• Almkerk vorig seizoen in actie tegen WNC.
• Almkerk vorig seizoen in actie tegen WNC. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
VOORBESCHOUWING

Almkerk jaagt tegen Oranje Wit op eerste driepunter, maar andersom geldt dat ook

vr 30 sep 2022, 07:00 Nieuws Voorbeschouwingen 1.124 keer gelezen

ALTENA • Komend weekend beginnen de meeste clubs aan de tweede speelronde. De wedstrijd die er uit springt, is het streekduel tussen Almkerk en Oranje Wit. Almkerk haalde afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd in Doetinchem een punt binnen tegen favoriet DZC’68. Oranje Wit haalde eveneens een punt binnen thuis tegen Bennekom. Zaterdag zullen beide ploegen opgaan voor een driepunter. Dus wordt het spannend aan de Sportlaan wie er aan het langste eind gaat trekken.

Jacks League
In de Jacks League begint Kozakken Boys al aan achtste speelronde. De resultaten zijn nog wisselend bij de ‘Boys’. Zaterdag nemen de Werkendammers het op de nummer vier van de ranglijst AFC. Daar wil Kozakken Boys ook graag naar toe, dus zullen de mouwen flink opgestroopt moeten worden op De Zwaaier.

Vierde divisie
In de hoofdklasse doet Achilles Veen het redelijk, maar het kan beter. Zaterdag bij en tegen ARC moet de equipe van trainer Dennis van der Steen maar eens vuurkracht tonen. De beloning is dan een flinke sprong omhoog op de ranglijst.

Tweede klasse
In de tweede klasse opende Woudrichem met een verliesbeurt tegen Tricht. Dus moeten de manschappen zaterdag zeker voor herstel gaan. Dat zal echter niet meevallen met Roda Boys als tegenstander. GRC 14 tegen EBOH wordt ook een echte clash. Wilhelmina’26 moet de verliesbeurt bij Streefkerk van zich af kunnen schudden tegen Wieldrecht. De jeugdige ploeg van Altena zal het zwaar krijgen tegen het fysiek sterke Tricht.

Derde klasse
In de derde klasse begon GDC met een zeperd tegen Dongen. Dus moeten de manschappen van trainer Gerrit Molenaar zaterdag bij en tegen Vuren met een andere instelling beginnen. Sparta’30 kan een driepunter ook wel gebruiken tegen SV Capelle na de schamele 1-1 afgelopen zaterdag tegen NEO’25. Sleeuwijk, dat uitstekend begon met de 1-0 tegen GVV’63, moet ook DESK kunnen kraken.

Vierde klasse
In de vierde klasse begon NOAD’32 met verlies tegen Rood Wit V. Hopelijk is valse start verwerkt en valt er voor de Wijk en Aalburgers meer te halen bij en tegen FC Tilburg.

Zondag vierde klasse
In de vierde klasse had Dussense Boys een valse start met de 5-0 nederlaag bij Jong Brabant. Dat zullen de Dussenaren zich waarschijnlijk niet nogmaals laten gebeuren tegen GSBW.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app