• SV Meerkerk - SC Everstein (3-1).
• SV Meerkerk - SC Everstein (3-1). Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing

Voorbeschouwing Vijfheereenlanden/West-Betuwe: Meerkerk ontvangt Arkel, Tricht naar Streefkerk

Nieuws Voorbeschouwingen 1.810 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Nadat veel ploegen vorige week vrij waren, vanwege het bekerprogramma, wordt de competitie zaterdag weer hervat. Een overzicht van de wedstrijden van de ploegen uit de gemeenten Vijfheerenlanden en West-Betuwe. 

Vijfheerenlanden

LRC Leerdam - Almkerk
LRC Leerdam neemt het in 1D op tegen Almkerk. Op het Glaspark staan twee ploegen tegenover elkaar die beide een keer wonnen, een keer gelijkspeelden en een keer verloren. Op het eerste gezicht een spannend duel dus.

Meerkerk - Arkel
Op De Burcht treffen Meerkerk en Arkel elkaar in 3D. Meerkerk wist de eerste drie duels van het seizoen te winnen, maar verloor op de vierde speeldag bij Lekkerkerk. In de beker zorgden de mannen van Gert-Jan Koekkoek voor een stunt door Wilhelmina’26 uit te schakelen, dat een klasse hoger acteert.

Arkel daarentegen kent tot nu toe een teleurstellend seizoen. De degradant hoopte hoge ogen te gooien in de derde klasse, maar vindt zichzelf terug op een twaalfde positie. In het bekertoernooi ging de ploeg van Leon Elands, die na dit seizoen stopt, kansloos onderuit bij Heukelum. Kan Arkel het tij keren in Meerkerk?

Drechtstreek - Ameide
In Papendrecht staat een duel tussen de nummers 9 en 10 uit 3D op het programma. Zowel Ameide als Drechtstreek behaalde vier punten uit vier duels en mogen onderling beslissen wie meer naar boven mag gaan kijken. Op voorhand zou dat toch Drechtstreek moeten zijn, dat vorig seizoen degradeerde uit de tweede klasse.

Lekkerkerk - SC Everstein
SC Everstein moet komende zaterdag in Lekkerkerk op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. De mannen van Remko Versteeg pakten tot nu slechts een punt, waarbij wel moet worden aangemerkt dat de ploeg al de nummers twee, drie en vier van de ranglijst trof. In Lekkerkerk belooft het wederom een moeilijk duel te worden voor de Everdingers. De thuisploeg bezit immers de vijfde stek. Kan Everstein voor een kleine verrassing zorgen?

HSSC’61 - De Alblas
In Hei- en Boeicop krijgt HSSC’61 De Alblas op bezoek. Op het eerst gezicht een moeilijk duel voor de thuisploeg, die pas drie punten pakte, tegen het favoriete De Alblas, dat vierde staat. HSSC’61 lijkt in eigen huis echter tot een stuk meer in staat dan buitenshuis en zal hopen dat ook nu te kunnen laten zien.

Lekvogels - Asperen
In 4E ontvangt Lekvogels Asperen in Lexmond. Asperen wil laten zien bij de topploegen in deze afdeling te horen, terwijl Lekvogels weg wel blijven bij de onderste plekken. Een bijzonder duel is het voor Asperen-trainer Jeffrey Kleijn, die in het verleden als jeugdtrainer werkte in Lexmond.

Noordeloos - Leerdam Sport’55
Leerdam Sport’55 wist vooraf dat het een moeilijk seizoen tegemoet ging met een volledig gerenoveerde selectie. Dat de ploeg nog geen punten heeft zorgt dus nog niet voor paniek, maar een positieve opsteker zou een resultaat zeker zijn voor de Leerdammers. Noordeloos is normaliter een ploeg waar wellicht kansen tegen liggen, al won het twee weken geleden wel even knap als verrassend van Unitas.

West-Betuwe

De Dijk - WNC
Het nog altijd keurig presterende WNC ontvangt zaterdagmiddag De Dijk. De Waardenburgers staan zesde en staan maar twee puntjes achter de nummer 2 van de ranglijst. De Dijk is voorlopig het lelijke eendje van deze vierde divisie. De ploeg staat met één schamel puntje uit acht wedstrijden stijf onderaan. Voor WNC dus een wedstrijd die men moet winnen.

Heukelum - Roda Boys
Heukelum staat met één punt uit vier wedstrijden onderaan in 2H. Vorige week tankte de ploeg van Jerome Ceton echter vertrouwen door Arkel overtuigend op te rollen in het bekertoernooi (6-1). Heukelum zal deze lijn door willen trekken tegen Roda Boys, dat met zeven punten op een vijfde plek staat.

Streefkerk - Tricht
Tricht ontpopt zich steeds meer tot een ploeg waar rekening mee gehouden moet worden in diezelfde competitie. De ploeg scoorde erop los in de overwinningen op Woudrichem (2-4), Altena (6-0) en Heukelum (8-1) en verloor enkel van EBOH. Met name Tim van Dijken is op schot voor de groen-witten. Streefkerk staat op een negende plek met vier punten.

Capelle - Haaften
Haaften heeft het moeilijk in 3E, maar dat kan ook gezegd worden van tegenstander Capelle. Haaften staat met vier punten elfde, terwijl Capelle laatste is met één punt. Een kelderkraker dus in Capelle, waar Haaften met niets minder dan de overwinning genoegen zal nemen.

Sleeuwijk - Vuren
In diezelfde competitie gaat nummer 12 Vuren op bezoek bij de ongeslagen koploper Sleeuwijk. Kan Vuren voor een enorme stunt zorgen op Sportpark De Roef?

MVV’58 - ONI
Ook in 3E: MVV’58 tegen ONI. Beide ploegen staan op vier punten uit evenveel duels en dus valt er geen favoriet aan te wijzen. Beide ploegen zullen afstand willen nemen van de onderste plekken.

Rhelico - Herovina
Herovina is voorlopig de verrassende koploper in 4E. De ploeg uit Herwijnen won alle vier de duels tot nu toe. Trainer Marcel de Groot liet weten het ‘van week tot week te bekijken‘. Rhelico staat met één punt op de elfde plek en gaat een zware middag tegemoet tegen de lijstaanvoerder.

Beesd - Peursum

Beesd ontvangt zaterdag Peursum. Waar de thuisploeg één na laatste staat met één enkel punt, lijken de bezoekers weer tot de sterkere ploegen van de afdeling te behoren. Beesd moet dus gaan voor een stunt.

SVS’65 - Unitas
In Spijk krijgt SVS’65 bezoek van Unitas. Unitas wil een gooi doen naar de titel, maat verslikte zich twee weken terug verrassend in Noordeloos. De bezoekers zullen dus orde op zaken willen stellen tegen SVS’65 dat één pot won en drie keer verloor tot nu toe.

ASH - GVV
In Hellouw zal nummer 8 ASH aantreden tegen nummer 6 GVV. Beide ploegen staan op 4 punten uit 4 wedstrijden. De manschappen van Gilberto Smit zullen er alles aan doen om de drie punten in Hellouw te houden.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 2 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 20 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 20 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33