• Met een 1-1 gelijkspel op De Put vergooide De Alblas afgelopen seizoen z'n kampioenskansen.
• Met een 1-1 gelijkspel op De Put vergooide De Alblas afgelopen seizoen z'n kampioenskansen. Foto: Rick den Besten
VOORBESCHOUWING

Aftrap met derby’s De Alblas-VVAC en SV Noordeloos - Groot-Ammers

23 sep, 12:00 Nieuws Voorbeschouwingen 13 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De poulefase van de districtsbeker zit erop, zaterdag 24 september gaat de competitie los. Met in de Alblasserwaard, hoe kan het ook anders, meteen een aantal derby’s op het programma.

Vanaf speelronde 1 zal de spanning er vol op zitten, zeker in de tweede en derde klassen. Dit is uiteraard het gevolg van de verzwaarde degradatieregeling die dit seizoen -en ook volgend seizoen- van kracht is.

Derde divisie
Derdedivisionist SteDoCo is al zes wedstrijden onderweg en staat keurig derde. Een positie die wordt gedeeld met onder meer Sparta Nijkerk, uitgerekend de tegenstander van komende zaterdag. Bij winst in Nijkerk slaat SteDoCo dus een belangrijke slag.

1e klasse
SVW beleeft haar vuurdorp in de 1e klasse. De streepjes beginnen met een uitbeurt bij DTS’35 Ede. Sliedrecht loopt nog niet over van vertrouwen en kan flink aan de bak bij Nivo Sparta.

In de westelijke 1e klasse start Nieuw-Lekkerland tegen het relatief onbekende SVOD’22. Promovendus De Zwerver ontvangst op De Schans Brielle.

2e klasse
In de 2e klasse H gaan we het debuut beleven van Streefkerk, Schelluinen en Alblasserdam. Streefkerk speelde nooit eerder op dit niveau en gaat er onbevangen in. We zijn benieuwd of de ploeg van Pieter Lagendijk tegen Wilhelmina’26 potten kan breken. Afgaande op de resultaten in de voorbereiding zou dat zomaar eens kunnen. Schelluinen speelt in Dordrecht tegen EBOH en het sterk gewijzigde Alblasserdam legt de eerste krachtproef af in en tegen Heukelum.

Papendrecht wordt in deze klasse tot de favorieten gerekend, maar mag Wieldrecht niet onderschatten. GJS-Roda Boys is op papier ook een interessante ontmoeting.

3e klasse
Derby’s te over in 3D. De Alblas-VVAC is er zo eentje. De Alblas zal haar aspiraties meteen willen laten zien, temeer daar in de slotfase van het afgelopen seizoen de titel op De Put werd verspeeld. Het gedegradeerde Arkel begint op Het Plein tegen HSSC’61, dat na een ‘Utrechts’ avontuur terug is in Zuid. Bergambacht is voor SV Meerkerk een onbeschreven blad, terwijl Ameide de handen wel eens vol zou kunnen krijgen aan Schoonhoven, dat een sterke voorbereiding kende.

Hardinxveld steekt haar ambities niet onder stoelen of banken en zal tegen Lekkerkerk een valse start als die van vorig seizoen willen voorkomen. Drechtstreek begint als favoriet aan het thuisduel tegen SC Everstein, dat net als HSSC’61 terug is in Zuid.

4e klasse
Zonder dat er een bal getrapt is, kan Asperen-Unitas in de 4e klasse E als ‘topper’ aangemerkt worden. Beide ploegen willen graag een stapje hogerop. Groot-Ammers zal ook niet nalaten het verloren gegane terrein te herwinnen. De start moet te doen zijn, al is SV Noordeloos meer dan eens een ‘Angstgegner’ voor de geelzwarten gebleken. Peursum ontmoet in Hellouw het stugge ASH.

3e divisie zondag
Zondagderdedivionist Unitas bivakkeert in de middenmoot. Thuis tegen Groene Ster liggen er kansen om te klimmen op de ranglijst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Uitslagen en standen zaterdag 1 oktober 2022 10 uur geleden
Afbeelding
Clubs regio Vijfheerenlanden: Heukelum aast op eerste seizoenszege, kaarten in 3D moeten nog worden geschud VOORBESCHOUWING 30 sep, 17:00
Afbeelding
Mooi programma met o.a. SVW-LRC, Papendrecht-GJS, Alblasserdam-Streefkerk en Arkel-Hardinxveld VOORBESCHOUWING 30 sep, 12:00
Afbeelding
Roda Boys-Almkerk, SVW-Achilles Veen, Heukelum-Arkel en De Zwerver-Streefkerk in tweede ronde districtsbeker Zuid I 30 sep, 10:43
Afbeelding
Almkerk jaagt tegen Oranje Wit op eerste driepunter, maar andersom geldt dat ook VOORBESCHOUWING 30 sep, 07:00
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op SVW-LRC 29 sep, 19:23