Afbeelding
Foto: Jan Noorlandt
voorbeschouwing

Drie Altena-derby’s met GRC 14-Wilhelmina’26, Altena-Woudrichem en Sleeuwijk-GDC

Nieuws Voorbeschouwingen 1.157 keer gelezen

ALTENA •  Het wordt zaterdag een bewogen middag in de regio Altena. Op de rol staan liefst drie derby’s. 

Op sportpark Almbos treffen GRC 14 en Wilhelmina’26 elkaar. Op papier is GRC 14 de favoriet, maar in een derby gelden meestal andere wetten. Wilhelmina’26 heeft de punten hard nodig om uit de gevarenzone te komen. GRC 14 staat er beter voor, maar is ook nog niet echt los.  

In Nieuwendijk zal het er naar verwachting ook heftig aan toe gaan. Altena hunkert naar een eerste zege en Woudrichem staat er ook niet goed voor met pas drie punten. 

Op de Roef heeft de derby tussen Sleeuwijk en GDC een topaffiche. Sleeuwijk moet de koppositie verdedigen, maar GDC staat met een wedstrijd minder qua verliespunten gelijk met de Roefbewoners. Beide ploegen gaan dus op om het verschil te maken en aan passie en strijd zal het dan ook zeker niet ontbreken. 

Kozakken Boys
Bij Kozakken Boys beginnen de frustraties te komen na het onnodige verlies tegen Rijnsburgse Boys. De Werkendamse trots zit in een vrije val en staat nog maar net boven de gevarenzone. Om een cliché te gebruiken: een overwinning zaterdag bij en tegen HHC Hardenberg kan Kozakken Boys wel gebruiken om uit de dip te komen.

Achilles Veen
Bij Achilles Veen gaat het ook niet goed. De 5-0 nederlaag bij FC ’s-Gravenzande hakte er flink in. Hopelijk tapt de ploeg van trainer Dennis van Steen zaterdag op De Hanen Weide uit een ander vaatje om niet echt in de problemen te komen. Tegenstander Spijkenisse moet te behappen zijn. 

Almkerk
Bij Almkerk was men maar wat blij met de 1-0 winst tegen SVW. Zaterdag bij en tegen Achilles’29 kan bij winst een goede slag worden geslagen om verder op te rukken op de ranglijst. 

Sparta’30
Bij Sparta’30 is het wisselvallig. Bij Haaften lieten de Andelnaren wel de tanden zien met de 1-2 winst. Zaterdag tegen Dongen zullen de mouwen wederom opgestroopt moeten worden om de stap naar de subtop in de derde klasse te maken. 

NOAD’32
Het gedegradeerde NOAD’32 heeft zijn draai nog niet gevonden in de vierde klasse. De overwinning afgelopen zaterdag bij FC Drunen was wel een opsteker. Zaterdag op Het Korenzand tegen BZC’14 wordt het een ander verhaal. De gasten uit Brakel/Zuilichem staan op kop en zullen zich zeker niet willen laten ringeloren door de Wijk en Aalburgers. Aan NOAD’32 dus de taak om het tegendeel te bewijzen. 

Be Ready
In Hank waren ze maar wat blij met de 0-3 winst bij Terheijden. Met de eerste driepunter steeg Be Ready naar de zesde plaats op de ranglijst. Het gevaar is echter nog niet geweken. Dus zullen de Hankenaren zondag op De Schiethoek nu door moeten halen tegen SV Reeshof. Als het lukt halen ze de op de derde plaats staande gasten bij. Een mooie uitdaging dus.

Dussense Boys
In Dussen loopt het dit seizoen zeker nog niet gesmeerd. Zondag tegen Raamsdonk wordt een zespuntenwedstrijd om afstand te nemen van de gevarenzone. Wie er verliest komt flink in de problemen. Wie er wint nestelt zich in de middenmoot. 

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app