• Heukelum in de beker tegen LRC Leerdam (0-2).
• Heukelum in de beker tegen LRC Leerdam (0-2). Foto: Nico Van Ganzewinkel
VOORBESCHOUWING

Clubs regio Vijfheerenlanden: Heukelum aast op eerste seizoenszege, kaarten in 3D moeten nog worden geschud

Nieuws Voorbeschouwingen 1.339 keer gelezen

REGIO VIJFHEERENLANDEN • In tegenstelling tot de eerste speelronde vorige week, waarin LRC Leerdam nog vrij was, komen dit weekend alle ploegen uit de regio Vijfheerenlanden in actie. Een vooruitblik op het voetbalweekend. 

SVW – LRC Leerdam
Voor LRC Leerdam staat zaterdag dus het eerste competitieduel op het programma in 1D. De Leerdammers zitten in een competitie met 13 ploegen en waren de eerste ploeg die het een weekend zonder competitievoetbal moest doen.

De ploeg van Emanuel Sluis oefende wel tegen tweedeklasser Nieuwerkerk (5-0 winst) en deed in die wedstrijd wat het eigenlijk al heel de voorbereiding doet: winnen en veel scoren. Kan de Paars-witte formatie de goede vorm voortzetten in de competitie? Tegenstander SVW zal gemotiveerd zijn om dat te voorkomen. De ploeg uit Gorinchem heeft iets goed te maken na de harde nederlaag (6-0) die men vorige week leed op bezoek bij DTS Ede. 

Schelluinen – Heukelum
Heukelum beleefde vorige week een valse start van het seizoen met een 0-2 nederlaag tegen promovendus Alblasserdam in 2H. Heukelum zag afgelopen zomer veel spelers vertrekken of stoppen en dus zal men nog wat aan elkaar moeten wennen. Op bezoek bij Schelluinen kan de ploeg van Jerome Ceton laten zien dat men hierin op de goede weg is. Voor Ceton zelf is de wedstrijd met name bijzonder: als speler was hij jarenlang actief voor Schelluinen. Die ploeg begon vorige week eveneens met een nederlaag bij EBOH (4-1).

SV Meerkerk – Drechtstreek
Meerkerk ontvangt op het eigen Sportpark de Burcht Drechtstreek. Vorige week boekte het team van Gert-Jan Koekkoek een zwaarbevochten zege in en bij Bergambacht, terwijl tegenstander Drechtstreek een puntje pakte tegen SC Everstein. Drechtstreek speelde een groot deel van de wedstrijd met tien man, waardoor het nog lastig te zeggen is hoe sterk die ploeg daadwerkelijk is. Sowieso is het nog aftasten in deze derde klasse, welke ploegen de dienst uit gaan maken. Meerkerk zal willen winnen om te laten zien dat het tot die ploegen gerekend mag worden.

Ameide – HSSC’61
In diezelfde 3e klasse D staat het duel tussen Ameide en HSSC’61 op het programma. Beide ploegen zijn nog puntloos na dat Ameide onderuit ging bij Schoonhoven en HSSC’61 een pak slaag kreeg van degradant Arkel. Beide ploegen zullen dan ook gebrand zijn om van de hatelijke nul af te komen. Met nul uit twee zou het namelijk wel eens een voorteken kunnen zijn dat het een zwaar seizoen gaat worden voor één van de ploegen.

SC Everstein – De Alblas
Everstein maakt het kwartet aan clubs uit de Vijfheerenlanden vol in 3D. Op het programma staat een wedstrijd tegen De Alblas, door velen getipt als een van de sterkere ploegen uit deze competitie. Toch begon De Alblas met een uiterst moeizame thuiszege op VVAC. Als gezegd begon Everstein met een puntje bij Drechtstreek, maar men speelde een groot deel van de wedstrijd met een man meer. Vooraf had men getekend voor een gelijkspel, maar achteraf was er het besef dat er duidelijk meer in had gezeten.

Brederodes – Houten
Bredrodes, ook actief in 3D, maar dan in West 1, begon vorige week met een gelijkspeel bij IJFC. Trainer Marcel Akkerman was toen na afloop niet ontevreden met wat zijn ploeg had laten zien. Komende zaterdag mag Brederodes voor het eerst op eigen veld aan de bak. Streekgenoot Houten is dan de tegenstander. Houten won vorige week met 2-1 van JSV Nieuwegein.

Leerdam Sport’55 – Asperen
In Leerdam staat er een heuse derby op het programma in 4E, waar Asperen de Linge oversteekt om op bezoek te gaan bij Leerdam Sport’’55. De compleet gerenoveerde thuisploeg leek vorige week op weg naar een knappe zegge bij GVV Geldermalsen, maar verloor na een 0-2 voorsprong alsnog met 4-2. Asperen gaf in de laatste minuut een voorsprong weg tegen Unitas.

Asperen is één van de ploegen die bovenin lijkt mee te gaan draaien en zal die ambitie kracht bij willen zetten met een goed resultaat in Leerdam. De selectie heeft maar liefst drie spelers met een verleden bij Leerdam Sport: Ray Kant, Jeffrey van Bruchem en Youssef Boudou. De eerste twee zijn zaterdag waarschijnlijk niet fot genoeg om te spelen. Boudou blikte met ons vooruit op de wedstrijd van zaterdag en besprak zijn overstap van Leerdam Sport naar Asperen. 

Unitas – Lekvogels
Lekvogels gaat, eveneers in 4E, op bezoek bij het Gorinchemse Unitas. Unitas speelde dus gelijk bij Asperen, Lekvogels begon met een zure thuisnederlaag tegen Herovina. Trainer Martijn Verkerk zag zijn ploeg in de laatste minuut met 3-4 onderuit gaan. Twee spelers van Lekvogels kregen in de tweede helft de rode kaart voorgehouden, iets wat vanzelfsprekend invloed had op de uitslag. Wat kunnen de Lexmonder uitrichten bij het hoog aangeslagen Unitas?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app