Afbeelding
Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

Vuren strijdt voor derde periode tegen titelpretendent BLC

26 mei 2022, 12:00 Nieuws Voorbeschouwingen 1.592 keer gelezen

REGIO WEST BETUWE • Vuren staat in klasse 3 D ongeslagen bovenaan in de derde periode, maar moet juist tegen twee titelpretendenten (BLC en GVV’63) die prijs nog proberen binnen te slepen. Zaterdag in Vuren wordt het productieve Bossche BLC de eerste horde.

Koploper Schelluinen lijkt in de derde klasse D het kampioenschap voor het grijpen te hebben, maar er is bovenin deze afdeling de laatste tijd zo vaak onderling stuivertje gewisseld dat de achtervolgers GVV’63 en BLC zich ook nog kansrijk voor de titel zullen achten. Vuren strijdt echter volop voor de derde periode en kan zich met drie punten voorsprong op Haaften weinig misstappen veroorloven. 

In Den Bosch was Vuren tegen BLC met 4-1 kansloos. Thuis zal Vuren zaterdag beter moeten presteren om zicht op het periodekampioenschap te houden. BLC dient echter ook te winnen om de race met Schelluinen en GVV’63 om het algehele kampioenschap tot het eind te kunnen blijven volhouden. Volop spanning in Vuren dus. Arbiter is scheidsrechter Harry van Meerkerk uit Streefkerk.

WNC-Montfoort SV’19
WNC mag hopen dat Sliedrecht tegen de in groot gevaar verkerende degradatiekandidaten Woudenberg en FC Breukelen toch nog de derde periode gaat pakken. Dan zou de minstens zekere vierde plaats in de eindstand WNC toch nog promotieduels opleveren. Anders is WNC wel verplicht om Sliedrecht in de laatste twee competitiewedstrijden nog op de derde plaats van de ranglijst te passeren. Daarvoor zal WNC zich na de zeperd in Breukelen wel snel met zeges moeten herstellen. In Montfoort bleef WNC destijds op een 2-2 remise steken, maar zaterdag in Waardenburg is de volle winst tegen Montfoort SV’19 absoluut geboden. Scheidsrechter is arbiter Michel van de Luitgaarden uit Sliedrecht.

GJS-Heukelum
Heukelum kan zaterdag in Gorinchem in de tweede klasse een dubbelslag slaan. Bij een gelijkspel tegen GJS is Heukelum na een enorme opmars veilig en bij de volle winst is Heukelum tevens periodekampioen. Revanche voor de 0-2 thuisnederlaag tegen GJS staat dus voor Heukelum zaterdag hoog in het vaandel. Arbiter Stefan van Westing komt uit Rosmalen om deze wedstrijd te leiden.

Tricht-Arkel
Tricht heeft zich inmiddels dankzij een prachtige eindsprint in de tweede klasse op eigen kracht veilig gesteld. Het bezoekende Arkel staat er veel slechter voor en zal in eerste instantie vooral directe degradatie nog moeten zien te voorkomen. Daarvoor is de tweede Arkelse uitzege dringend nodig. Tricht zal de goede vorm echter willen benutten om op eigen terrein revanche te nemen voor de late 3-2 nederlaag in Arkel. Scheidsrechter Niels Felix zal dit duel arbitreren.

Haaften-TSVV Merlijn
Ook bij de wedstrijd tussen Haaften en TSVV Merlijn zijn de belangen in de derde klasse D groot. De Tilburgers bezetten de gevaarlijke twaalfde plaats en dreigen zo tot degradatieduels te worden veroordeeld. Haaften maakt gezien het zware programma van periodekoploper Vuren nog serieus kans om de derde periode te winnen. Dan zal Haaften thuis wel revanche moeten nemen voor de teleurstellende 2-1 nederlaag die in Brabant tegen deze studentenploeg werd geleden.

ONI-MVV’58
In ’s Gravenmoer staan er zaterdag bij het duel tussen ONI en MVV’58 geen grote belangen meer op het spel. In Meteren deelden deze teams in een avondmatch met 1-1 de buit. Na twee nogal teleurstellende nederlagen is MVV’58 weer eens aan een beter resultaat toe, maar of dat in Brabant tegen ONI ook zal gaan lukken is vers twee.

Leerdam Sport-ASH
Het duel tussen Leerdam Sport en ASH is zaterdag in klasse 4 E een wedstrijd om des keizers baard. In Hellouw won ASH met 3-0 van Leerdam Sport, doch nu zal het krachtsverschil kleiner zijn. In Leerdam is de Dordtse arbiter Wim van Horssen de scheidsrechter van dienst.

ZBC’97-Asperen
ZBC’97 is na een schitterende opmars in de vierde klasse E al zeker van de promotienacompetitie, maar Asperen nog bepaald niet. Een zege in Zwijndrecht tegen de sterke nummer 2 van de ranglijst zou Asperen dan ook heel goed uitkomen. Thuis won Asperen met 3-2 van ZBC’97, maar in deze zware uitmatch wordt dit zeker veel lastiger.

SVS’65-SSW
SVS’65 ontvangt zaterdag het onberekenbare SSW, waartegen in Dordrecht met 2-2 gelijkgespeeld werd. In Spijk zal SVS’65 op het eigen kunstgras ditmaal graag tegen SSW willen zegevieren.

Derby GVV-Rhelico
In de vierde klasse F is nog ongewis welke twee clubs naast OSS’20 promotieduels zullen mogen gaan spelen. De vierde plaats in de eindstand kan daarvoor genoeg zijn, maar dan moet wel SV TOP en niet plaatsgenoot Margriet de derde periode winnen, want anders is de derde plaats in de totaalstand nodig om tot de promotienacompetitie door te dringen. GVV staat er na de gelukkige zege in Beesd goed voor, doch voor Rhelico zijn de kansen na de grote misstap tegen Margriet van vorige week danig verkleind. Alleen bij een zege in Geldermalsen mag Rhelico nog een week op een wonder blijven hopen.

In Rumpt won GVV met 2-4 van Rhelico, maar dat garandeert in deze derby in Geldermalsen zaterdag nog zeker geen nieuwe GVV-winst. Rhelico-keeper Michel Kuipers verklaarde deze week op Regio-Voetbal waarom zijn club het dit seizoen zo goed doet. Het zal er dus zaterdag in Geldermalsen zeker flink om gaan spannen. Scheidsrechter is arbiter Ad Bracht uit Ammerzoden.

OSC’45-Beesd
Beesd gaat zaterdag in de Bossche wijk Orthen bij het zwakke OSC’45 op bezoek. In Beesd werd royaal van deze ploeg gewonnen en dat moet zaterdag in Brabant opnieuw mogelijk zijn, want OSC’45 snakt naar het einde van de competitie.

Anton van der Giessen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app