Afbeelding
ingezonden mededeling

Excelsior Maassluis dit seizoen veelbelovend in de tweede divisie

Nieuws 1.057 keer gelezen

Excelsior Maassluis heeft vorig seizoen een goed resultaat behaald met een tiende plek in de tweede divisie. Deze zomer is de Maassluise ploeg al blootgesteld aan sterke clubs als Telstar en ADO Den Haag in oefenwedstrijden. Een rustige aftrap zit er voor de Maassluizers daarom niet in. Maar hoe groot is de kans dat de club zichzelf dit seizoen overtreft? De spelers vertellen ons meer. 

Recente interviews van Excelsior Maassluis met de spelers Kevin Ringeling en Pieter Langedijk laten een rooskleurig beeld zien.

Ringeling vertelt dat de kracht van Excelsior Maassluis hem dit seizoen zit in de hechte groep. “De groep is nagenoeg volledig intact gebleven waardoor spelers goed op elkaar ingespeeld zijn.” Dit bleek wel in de oefenwedstrijd tegen Telstar die met 0-0 onbesloten bleef. Tegen ADO Den Haag hield het team echter minder goed stand. Excelsior werd namelijk met 4-0 aan de kant gezet.

Door het hechte team en de zware start moet het volgens Ringeling absoluut mogelijk zijn om dit jaar in het linkerrijtje van de tweede divisie te eindigen. Als de jongens in de ploeg elkaar weer goed weten te vinden zou Excelsior Maassluis dit seizoen zomaar eens boven zichzelf uit kunnen stijgen. Een groot deel van het team heeft namelijk al een seizoen ervaring in de tweede divisie en wist daarin de achtste finales van de TOTO KNVB beker te behalen. Onder de amateurclubs wist Excelsior Maassluis samen met DVS ´22 het verst te komen. 

Speler Pieter Langedijk is na jaren afwezigheid weer teruggekeerd bij zijn thuisclub waar het allemaal begon. Na een carrière bij onder andere Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles, neemt Langedijk expertise mee naar zijn thuisbasis waar de Maassluizers van kunnen profiteren. 

Volgens Langedijk is het spelpatroon van Excelsior Maassluis grotendeels in tact gebleven en voelt de terugkeer bij de club als thuiskomen. De spelers en de coach vormen volgens hem een hecht team met een goede wisselwerking, De spits verwacht daarom minstens even goede resultaten als vorig seizoen. De verwachting is wat hem betreft zeker de top 10, al wordt hij liever zevende dan tiende. Zijn persoonlijke doel is om zoveel mogelijk doelpunten te maken, assists te geven en kennis en ervaring te delen. 

Maar winst van de TOTO KNVB Beker zal ook dit bekerseizoen waarschijnlijk bij een droom blijven, de kans op een megastunt is namelijk heel klein. Excelsior Maassluis is bij bookmakers niet eens terug te vinden in de lijst van kanshebbers wat een goede indicatie is dat de Maassluizers praktisch kansloos zullen zijn.

Toch is Excelsior Maassluis dit seizoen veelbelovend voor mooi voetbal in de tweede divisie. De club heeft een jonge ploeg maar het ontbreekt niet aan de ervaring. Tel hier de komst van Langedijk bij op en de Maassluizers zouden dit seizoen zomaar eens de verrassing van de tweede divisie kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden