• Beeld uit een eerdere ontmoeting tussen Wilhelmina'26 en Altena.
• Beeld uit een eerdere ontmoeting tussen Wilhelmina'26 en Altena. Foto: Jan Noorlandt
voorbeschouwing

Belangrijke punten op het spel in derby Wilhelmina’26-Altena

Nieuws Voorbeschouwingen 1.916 keer gelezen

ALTENA • De ranglijst begint zich al aardig af te tekenen. Dat geldt ook zeker voor Wilhelmina’26 en Altena. Beide ploegen zitten in de hoek waar de klappen vallen. De Wijk en Aalburgers staan er wel iets beter voor op de tiende plaats en kunnen bij winst zaterdag op De Ebbe in de derby tegen Altena nog aansluiten bij de middenmoot. Voor Altena ziet het er beroerder uit op de voorlaatste plaats. Dus zullen de Nieuwendijkers de mouwen hoog op moeten stropen om de punten binnen te halen. Wilhelmina’26 zal er net zo over denken.

Kozakken Boys
Kozakken Boys zit het al meer dan een maand niet mee. De Werkendamse trots zit in een vrije val. Ook afgelopen zaterdag gingen de ‘Boys’ net voor tijd weer de bietenbrug op bij HHC Hardenberg door een scheidsrechterlijke dwaling. Of de gifbeker nu leeg is, moet zaterdag blijken tegen Katwijk. 

Achilles Veen
De 2-1 winst afgelopen zaterdag tegen Spijkenisse was een opsteker voor Achilles Veen. Komende zaterdag wordt het wel andere koek bij en tegen Smitshoek. De gastheren staan op de derde plaats en willen dichter bij koploper Kloetinge komen. Dus weten de manschappen van trainer Dennis van der Steen wat ze te wachten staat. 

Almkerk
Almkerk staat zaterdag een cruciaal duel te wachten tegen Bennekom. Beide ploegen staan gelijk op de ranglijst. De ploeg die wint, kan de sprong maken naar de subtop in de eerste klasse. Dus zal het er heet aan toe gaan aan de Sportlaan. 

GRC 14
GRC 14 steeg door de winst afgelopen zaterdag tegen Wilhelmina’26 naar de derde plaats op de ranglijst. Willen de manschappen van trainer Mark Kroese echter aansluiting krijgen bij de kopploegen Papendrecht en EBOH, dat zal GRC 14 zaterdag bij het niet misselijke Tricht -dat in Tim van Dijken een ware topschutter in de gelederen heeft- weer de tanden moeten laten zien en doorbijten. 

Woudrichem
Bij Woudrichem was de 0-1 winst in de derby tegen Altena een flinke opsteker. Zaterdag moet de opgaande lijn worden door getrokken tegen EBOH. Dat is natuurlijk andere koek. Maar eens kijken of Woudrichem zich samen pakt en de hoogvlieger neerhaalt. Het zou een daverende verrassing zijn. 

GDC
Bij GDC heeft trainer Gerrit Molenaar het goed in de hand. De Eethenaren lieten tegen Sleeuwijk zien dat ze tot het gaatje willen gaan. Zaterdag gaat de equipe van Molenaar zeker op de thuisplaats in Eethen proberen om los te komen van medekoploper Sleeuwijk met winst op NEO’25.

Sparta’30
Sparta’30 begint zich te roeren. De Andelnaren sprongen met de 4-0 winst tegen Dongen naar de zesde plaats. Nu doorhalen bij en tegen Vuren en weer een sprongetje maken richting de kopgroep zal het credo zijn. 

Sleeuwijk
Bij Sleeuwijk wordt spits Jeffrey Molhoek node gemist. Het verstoort de balans in het elftal. Op papier is Sleeuwijk wel de favoriet zaterdag tegen en bij BLC. Hoe het in de praktijk uitpakt, is afwachten. 

NOAD’32
NOAD’32 begint langzaam los te komen in de vierde klasse. De winst afgelopen zaterdag tegen hoogvlieger BZC’14 mocht gezien worden. Als zaterdag ook Merlijn geklopt kan worden, dan zit het helemaal snor voor de Wijk en Aalburgers. NOAD’32 stapt dan over de Tilburgers heen richting de kopgroep. 

Be Ready
Be Ready moet na de 2-2 tegen SV Reeshof afgelopen zondag maar eens een driepunter neerzetten bij en tegen het laaggeklasseerde Madese Boys. Bij winst stijgen de Hankenaren naar de subtop in de derde klasse. Een mooie uitdaging dus. 

Dussense Boys
Bij Dussense Boys waren tegen Raamsdonk alle geblesseerden terug. Het resultaat viel tegen met het 4-5 verlies. Zondag bij en tegen WSJ wordt ook een moeilijk verhaal.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden