Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Niek Hoogveld langer bij Kozakken Boys

Nieuws Spelerscarrousel 869 keer gelezen

WERKENDAM • Kozakken Boys heeft het contract met Niek Hoogveld opengebroken en met één jaar verlengd. Het contract met de 23-jarige verdediger loopt nu tot medio 2025. Hoogveld kwam deze zomer over van USV Hercules, dat uitkomt in de derde divisie zondag.

Niek Hoogveld is dit seizoen een vaste waarde in het elftal van trainer Scott Calderwood. In de eerste elf competitiewedstrijden en in twee bekerwedstrijden startte hij in het basiselftal. Hierin kwam de verdediger tot één doelpunt en gaf hij één assist.

Top-6
De verdediger geeft op de website van Kozakken Boys aan blij te zijn met zijn contractverlenging. “De afspraak was om na drie maanden te evalueren, nadat ik deze zomer overkwam van Hercules. De club gaf aan dat ze de wens hadden om mijn contract te verlengen. Hier hebben we gesprekken over gevoerd. Ik ben heel positief over de club Kozakken Boys en hoe ik ontvangen ben. Daarnaast ben ik blij met hoe alles bij de club geregeld is en voel ik me goed op mijn plek. Ik geloof heel erg in de toekomst van Kozakken Boys en ben blij dat ik daar deel van mag uitmaken.”

Hoogveld heeft ook een duidelijk beeld over hoe de toekomst van Kozakken Boys er uit moet komen te zien. “Vorig jaar heeft de club nacompetitie gespeeld. Nu staat er een heel nieuw elftal en is het de bedoeling dat we onszelf zo snel mogelijk veilig spelen. Volgend jaar hopen we weer de top zes van de Tweede Divisie aan te kunnen vallen.”

Intens
Dat Hoogveld geniet van zijn eerste maanden bij de Werkendamse club staat buiten kijf. De thuiswedstrijd tegen Vitesse, in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker, noemt hij als hoogtepunt. “De beleving tijdens die wedstrijd was echt intens. De vrienden die ik had uitgenodigd stonden ook met hun mond vol tanden toen ze de sfeer rondom het veld zagen. Het feit dat de supporters ons altijd steunen en meereizen naar uitwedstrijden, heeft ook meegespeeld in de keuze om mijn contract te verlengen. Er is altijd wat te beleven bij Kozakken Boys, het is hier nooit saai.”

Signaal
Technisch directeur Johan van der Werff: “We zijn een nieuw team aan het bouwen. Niek heeft zich daarin de laatste maanden dusdanig ontwikkelt, dat wij het een goed moment vonden om zijn contract open te breken en het signaal af te geven dat hij één van de pijlers wordt onder het nieuw te bouwen team. Niek heeft de afgelopen tijd laten zien dat hij een basisspeler is en daar hoort ook een bepaalde beloning bij. Zijn status is veranderd sinds de zomer.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app