• Papendrecht staat op de drempel van de eerste periodetitel.
• Papendrecht staat op de drempel van de eerste periodetitel. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Topper voor zowel Papendrecht als Drechtstreek, eerste periode zaterdag op het spel

Nieuws Voorbeschouwingen 1.820 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Nog vier speelronden te gaan voordat de winterstop intreedt. De Papendrechtse clubs zijn lekker op stoom. Zaterdag 19 november, de dag dat de eerste periodetitels worden verdeeld, spelen ze allebei een topper.

In de derde divisie is SteDoCo het even kwijt, maar desondanks blijven de verschillen bovenin klein. Trainer Rick Adjei verlangt meer strijdlust van zijn elftal. Als SteDoCo dat kan opbrengen, dan liggen de punten tegen RKAV Volendam voor het grijpen.

Eerste klasse
Sliedrecht is hekkensluiter in de 1e klasse D. Een positie die men in het Baggerdorp bepaald niet gewend is. Achilles’29 komt op bezoek, ook geen hoogvlieger. Niet lullen maar poetsen, zal dan ook het devies zijn op De Lockhorst. SVW gaat proberen de zege op Sliedrecht een mooi vervolg te geven tegen middenmoter Duno D.

In 1C davert de derby De Zwerver - Nieuw-Lekkerland nog na. De Kinderdijkers hebben de smaak te pakken en dat is gezien de stand op de ranglijst nodig ook. Bij SVOD’22 liggen er zeker mogelijkheden. Het is te hopen dat Nieuw-Lekkerland de dreun van de late en ongelukkige derbynederlaag verwerkt heeft. Want tegen CVV Zwervers is het zaak de punten in eigen huis te houden.

Tweede klasse
Het nog ongeslagen Papendrecht is de trotse koploper van de 2e klasse H. De thuiswedstrijd tegen nummer 4 Alblasserdam is niet alleen een derby, maar ook een topper.  Bij winst grijpt Papendrecht de eerste periode, terwijl zelfs een gelijkspel mogelijk volstaat.

Lees ook

GJS wil vast en zeker opschuiven naar de bovenkant van de middenmoot. Een overwinning op hekkensluiter Heukelum zou daarbij helpen. Schelluinen zakt weg en de uitbeurt bij Roda Boys is in dat opzicht geen prettig vooruitzicht. Op basis van de ranglijst zullen Streefkerk en Wieldrecht elkaar niet veel ontlopen.

Derde klasse
De Alblas voert de ranglijst van de 3e klasse D aan. Met Drechtstreek komt er een streekgenoot op bezoek die inmiddels vier keer op rij gewonnen heeft. SV Meerkerk is de knappe nummer drie en tot nu toe de meeste scorende ploeg in deze afdeling. De mannen van Gert-Jan Koekkoek zullen op De Put op hun hoede zijn, want vorig seizoen werden tegen VVAC zes punten verspeeld. De Alblas, Haastrecht en SV Meerkerk zijn de overgebleven kanshebbers voor de eerste periode.

Ameide en ASV Arkel staan in de gevarenzone. Dar zegt meteen genoeg over het belang van hun onderlinge ontmoeting op Meihoven. Met drie nederlagen op rij heeft Hardinxveld een gevoelige tik gehad. Dat in en tegen Schoonhoven de kentering zal komen, is op voorhand geen zekerheidje.

Vierde klasse
Het jonge Groot-Ammers is tot nu toe de revelatie van de 4e klasse E. De ploeg van Bertus van Schaik zal tegen Unitas wel scherp moeten zijn, ook al is Unitas wisselvalliger dan vooraf werd verwacht. Vanwege het jubileum van de roodbroeken wordt het duel in op sportpark Gelkenes gespeeld.

Herovina-Peursum is in deze klasse eveneens een topper. Het bed zal zaterdag bovenin dus flink worden opgeschud. SV Noordeloos doet het met een zevende plek verdienstelijk en zal bij Lekvogels mogelijkheden zien.

In deze klasse gaat het, vanwege het oneven aantal, dit seizoen overigens over twee periodes.

Derde divisie zondag
Unitas is de aansluiting met de top van de derde divisie zondag kwijt, maar doet het zeker niet onverdienstelijk. Bij Gemert liggen er kansen om de middenmootpositie te verstevigen.

Download onze app

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app