• Bert Potuyt.
• Bert Potuyt. Foto: Jan Timmer

VV Dilettant en Bert Potuyt per direct uit elkaar

25 nov 2022, 18:06 Nieuws Trainerscarrousel 2.577 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK/BERGAMBACHT • Bert Potuyt is per direct trainer af bij Dilettant. De zaterdagderdeklasser uit Krimpen aan de Lek verloor in het eerste contractjaar van de Bergambachtenaar al zijn acht competitiewedstrijden tot nu toe en is daarmee afgetekend nummer laatst.

Afgelopen week vonden diverse gesprekken plaats tussen Bert Potuyt, bestuurders en spelers. 

Niet gelukt
“De prestaties van de hoofdmacht waren niet goed,” weet de aangeslagen Potuyt. “Dat proces was al gaande in het vorige seizoen, waarin het team de tweede periodetitel veroverde. Daarna werd niet meer gewonnen, behalve een duel in de nacompetitie. Mijn opdracht was om meer stabiliteit in het elftal te krijgen. Dat is niet gelukt.”

Na de 0-6 nederlaag tegen Lekkerkerk kwamen enkele spelers in ‘opstand’. “Deze spelers konden zich niet vinden in mijn werkwijze,” vervolgt de Bergambachtenaar. “Voorafgaand aan de training van dinsdagavond vertrokken na een emotioneel gesprek vier basisspelers en heb ik de training geschrapt. Daags erna kreeg ik van het bestuur het voorstel om een assistent naast mij te zetten. Ik kon mij echter niet vinden -ik noem geen namen- in de desbetreffende persoon. De andere optie was, dat onze wegen zouden scheiden. Daar heb ik voor gekozen, nadat de financiële afwikkeling geregeld was. Dat is allemaal in goed overleg gebeurd.”

Volgende week wordt er bij Dilettant duidelijkheid gegeven over de invulling van de technische staf voor het vervolg van het seizoen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Wilhelmina'26 versterkt zich met Almkerk-aanvaller Areano van Seters 6 uur geleden
Afbeelding
Aanvoerder Rogier Gerritsen van LRC Leerdam stopt na dit seizoen 11 uur geleden
Logo
Afbeelding
Geschorste SVW-trainer Tutu Ndona: 'Ik heb absoluut niet op de tenen van de scheidsrechter gestaan' 13 uur geleden
Afbeelding
Ton van der Steen nieuwe trainr DSS'14 15 uur geleden
Afbeelding
SVW-trainer Tutu Ndona voor zes duels geschorst en mag dus zaterdag niet coachen in derby tegen LRC Leerdam 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
Spirit wil meer vrouwen in technische functies 22 uur geleden