• V.l.n.r.: Robert Vermeulen, Nik Jongbloed en Gerald Vermeulen.
• V.l.n.r.: Robert Vermeulen, Nik Jongbloed en Gerald Vermeulen. Foto: Wim Kroone

Nik Jongbloed topscorer aller tijden bij VV Cabauw

Algemeen 2.407 keer gelezen

CABAUW • Nik Jongbloed is Gerald Vermeulen recent gepasseerd op de topscorerslijst alle tijden van zaterdagvierdeklasser Cabauw. De 23-jarige Jongbloed staat inmiddels op 108 treffers in officiële wedstrijden van de hoofdmacht. Vermeulen (58) voerde deze lijst 28 jaar lang aan met 99 goals.

Al een tijdje was Nik Jongbloed op jacht naar deze eretitel. Voor corona had hij de huidige nummer drie Robert Vermeulen, die 75 keer scoorde in het eerste elftal van Cabauw, al achterhaald. De oudste van de broers Vermeulen, die in de jaren ’80 en ’90 van de vorige eeuw furore maakten in het roodwit van de dorpsclub, riep de topscorerslijst in het leven. 

,,Ik ben gek op cijfers en houd alle statistieken bij,” zegt Robert Vermeulen, die vanaf zijn tiende al 53 jaar actief is voor de voetbalclub. ,,Ik was een middenvelder, die veel met het hoofd scoorde. Bovendien nam ik alle strafschoppen.”

,,Dat is een van de redenen, dat ik de 100 goals net niet haalde,” vervolgt Gerald Vermeulen lachend. ,,Het was een ongeschreven wet, dat mijn broer de pingels nam. Ik stopte in 1994, nadat ik in de kampioenswedstrijd tegen RVC’33 op het veld van Bergambacht mijn kruisband scheurde. Ik was pas 29 en had nog jaren op het hoogste niveau willen doorgaan. Mijn eerste goal scoorde ik als 17-jarige in Cabauw tegen Bergambacht. Daarna kreeg al snel ik te maken met een straffere mandekking, maar ik pikte altijd wel een goaltje mee.”

Extra bewaking
Nik Jongbloed was nog jonger, toen hij voor het eerst het net liet bollen. Hij debuteerde in 2014 op 15-jarige leeftijd in het eerste tegen Floreant. De toenmalige trainer Kees van den Berg had snel in de gaten, dat zijn pupil gemakkelijk scoorde.

,,Ik mocht op de 10-positie lopen en hoefde niet mee te verdedigen,” aldus Jongbloed, die de plakboeken van Robert Vermeulen met de clubgeschiedenis aandachtig doorbladert. ,,Al vlug kreeg ik in wedstrijden extra bewaking, zodat het maken van doelpunten steeds moeizamer ging. In het seizoen, dat Richard Mank trainer was, scoorde ik 34 keer. Mank kon mij op scherp zetten. Hij vond eens dat ik een paar wedstrijden dramatisch speelde en zette mij in de wedstrijd tegen Transvalia linksvoor. Ga het daar maar eens proberen, was zijn commentaar. Ik was zo verbolgen, dat ik prompt zeven keer scoorde. Af en toe heb ik kennelijk zo’n ‘optater’ nodig.”

“In 2019 vertrok in naar zondagtweedeklasser VVIJ in IJsselstein. Ik was helaas regelmatig geblesseerd. Het tweede seizoen begon goed, totdat corona uitbrak. Ik studeerde inmiddels en werd minder ambitieus. Bovendien miste ik mijn vrienden bij Cabauw en de gezelligheid. Nu speel ik voor de lol, maar het streven om nog meer doelpunten te maken is er wel degelijk. Debutant Stan van Bemmel, die pas 17 jaar is, staat al op 14 goals. Als ik ‘droog’ kom te staan, sta ik hier over vijf jaar weer met mijn opvolger en dat gaat niet gebeuren.”

Wim Kroone

Freelance-redaceur Het Kontakt Krimpenerwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 9 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 9 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 16 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 17 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44