• Michel Langerak.
• Michel Langerak. Foto: @KozakkenBoys

Michel Langerak wil Kozakken Boys fit en scherp krijgen voor nacompetitie: ‘Dat gaat lukken’

2 jun, 18:10 Nieuws Voorbeschouwingen 1.513 keer gelezen

WERKENDAM • Zaterdag viel in Scheveningen het doek definitief. Ex-Feyenoorder Lex Immers schoot Kozakken Boys naar een 2-1 nederlaag. De Werkendammers gaan op 7 of 8 juni beginnen aan de nacompetitie. DVS’33, of meer waarschijnlijk Sportlust’46, is in een uitbeurt de eerste tegenstander.

Eerst nog het niemendalletje zaterdag tegen het rechtstreeks gedegradeerde ASWH. Interim-trainer Michel Langerak keerde eind januari terug op De Zwaaier. Voor hem inmiddels een vertrouwde omgeving. Samen met die andere oud-prof, André Hoekstra, kreeg hij van het bestuur de opdracht om Kozakken Boys voor de Jack’s League te behouden. Nooit verloor Langerak het vertrouwen. 

Kozakken Boys haalde zaterdag op Houtrust in Scheveningen het level van de laatste weken en geeft Langerak vertrouwen voor de loodzware junimaand. “In het duel met ASWH neem ik natuurlijk geen enkel risico. Spelers met pijntjes en die op scherp staan voor een schorsing, gaan niet spelen. Ik heb de komende twee weken nodig om de hele groep fit en scherp te krijgen en ik ben ervan overtuigd dat het gaat lukken. De groep is supergemotiveerd en laat dat al weken zien.”

Opleving
Kozakken Boys knokt het hele seizoen 2021-2022 tegen degradatie. Dat past niet bij de club en niet bij de selectie. In december, toen de competitie door corona opnieuw stillag, moest trainer Rick Adjei vertrekken en keerde Michel Langerak als trainer weer eens terug. Heel even was er sprake van een opleving.

In Scheveningen werd duidelijk dat Kozakken Boys volgende week aan een allesbeslissende fase begint. Zaterdag wordt pas echt duidelijk wie de eerste tegenstander wordt. Sportlust’46 ligt op woensdag 8 juni het meest voor de hand, maar het kan zaterdag nog veranderen als de club uit Woerden met meer dan drie doelpunten verschil van DVS’33 verliest. Dan opent Kozakken Boys op 7 juni in en tegen de ploeg uit Ermelo. Hoe dan ook is zaterdag 11 juni de return op De Zwaaier. De winnaar gaat op voor een vervolgtraject.

Vriendenteam
Het klinkt vreemd uit de mond van de enige speler in de selectie met Werkendams bloed, maar de 24-jarige Johnny Lommers - hij is op weg naar zijn tiende doelpunt van het seizoen - kijkt nu al terug op alle speeltijd die hij kreeg en de mooie momenten. “De beslissende goal op De Zwaaier in de slotminuut tegen IJsselmeervogels blijft het langste bij natuurlijk. Maar ook de treffer in Hardenberg bij HHC was fantastisch. Dat waren beslissende momenten, in een fase dat wij de punten zo verschrikkelijk hard nodig hadden.”

Lommers stelt wekelijks vast dat de sfeer nooit onder de mindere resultaten is gaan lijden. “Wij vormen dit seizoen een echt vriendenteam. Er heerst een supersfeer. Iedereen blijft na afloop even hangen. Het is jammer dat dit niet tot uiting komt in de punten, maar hopelijk komt dat nu nog.” 

Overpeinzend komen bij Lommers ook de vele momenten boven dat Kozakken Boys de punten in de laatste fase van een wedstrijd verspeelde. “Ik ben een super clubman en misschien raakt het mij van binnen nog wel het meest als wij verliezen. Dat doet elke keer weer pijn.” 

(bron: Kozakken Boys Thuispagina’s in Het Kontakt-Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie