat er bestaat speelde. Zowel binnen als buiten het veld zal het een groot contrast zijn, maar dat maakt deze uitdaging voor mij erg mooi. Ik verwacht van mezelf dat ik me ga ontwikkelen, mezelf kan aanpassen en hopelijk van waarde zal kunnen zijn. Ik ga er alles aan doen om het te laten slagen’.

Verantwoordelijk
Van der Werff en Geelhoedt werkten de afgelopen vier jaar met elkaar samen bij Altena, maar de gesprekken met aanstaand trainer Scott Calderwoord waren uiteindelijk doorslaggevend.

Geelhoedt: ‘Ik vind het zeker niet gemakkelijk om weg te gaan bij Altena. Ik heb daar lang gezeten, ik ben al zeven jaar aanvoerder en ik voel me een stukje verantwoordelijk voor wat we daar hebben opgebouwd. M’n pa is de voorzitter van de club en daarnaast is er natuurlijk dat niveauverschil. De trainer heeft mij uiteindelijk overtuigd om dit avontuur aan te gaan en ik kijk er enorm naar uit om met hem samen te werken. Daarbij ben ik nu 28, dus als ik deze stap nog wilde maken, moest ik het nu doen’.

Overzicht
‘Hij is enorm technisch, heeft een goed overzicht en is rustig aan de bal,’, omschrijft Van der Werff de aanstaande Kozak. ‘Ik heb er vertrouwen in dat Julian zich zal kunnen aanpassen aan ons niveau en ik ben blij dat hij deze overstap gaat maken. We gaan kijken waar zijn plafond ligt’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Afbeelding
Onderzoek naar nacompetitiewedstrijd tussen Nieuwdorp en Groot Ammers loopt nog 1 uur geleden
Afbeelding
Overzicht én uitslagen oefenwedstrijden regioclubs voorbereiding seizoen 2022-2023 UPDATE 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Glenn Weijts volgt zijn sportieve ambitie: ‘Maar ik heb begrip voor de boze reacties’ 11 uur geleden
Afbeelding
Johnny Lommers langer bij Kozakken Boys 28 jun, 14:55
Afbeelding
Hardinxveld speelt zaterdag 20 augustus tegen oud-Feyenoord 28 jun, 07:30
Afbeelding
VV Ameide viert 75-jarig bestaan 27 jun, 07:16