• SteDoCo op eigen veld in actie tegen ASWH.
• SteDoCo op eigen veld in actie tegen ASWH. Foto: Rick den Besten
VOORBESCHOUWING

SteDoCo gaat in Veenendaal op jacht naar eerste periode

Nieuws Voorbeschouwingen 1.535 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • In de derde divisie wordt zaterdag 29 oktober de eerste periode beslecht. Er zijn nog drie kanshebbers: GVVV, SteDoCo en DOVO. DOVO en SteDoCo spelen in Veenendaal tegen elkaar.

GVVV en SteDoCo hebben 23 punten, DOVO heeft er 21. GVVV heeft een doelsaldo van +13, SteDoCo van +10. SteDoCo kan dus niks anders doen dan zelf winnen van DOVO en het resultaat van RKAV Volendam-GVVV afwachten. Eén ding is zeker: het wordt een spannende ontknoping.

Eerste klasse
In de westelijke eerste klasse C zijn de belangen bij De Zwerver-Rijsoord groot. Geen wonder, want beide ploegen zijn nog altijd puntloos. Heerjansdam - Nieuw-Lekkerland is ook al zo’n wedstrijd om naar uit te kijken. De Lekkerlanders hebben een overwinning nodig om naar de bovenkant van de middenmoot te klimmen.

Sliedrecht heeft in 1D een tegenvallende competitiestart. Het zal niet meevallen om bij DTS’35 Ede tot een kentering te komen. SVW moet nog wennen aan het niveau, maar dat er thuis tegen Bennekom iets te halen valt, moge duidelijk zijn. De streepjes zullen vol voor drie punten gaan.

Tweede klasse
EBOH-Papendrecht is in de tweede klasse H een absolute topper. Beide clubs leden tot nu toe geen puntenverlies. Kort daarachter ontvangt Alblasserdam het uit de eerste klasse gedegradeerde GRC 14. Een mooie krachtproef voor de oranjehemden. 

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/326988/lorenzo-van-wijk-wil-maximaal-scoren

GJS staat op drie punten, tegenstander Woudrichem ook. Dat maakt de belangen op Het Bolwerk meteen duidelijk. Streefkerk heeft al een puntje meer, maar krijgt de makkelijke scorende nummer 3 Tricht op bezoek. Schelluinen ruikt kansen om tegen Wilhelmina’26 de punten op Scalune te houden.

Derde klasse
In de derde klasse D springen er diverse duels uit. Wat te denken van SV Meerkerk-ASV Arkel? Een Meerkerk dat in vorm is en een Arkel dat ‘wanhopig’ naar de juiste vorm zoekt. Een garantie voor succes is die wetenschap voor Meerkerk op voorhand echter niet, daarvoor loopt er bij Arkel simpelweg voor derdeklasseniveau teveel kwaliteit. 

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/326873/ik-voel-mij-super-thuis-bij-asv-arkel

Hardinxveld dendert door. VVAC moet het volgende slachtoffer worden. Theo de Boon zal zijn manschappen wel inpeperen dat het van VVAC dit seizoen tot nu toe lastig winnen is. Een week voor de topper tegen Hardinxveld kan De Alblas zich geen fout veroorloven tegen HSSC’61. Maar op Het Plein voelt de thuisclub zich doorgaans als een vis in het water. Drechtstreek wil de weg omhoog inslaan. Dat lukt alleen als er op eigen veld van Ameide gewonnen wordt.

Vierde klasse
Runner-up Groot-Ammers is in de vierde klasse E vrij en zal onder meer de verrichtingen bij Beesd-Peursum met argusogen volgen. Bij drie Giessenburgse punten is Peursum - Groot-Ammers volgende week een regelrechte topper. Als Leerdam Sport’55 zaterdagmiddag om 16:45 uur nog altijd nul punten heeft, is SV Noordeloos blij. Want dan heeft Noordeloos er drie bij. 

Unitas zal zich willen herstellen van de onverwachte nederlaag tegen SV Noordeloos. Dat zal dan in de derby tegen SVS’65 moeten gebeuren.

Derde divisie zondag
In de derde divisie zondag krijgt Unitas TOGB op bezoek. Dit duel wordt zaterdagavond om 18:00 uur gespeeld. Op basis van de ranglijst zal het krachtsverschil vermoedelijk niet groot zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 12 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 12 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 19 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 21 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44