• Koploper Herovina won vorige week met 6-2 van Beesd.
• Koploper Herovina won vorige week met 6-2 van Beesd. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

HSSC’61 en SC Everstein zoeken weg omhoog; topper voor Herovina bij Groot-Ammers

Nieuws Voorbeschouwingen 810 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Morgen mogen ook de ploegen uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe weer aan de bak. Een overzicht van alle duels. 

Vierde divisie 
WNC gaat in de vierde divisie op bezoek bij Poortugaal. De Waardenburgers staan vierde, terwijl Poortugaal de negende stek inneemt.

Eerste klasse
In 1D ontvangt LRC Leerdam op het eigen Glaspark DUNO D. Een topper, want het betreft een duel tussen de nummers drie en vier op de ranglijst. Beide ploegen verzamelden tot nu toe tien punten in vijf duels. LRC maakte drie goals meer, waardoor het boven de bezoekers uit Doorwerth staat.

Tweede klasse
Tricht gaat op bezoek bij Schelluinen, terwijl Heukelum Wieldrecht ontvangt in 2H. Tricht gaf vorige week een zeker lijkende overwinning weg tegen Alblasserdam en zal revanche willen. Heukelum staat met twee punten onderaan en zal tegen middenmoter Wieldrecht de eerste overwinning van het seizoen willen bijschrijven.

Derde klasse 
In 3D speelt Meerkerk thuis tegen het nog puntloze Dilettant. Ameide gaat in Lekkerkerk de nare bijsmaak van de nederlaag in de derby tegen Meerkerk van vorige week proberen weg te spoelen. Staartploegen HSSC’61 en SC Everstein willen proberen om weg te komen bij de onderste plekken. HSSC’61 neemt het op Het Plein op tegen Schoonhoven. SC Everstein mag naar Arkel.

In 3E komen Vuren, Haaften en MVV’58 allemaal in actie. Nummer twaalf Vuren speelt een kelderkraker tegen SV Capelle. Vuren staat twaalfde, Capelle dertiende. Haaften speelt eveneens uit en wel bij GVV’63. MVV’58 speelt als enige van de Betuwse derdeklassers een thuiswedstrijd. SV BLC komt op bezoek in Meteren. 

In 3D van de regio west krijgt Brederodes bezoek van Vriendenschaar uit Culemborg. Brederodes won zijn laatste twee wedstrijden en staat zevende, terwijl Vriendenschaar het lastig heeft en laatste staat.

Vierde klasse
Zoals bekend spelen veel ploegen uit de regio in 4E. Ook deze week is er dus weer een vol programma. De nog foutloze koploper Herovina speelt een topper op bezoek bij nummer twee Groot-Ammers. Herovina heeft een voorsprong van vijf punten, maar speelde wel een duel minder.

Asperen won drie keer en speelde twee keer gelijk. De ploeg van Jeffrey Kleijn wil aansluiting houden bij de top en zal dus moeten winnen op bezoek bij Noordeloos. Verder krijgt ASH bezoek van Lekvogels, Speelt SVS’65 tegen GVV en ontvangt Beesd Unitas. In Rumpt vindt het staartduel tussen Rhelico en Leerdam Sport’55 plaats. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app