voorbeschouwing Alblasserwaard

Topper De Alblas-Hardinxveld en derby Ameide-SV Meerkerk in 3e klasse D

Nieuws Voorbeschouwingen 1.500 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Voor de neutrale amateurvoetballiefhebber in de Alblasserwaard valt er zaterdag 5 november meer dan genoeg te kiezen. De Alblas-Hardinxveld, Ameide-SV Meerkerk en Peursum - Groot-Ammers, om maar eens wat voorbeelden te noemen.

SteDoCo greep in de derde divisie afgelopen zaterdag naast de periodetitel. Nieuwe ronde, nieuwe kansen; om te beginnen met ACV thuis.

Eerste klasse
In de 1e klasse D wil het met Sliedrecht bepaald nog niet vlotten. Zaterdag komt streekgenoot LRC Leerdam op bezoek en dat zal ook weer een hele kluif worden. SVW behoort tot het viertal hekkensluiters in deze klasse. Almkerk heeft slechts één puntje meer en daar zullen de streepjes zich aan vast willen klampen.

In de westelijke 1e klasse C wordt al reikhalzend uitgekeken naar de derby De Zwerver - Nieuw-Lekkerland van volgende week, maar beide ploegen kunnen ook dit weekend vol aan de bak. De Lekkerlanders ontvangen koploper SHO en de Kinderdijkers steken de Lek over naar DCV, dat ook in de kopgroep meedraait.

Tweede klasse
Papendrecht heeft de touwtjes in de 2e klasse H stevig in handen en is favoriet tegen Heukelum. Alblasserdam is knap de nummer 3, maar voelt de hete adem van tegenstander Tricht in de nek. GJS zal via hekkensluiter Altena op zoek gaan naar de bovenkant van de middenmoot.

Streefkerk en Schelluinen wacht een zware uitbeurt. Streefkerk bij Roda Boys en Schelluinen bij GRC 14, twee ploegen die overigens ook al de nodige steekjes lieten vallen.

Derde klasse
De Alblas-Hardinxveld is de onbetwiste topper in de 3e klasse D. Beide ploegen wonnen tot nu toe vier keer en leden één nederlaag.

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/327527/remco-van-der-burgh-de-alblas-kijkt-uit-naar-topper-laat-hardin

Een echte klassieker in deze klasse is Ameide-SV Meerkerk. De geelzwarten willen zich handhaven in de kopgroep, maar kunnen op Meihoven ongetwijfeld op een warme ontvangst rekenen.

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/327623/ameide-verdediger-jules-de-gans-we-zijn-niet-bang-voor-meerkerk

ASV Arkel staat te laag op de ranglijst voor de kwaliteiten die de ploeg wordt toegedicht. Het wordt tijd om dat te laten zien tegen Lekkerkerk. VVAC verraste Hardinxveld, maar moet vooral niet naast de schoenen gaan lopen. Met Bergambacht komt een promovendus op bezoek die in punten gelijk staat met de Ottolanders, maar een beter doelsaldo heeft. Drechtstreek heeft de weg naar boven ingezet en zal tegen hekkensluiter Dilettant willen bestendigen.

Vierde klasse
In de 4e klasse E springt Peursum - Groot-Ammers eruit. Niet alleen een derby, ook een topper. De uitslag is lastig te voorspellen. Hoe dan ook blijft de winnaar voorlopig de voornaamste uitdager van koploper Herovina. Unitas mag zich niet verslikken in Rhelico en voor SV Noordeloos liggen er winstkansen in Geldermalsen, bij GVV.

Derde divisie zondag
Unitas staat zaterdagavond voor een krachtproef bij VVSB. VVSB is de nummer 2 van de derde divisie zondag, Unitas de nummer 5. Het onderlinge verschil bedraagt slechts twee punten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app