• SteDoCo zal in eigen huis op zoek gaan naar een driepunter tegen Urk.
• SteDoCo zal in eigen huis op zoek gaan naar een driepunter tegen Urk. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Sliedrecht wil klimmen ten koste van Almkerk, VVAC heeft wat recht te zetten tegen Arkel

Nieuws Voorbeschouwingen 1.253 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Zaterdag 3 december is Oranje-getint. Maar WK of geen WK, ook op de amateurvelden wordt er gespeeld. Wel zijn veel wedstrijden vervroegd.

Klik hier voor het overzicht

Derde divisie
In de derde divisie is SteDoCo aan het kwakkelen geslagen. Tegen Urk moet hoognodig weer een winnende daad worden gesteld. Alleen dan houdt de ploeg van Rick Adjei de omvangrijke kopgroep in het vizier.

Eerste klasse
Sliedrecht wil weg uit de onderste regionen van de 1e klasse D. Thuis tegen Almkerk liggen er mogelijkheden om te klimmen op de ranglijst. SVW gaat naar hekkensluiter Nivo Sparta. Drie punten meenemen uit Zaltbommel zou de streepjes wat meer lucht geven.

In 1C staan Nieuw-Lekkerland en De Zwerver onder de rode streep. De Lekkerlanders krijgen in XerxesDZB een kampioenskandidaat op bezoek. En de Kinderdijkers kunnen bij Spartaan’20 al evenzeer de borst natmaken.

Tweede klasse
Papendrecht is de trotse koploper van de 2e klasse H. Zaterdag kan andermaal goede zaken worden gedaan als nummer 3 GRC 14 met een nederlaag naar huis wordt gestuurd. GJS en Alblasserdam staan in de omvangrijke middenmoot. In Dalem kan het dus een boeiend treffen worden. 

Streefkerk valt de laatste weken wat terug na een opzienbarende start en moet ervoor waken niet achterhaald te worden door Woudrichem. Schelluinen staat onder de streep en moet proberen bij Wieldrecht het zelfvertrouwen op te vijzelen.

Derde klasse
VVAC moet in 3D de kater van afgelopen zaterdag (in de 91e minuut nog 1-2 voor tegen Lekkerkerk, eindstand 3-2) zien weg te spoelen tegen streekgenoot ASV Arkel. Maar zonder de geschorste topscorer Joran Houweling zal dat tegen de steeds beter in vorm komende opponent -die weer kan beschikken over de uit Qatar teruggekeerde Youri de Jong en Sander Dekkers- een pittige klus zijn. Gesteund door de eclatante zege op SC Everstein is het doel van Ameide duidelijk: Dilettant puntloos laten. 

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/330601/vvac-jonkie-christiaan-leeuwis-nu-al-een-vaste-waarde-moet-het-

De Alblas is los en zal ook de verrassende nummer drie Lekkerkerk maar wat graag een koekie geven. Haastrecht-SV Meerkerk staat in het teken van aanhaken of (voorlopig) afhaken. Datzelfde geldt voor Drechtstreek en Schoonhoven, die in de zilverstad tegen elkaar spelen. Hardinxveld is het helemaal kwijt en moet bij SC Everstein de negatieve spiraal zien te doorbreken.

Vierde klasse
Groot-Ammers heerst vooralsnog in de 4e klasse E en zal normaliter ook na zaterdag (GVV uit) nog koploper zijn. Unitas-Herovina is een (sub)topper, waarbij een gelijkspel Groot-Ammers in de kaart zou spelen. Peursum is het aan z’n stand verplicht te winnen van hekkensluiter Leerdam Sport’55. SV Noordeloos is vrij.

Derde divisie zondag
Unitas is een solide derdedivisionist. Op basis hiervan zal er vertrouwen zijn in drie punten bij het moederziel alleen onderaanstaande Dongen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app