• SV Meerkerk - De Alblas eindigde vorig seizoen in 3-3.
• SV Meerkerk - De Alblas eindigde vorig seizoen in 3-3. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Verschillende belangen bij Schelluinen-Papendrecht, volgende topper voor De Alblas bij SV Meerkerk

Nieuws Voorbeschouwingen 1.351 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Zaterdag 26 november wordt in -het grootste deel van- het amateurvoetbal aan de tweede periode begonnen. Papendrecht en De Alblas doen dat met reeds een periode op zak.

In de derde divisie is het bovenin akelig spannend. SteDoCo staat slechts drie punten achter koploper GVVV en is dus gebaat bij een overwinning in en tegen Staphorst.

Eerste klasse
Sliedrecht is hekkensluiter in 1D. Het spel van afgelopen zaterdag bood echter perspectief. Dat zal nodig zijn ook, want verlies tegen Bennekom moet hoe dan ook voorkomen worden. SVW kan thuis tegen SVL een goede slag slaan.

In de 1e klasse C wil het maar niet vlotten met Nieuw-Lekkerland en De Zwerver. In Terneuzen liggen er voor de Lekkerlanders wel kansen om te stijgen op de ranglijst. 

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/329991/thom-den-besten-het-komt-wel-goed-met-nieuw-lekkerland

De Zwerver krijgt het naar verwachting op De Schans een stuk zwaarder tegen BVCB.

Tweede klasse
Papendrecht is de trotse koploper van de 2e klasse H. Schelluinen is daarentegen inmiddels afgezakt naar een degradatieplaats. Maar op Scalune kan de thuisploeg vaak iets extra’s brengen en dat zal tegen de lijstaanvoerder nodig zijn ook. Streefkerk en GJS staan in de brede middenmoot. GJS lijkt favoriet in het onderlinge duel, maar zal op Streveland de punten zeker niet cadeau krijgen.

Alblasserdam en Wieldrecht zullen elkaar niet veel ontlopen, als we naar de huidige stand op de ranglijst kijken.

Derde klasse
De Alblas komt als koploper van 3D vol zelfvertrouwen naar De Burcht. SV Meerkerk is de nummer drie, dus er is sprake van een topper, die vorig seizoen in 3-3 eindigde.

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/330038/sv-meerkerk-aanvaller-melvin-van-den-heuvel-benieuwd-waar-mijn-

Hardinxveld slikte inmiddels vier nederlagen op een rij. Tegen HSSC’61 zal de kentering moeten komen. Drechtstreek moet tegen de nog ongeslagen runner-up Haastrecht laten zien wat het waard is. Als de Papendrechters niet winnen, kan een toppositie voorlopig vergeten worden.

Ameide en SC Everstein kunnen de punten allebei heel goed gebruiken. Een belangrijk potje dus op Meihoven, waar de club uit Everdingen zich gesterkt weet door de recente derbyzege op HSSC’61. Arkel wil zich ten koste van het nog puntloze Dilettant verder omhoog werken en VVAC kan de borst natmaken bij de verrassende nummer vier Lekkerkerk, dat het aan de hand van trainer Dennis Schoonewil en enkele geroutineerde sterkhouders goed doet.

Vierde klasse
Groot-Ammers is de trotse koploper in de 4e klasse E en moet die positie in elk geval in de komende twee wedstrijden kunnen vasthouden. Tegenstander Leerdam Sport’55 is nog puntloos, waardoor er weinig weerstand te verwachten valt op Gelkenes. Dat is voor Peursum wel anders, want Unitas komt op bezoek. Als de Giessenburger serieus bovenin willen blijven meedoen, is winst eigenlijk noodzakelijk. Maar dat geldt voor Unitas evenzeer. SV Noordeloos treft in ASH, zoals trainer Hans Duijzer het zegt, een gelijkwaardige tegenstander. Het krachtsverschil op het sportpark aan de Nieuwendijk zal dan ook niet groot zijn.

Derde divisie zondag
In de derde divisie zondag houdt Unitas zich keurig staande. Tegen Baronie zijn er op Molenvliet gerede winstkansen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app