• Groot-Ammers hoopt ook tegen Asperen weer te kunnen juichen.
• Groot-Ammers hoopt ook tegen Asperen weer te kunnen juichen. Foto: Annemieke van As
voorbeschouwing Alblasserwaard

Groot-Ammers kan gouden slag slaan, Ameide-VVAC ‘degradatiekraker’

Nieuws Voorbeschouwingen 2.443 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Zaterdag 10 december staat de laatste volledige speelronde voor de winterstop op het programma. Groot-Ammers kan in 4E al voor een ‘Vorentscheiding’ zorgen. In 3D hebben Ameide en VVAC heel andere belangen: wegkomen van de onderste drie directe degradatieplaatsen.

SteDoCo is in de derde divisie helemaal terug in de race. Een overwinning op DVS’33 zou een geweldige afsluiting van de eerste seizoenshelft betekenen.

Eerste klasse
In de 1e klasse D heeft Sliedrecht een vrije zaterdag. De Baggerdorpers gaan dus op een penibele ranglijstpositie de winterstop in. SVW kan dat voorkomen door in eigen huis van DZC’68 te winnen, maar dat zal nog niet meevallen.

In 1C staan Nieuw-Lekkerland en De Zwerver er beroerd voor. Het kostte Lekkerland-trainer Bert Buizert eerder deze week de kop. Nieuw-Lekkerland móet zaterdag winnen van hekkensluiter Rijsoord om in sportieve zin nog enigszins vrolijk aan de kerstdis te gaan. De Zwerver krijgt vooral veel te veel goals tegen. De boel dicht houden bij RVVH is dan ook het eerste devies.

Tweede klasse
Papendrecht is voorlopig alleenheerser in de 2e klasse H. Winst in en tegen Tricht zou een kroon op het eerste deel van de competitie zijn. Alblasserdam is met de vierde plaats beslist ook niet ontevreden. Die status moet thuis tegen Woudrichem handhaafbaar zijn. 

Streefkerk zal mikken op drie punten erbij, want hekkensluiter Altena komt naar sportpark Streveland. Schelluinen-GJS is een derby waarin de bezoekers als favoriet aan de aftrap verschijnen. Maar in derby’s weet je het maar nooit...

Derde klasse
Dat laatste geldt in de 3e klasse D dus ook voor Ameide-VVAC. Statistieken tellen niet, het is alle hens aan dek zaterdag. Want dat zowel Ameide als VVAC er niet florissant voor staat, is een understatement. ASV Arkel heeft inmiddels de smaak te pakken. Maar of dat voldoende is om koploper De Alblas een kool te kunnen stoven? 

SV Meerkerk en Schoonhoven gaan op De Burcht strijden om de derde plaats. Drechtstreek heeft een overwinning op HSSC’61 nodig om bovenin enige aansluiting te kunnen houden. Hardinxveld heeft de negatieve spiraal weten te doorbreken en zal het bij het door blessures geplaagde Bergambacht voor niets minder dan drie punten willen doen.

Vierde klasse
Groot-Ammers heeft de degradatie naar de vierde klasse (E) uitstekend verwerkt en is met een jonge ploeg de trotse koploper. Het meer gelouterde Asperen is de laatste serieuze hobbel in de eerste competitiehelft. Als de punten op Gelkenes blijven, mag Groot-Ammers al een beetje gaan dromen van een kampioenschap en een snelle terugkeer in de derde klasse.

Lees ook: www.regio-voetbal.nl/nieuws/nieuws/331441/luuk-kuylenburg-loopt-een-op-een-bij-trotse-koploper-groot-ammers

Peursum richt zich voorlopig op een nacompetitieplek. Dan is het wel zaak thuis van GVV te winnen. SV Noordeloos en SVS’65 zullen elkaar in Spijk naar verwachting weinig ontlopen. Unitas is vrij.

Derde divisie zondag
Derdedivisionist Unitas liet afgelopen zondag in en tegen Dongen een lelijke steek vallen. Thuis tegen DEM, aftrap zaterdagavond om 18:00 uur, moet dat worden rechtgezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app