• Bart Fransen tekent bij Oranje Wit.
• Bart Fransen tekent bij Oranje Wit. Foto: @OranjeWit

Bart Fransen toch nog onder de pannen: trainer van Oranje Wit 2

20 jun, 09:44 Nieuws Trainerscarrousel 1.273 keer gelezen

HAAFTEN • Bart Fransen, de afgelopen seizoenen hoofdtrainer van Haaften, heeft voor komend seizoen toch nog een nieuwe uitdaging gevonden. Nadat zijn voorgenomen overstap naar LRC O23 recent niet doorging, gaat de 51-jarige trainer uit Zaltbommel nu aan de bak bij reserve-hoofdklasser Oranje Wit 2.

“Ik was na drie jaar gewoon toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb eind november de club te kennen gegeven dat ik geen contractverlenging wilde en op zoek zou gaan naar een ambitieuze zaterdag- of zondagclub. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen”, zegt Fransen op de website van Oranje Wit

“Ik had een contract getekend bij LRC om daar de O23 te gaan trainen, maar om hun moverende redenen hebben ze besloten die niet op te richten en hebben we eind mei in goed onderling overleg besloten het contract te verbreken. En toen belde Oranje Wit me. Daarmee heb ik de club gevonden met ambitie en een goed plan over doorstroming van de jeugd.” 

Van hoofdtrainer naar tweede-elftal-trainer is wel een opvallende keuze. Bart Fransen hierover: “Ik hecht niet zoveel waarde aan de term hoofdtrainer. Voor ik hoofdtrainer van Haaften werd, ben ik tien jaar jeugdselectietrainer bij NIVO Sparta geweest. Ik wil gewoon lekker aan de slag met een leuke, gemotiveerde groep. En dat is het tweede elftal van Oranje Wit zeker. Een prima elftal.”

Over de doelstelling is Fransen duidelijk. “Kampioen zijn ze net geworden, wat dat betreft kan ik het alleen maar minder doen”, zegt hij lachend. “Spelers klaarstomen voor het eerste elftal, dat is de prioriteit. En dat het liefst met verzorgd, aanvallend voetbal.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

Afbeelding
Overzicht én uitslagen oefenwedstrijden regioclubs voorbereiding seizoen 2022-2023 UPDATE 48 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Glenn Weijts volgt zijn sportieve ambitie: ‘Maar ik heb begrip voor de boze reacties’ 9 uur geleden
Afbeelding
Johnny Lommers langer bij Kozakken Boys 28 jun, 14:55
Afbeelding
Hardinxveld speelt zaterdag 20 augustus tegen oud-Feyenoord 28 jun, 07:30
Afbeelding
VV Ameide viert 75-jarig bestaan 27 jun, 07:16
Afbeelding
Sleeuwijk-spits Maik Kemmeren wacht knieoperatie 26 jun, 16:05