• Tricht won eerder dit seizoen met 8-1 van Heukelum.
• Tricht won eerder dit seizoen met 8-1 van Heukelum. Foto: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie
voorbeschouwing

LRC naar Sliedrecht, zware dobbers voor Tricht en Heukelum

Nieuws Voorbeschouwingen 1.556 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Een vol programma voor de clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe. Een overzicht. 

Vijfheerenlanden

Sliedrecht - LRC Leerdam
LRC Leerdam gaat in 1D op bezoek bij Sliedrecht. De Leerdammers hebben na de nederlaag op de eerste speeldag bij SVW de weg omhoog ingezet. Men won van Achilles’29 en Almkerk, terwijl tussendoor gelijk werd gespeeld tegen Bennekom. Sliedrecht staat met vier punten uit vijf wedstrijden op een negende plek, een positie die men toch niet gewend is.

Ameide - SV Meerkerk
Een echte klassieker in 3D is Ameide-SV Meerkerk. De geelzwarten willen zich handhaven in de kopgroep, maar kunnen op Meihoven ongetwijfeld op een warme ontvangst rekenen.

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/327623/ameide-verdediger-jules-de-gans-we-zijn-niet-bang-voor-meerkerk

SC Everstein - Schoonhoven
Everstein ontvangt in 3D eigen huis Schoonhoven. De Everdingers beleven een lastige start van de competitie, maar wisten vorige week wel de eerste overwinning bij te schrijven: uit bij Lekkerkerk boekte men een gelukkige overwinning. De ploeg van Remko Versteeg staat nu twaalfde en zal snel weg willen bij de onderste plaatsen. Schoonhoven staat zesde en is op papier dus een lastige tegenstander.

Haastrecht - HSSC’61
In diezelfde afdeling gaat HSSC’61 op bezoek bij Haastrecht. Ook HSSC heeft het zwaar tot nu toe. Tegen vier verliespartijen staat slechts één overwinning en ook het bezoek aan Haastrecht belooft zwaar te worden voor de ploeg uit Hei- en Boeicop. De thuisploeg staat namelijk derde en verloor nog niet één keer.

DVSU - Brederodes

Brederodes mag in zijn competitie op bezoek bij het Utrechtse DVSU: een duel tussen de nummers zeven en acht op de ranglijst met een verschil van twee punten. Daarbij moeten worden aangemerkt dat Brederodes een duel minder speelde. Beide ploegen troffen elkaar vorig jaar ook. Toen won DVSU in Vianen met 1-2, terwijl het in Utrecht 2-2 werd.

Leerdam Sport’55 - SVS’65
Leerdam Sport’55 gaat in 4E in de thuiswedstrijd tegen SVS’65 opnieuw op zoek naar de eerste punten van het seizoen. De bezoekers uit Spijk hebben slechts drie punten meer en dus zullen de Leerdammers het idee hebben dat er iets te halen valt.

West-Betuwe 

WNC - Smitshoek
WNC blijft in de vierde divisie de goede resultaten aaneen rijgen en staat nog altijd op een keurige vijfde plaats. In Waardenburg staat zaterdag een duel tussen twee subtoppers op het programma, want men ontvangt het Barendrechtse Smitshoek. De winnaar van het duel blijft aanhaken bij de top van deze afdeling, terwijl de verliezer even pas op de plaats zal moeten maken.

Tricht - Alblasserdam
Tricht verloor vorige week in 2H bij Streefkerk en staat dus weer met beide benen op de grond. De formatie maakte twintig goals in de eerste vijf wedstrijden en zal dus vooral het aantal tegengoals (zeven) willen reduceren. Op bezoek komt Alblasserdam dat één puntje meer heeft.

Papendrecht - Heukelum
Heukelum gaat een zware middag tegemoet in Papendrecht. De thuisploeg staat bovenaan met dertien punten uit vijf duel, terwijl Heukelum pas twee punten verzamelde. Kan de ploeg van Jerome Ceton zorgen voor een stunt?

Vuren - NEO ‘25
Vuren krijgt zaterdag in 3E bezoek van NEO’25 uit Waalwijk. Vuren staat teleurstellend twaalfde met vier punten, terwijl de bezoekers zevende staan met twee punten meer.

Haaften - Sparta ‘30
Haaften neemt het zaterdag in eigen huis op tegen Sparta’30. Het verschil tussen de ploegen is twee punten in het voordeel van Haaften, maar de bezoekers speelden een duel minder. Het verschil tussen beide teams lijkt op voorhand dan ook niet groot.

GDC - MVV’58
Voor MVV’58 staat er een uitduel bij GDC op het programma. Een duel tussen de nummers vier en vijf van de ranglijst GDC speelde wel een duel minder en verloor nog niet (twee overwinningen en twee remises). De thuisploeg lijkt dan ook de favoriet op papier.

Herovina - Beesd
In 4E gaat Herovina nog altijd fier aan kop met vijftien punten uit vijf duels. In speelronde zes krijgt men Beesd op bezoek, dat alleen Leerdam Sport onder zich houdt en pas één puntje behaalde. Herovina zal dus met niks minder genoegen nemen dan een zesde overwinning.

Asperen - ASH
In 4E ontvangt Asperen ASH. De thuisploeg won drie keer en speelde een keer gelijk. De winstpartijen waren allen tegen tegenstanders (GVV, Leerdam Sport’55 en Lekvogels) waartegen dat mocht verwacht. ASH heeft slechts drie punten minder en zal hopen het de zwart-witte formatie lastiger te maken

GVV - Noordeloos
In Geldermalsen ontvangt GVV Noordeloos. Noordeloos won zijn laatste twee duels en zit dus in de ‘winning mood’. GVV kreeg vorige week een pak slaag bij ASH (6-0) en zal zich willen revancheren.

Unitas - Rhelico
Rhelico behaalde in zijn eerste wedstrijd van dit seizoen een puntje tegen Beesd, waarna men drie keer verloor van de top-3 van de ranglijst: Groot-Ammers, Peursum en Herovina. Ook van Unitas mag worden verwacht dat het meestrijdt om de bovenste plekken, al verslikte de ploeg uit Gorinchem zich eerder ook in Noordeloos. 

.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app