• SV Meerkerk won vorige week van Drechtstreek (4-2).
• SV Meerkerk won vorige week van Drechtstreek (4-2). Foto: Guillaume Kortekaas
VOORBESCHOUWING

Volop derby’s in Vijfheerenlanden en West-Betuwe

Nieuws Voorbeschouwingen 1.553 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Voor de clubs uit de gemeenten Vijfheerenlanden en West-Betuwe staan er weer volop mooie wedstrijden op het programma komend weekend. Met SV Meerkerk - SC Everstein, Lekvogels - Leerdam Sport’’55 en Asperen - GVV staan er bovendien de nodig derby’s op de kalender. 

Clubs uit Vijfheerenlanden 

LRC Leerdam- Achilles’29
LRC Leerdam speelt komende zaterdag in 1D de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Vorige week ging de ploeg van Emanuel Sluis verrassend onderuit op bezoek bij SVW en dus zullen de Leerdammers gebrand zijn op een goed resultaat.

Op bezoek komt Achilles’29. De Groesbekers werden in 2012 en 2013 nog kampioen van de Topklasse, destijds het hoogste amateurniveau. Vanaf 2013 speelde men enkele jaren betaald voetbal, maar na de degradatie in 2017 uit de Jupiler League is de club in een vrije val terecht gekomen. Ook de eerste twee wedstrijden van dit seizoen werden verloren. Op voorhand lijkt een resultaat voor LRC dus mogelijk.  

SV Meerkerk - SC Everstein
Op de Burcht staat in 3D een derby tussen twee ploegen uit de gemeente Vijfheerenlanden op het programma. SV Meerkerk ontvangt SC Everstein en het belooft een interessant duel te worden.

De thuisploeg won allebei haar wedstrijden tegen Bergambacht en Drechtstreek, terwijl Everstein een punt pakte tegen Drechtstreek en kansloos verloor van De Alblas. De thuisploeg lijkt als favoriet te beginnen aan het duel. Blijft Meerkerk actief in de top of weet Everstein de eerste driepunter van het seizoen bij te schrijven?

Hardinxveld - Ameide
Ameide gaat op bezoek bij Hardinxveld. De bezoekers wonnen vorige week dik verdiend thuis van HSSC’61 en zullen het goede gevoel vast willen houden. Makkelijk wordt dat niet. Hardinxveld lijkt een ploeg die mee gaat doen om de bovenste plekken en zal die ambitie kracht bij willen zetten met een goed resultaat. De aftrap op Sportpark Sluisweg is om 14:40 uur.

HSSC’61 - Dilettant
Het nog puntloze HSSC’62 krijgt zaterdag bezoek van Dilettant, dat in precies dezelfde situatie verkeert. De ploeg uit Hei- en Boeicop verloor op de eerste speeldag van Arkel, wat op voorhand al wel een beetje werd verwacht. Tegen Ameide was men echter ook machteloos, iets wat trainer Marcel van Steenis zorgen zal baren. Tegen Dilettant, dat verloor van Haastrecht en Schoonhoven, lijkt een overwinning noodzakelijk om niet nu al te kunnen spreken van een loodzwaar seizoen.

Lekvogels - Leerdam Sport’55
De tweede derby tussen twee ploegen uit Vijfheerenlanden gaat tussen Lekvogels een Leerdam Sport’55 in 4E. Beide ploegen zijn nog als enige puntloos in 4E na twee wedstrijden. Voor Leerdam Sport’55 was dat wellicht enigszins ingecalculeerd, nadat men deze zomer met een compleet nieuwe selectie aan de slag moest. Voor Lekvogels is de start teleurstellend te noemen. Na zaterdag is minimaal één van de ploegen van de hatelijk nul af.

Clubs uit West-Betuwe

ODIN 59 - WNC
Het verrassend goed presterende WNC vindt zichzelf terug op een uitstekende vijfde plek in de vierde divisie A met elf punten uit zes wedstrijden. Vorige week verloren de Waardenburgers wel voor het eerst dit seizoen, thuis tegen FC ‘S-Gravenzande. Zaterdag gaat de ploeg van Cor Prein op bezoek bij koploper ODIN 59. Een lastige dobber dus, waarin WNC zal willen laten zien dat de resultaten uit de eerste weken van het seizoen niet op toeval berustten. 

Heukelum - GRC-14
Heukelum krijgt in 2H bezoek van GRC-14, de ploeg die vorig jaar nog actief was in de eerste klasse. Heukelum pakte vorige week een puntje tegen Schelluinen, maar gaf een 0-2 voorsprong weg, waardoor de teleurstelling overheerste. De eerste wedstrijd verloren de mannen van Jerome Ceton al van Alblasserdam, waardoor men snakt naar een goed resultaat. GRC pakte eveneens pas één punt, waardoor een interessant duel in de maakt lijkt op De Vriezenwijk.

EBOH - Tricht
Tricht is na twee duels de troste koploper van 2H, nadat zowel tegen Woudrichem (2-4) als tegen Altena (6-0) werd gewonnen. De koppositie deelt de groen-witte brigade in punten met Papendrecht, Roda Boys, Alblasserdam en EBOH en laat die laatste ploeg nou net de tegenstander van komende zaterdag zijn. Een topper dus in deze competitie, als zitten we natuurlijk pas aan het begin van het seizoen.

SV BLC - Vuren
Voor Vuren staat er een belangrijk duel op het programma. De ploeg staat namelijk na twee duels onderaan in 3E en kreeg al negen goals tegen in twee duels. Daarbij moet wel worden aangemerkt dat zeven tegentreffers werden geïncasseerd in één wedstrijd tegen GDC. Op het programma staat het uitduel bij SV BLC, dat een puntje pakte tegen Haaften en verloor van Dongen.

MVV’58 - Dongen  
In dezelfde competitie krijg MVV’58 zaterdag bezoek van Dongen. Voor MVV’58 verloopt het seizoen tot nu toe hetzelfde als bij Vuren: twee wedstrijden, nul punten. DESK en Haaften bleken te sterk voor de ploeg uit Meteren. Tegen Dongen de taak om de eerste punten van het seizoen te pakken.

Sleeuwijk - Haaften
Eveneens in 3E gaat Haaften op bezoek bij Sleeuwijk. Beide ploegen hebben vier punten verzameld na twee duels en staan dus gebroederlijk naast elkaar op de vijfde en zesde stek van de ranglijst. In deze competitie is na twee duels al geen enkele ploeg meer foutloos en dus zou de winnaar van dit duel zomaar één of meerdere plekken kunnen stijgen.

Asperen - GVV
In Asperen staat er een derby tussen twee West-Betuwse ploegen op het programma in 4E. Asperen krijgt GVV uit Geldermalsen op bezoek. Asperen is de  favoriet voor dit duel en zal moeten winnen om in de regionen te blijven verkeren waar men aan het einde van het seizoen ook wil staan: bovenin. Zowel Asperen als GVV won al van Leerdam Sport’55, al hadden beide ploegen veel moeite met de Leerdammers. Voor GVV was dit tevens pas het enige duel wat men speelde, vorige week was de ploeg namelijk vrij.

SV Noordeloos - Herovina 
Herovina vindt zichzelf terug aan kop van 4E na twee overwinningen in de eerste twee wedstrijden. Zowel van Lekvogels als van ASH werd gewonnen en zaterdag probeert men Noordeloos aan de zegekar te binden. Die ploeg speelde gelijk tegen Groot-Ammers en verloor van Peursum.

SVS’65 - Peursum
In Spijk spelen SVS’65 en Peursum tegen elkaar. Trainer Menno Beusekamp zag zijn ploeg op de eerste speeldag ruim winnen van Beesd, maar vorige week verliezen van Groot-Ammers. Het bezoekende Peursum behaalde vier punten uit twee duels. Een wedstrijd die beide kanten op zou kunnen vallen lijkt in de maak.

ASH- Unitas
ASH krijgt één van de titelkandidaten, Unitas, op bezoek. De thuisploeg pakte het enige punt tot nu toe tegen Peursum en zal alles uit de kast moeten trekken voor een resultaat tegen de Gorinchemmers. Een gelijkspel zou al een knappe prestatie zijn voor de mannen van Gilberto Smit.

Rhelico - Groot-Ammers
Rhelico ontvangt Groot Ammers op Sportpark Boutenstein in Rumpt. Rhelico speelde pas één wedstijd dit seizoen en remiseerde daarin tegen Beesd. Groot Ammers speelde teleurstellend gelijk bij Noordeloos, maar won thuis van SVS’65. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 9 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 9 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 17 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 18 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44