• GVV'63 - GDC.
• GVV'63 - GDC. Foto: Gijs van Tuijl
voorbeschouwing Altena

Koploper GDC kan winterkampioen worden in topper tegen nummer twee GVV’63

Nieuws Voorbeschouwingen 2.255 keer gelezen

ALTENA • Komend weekend beginnen alle clubs uit het Land van Altena, uitgezonderd Almkerk, aan de laatste speelronde voor de winterstop. Een goed moment om nog daden te stellen om met een goed gevoel de Kerst in te gaan. 

Dat geldt ook voor GRC 14. Afgelopen zaterdag was koploper Papendrecht de manschappen van trainer Mark Kroese te machtig. Dus is het zaterdag alle hens aan dek tegen het wisselvallige Wieldrecht om weer aan te sluiten bij de top drie van de tweede klasse

Wilhelmina’26 wacht de beladen Maasderby bij Roda Boys. Als de Wijk en Aalburgers weten te winnen, maken ze een sprong op de ranglijst. 

Kozakken Boys
Voor Kozakken Boys is de 4-1 van afgelopen zaterdag tegen Jong Sparta mogelijk de opmaat om ook bij Excelsior Maassluis aan het langste eind te trekken. Belangrijk, want dan stomen de ‘Boys’ op naar een veiliger gedeelte op de ranglijst

Achilles Veen
Achilles Veen heeft moed geput uit de 2-1 overwinning op WNC. De manschappen van trainer Dennis van der Steen hebben er groot belang bij om uit de gevarenzone te komen met winst bij Goes. 

Almkerk
Almkerk heeft nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop. Zaterdag allereerst thuis de zespuntenwedstrijd tegen DUNO D. Een week later volgt thuis nog het restant van vijftig minuten van de eerder gestaakte wedstrijd tegen DTS’35 Ede.

Woudrichem
Voor Woudrichem zijn de rapen gaar na de onluisterende nederlaag tegen Streefkerk. Zaterdag rest de laatste kans om uit het verdomhoekje te komen voor de winterstop. Dan moeten de manschappen van trainer Gerrie Schaap wel een topprestatie leveren bij Alblasserdam. 

Altena
Altena zit als hekkensluiter ook stevig in de problemen. De Nieuwendijkers wisten nog geen wedstrijd te winnen. Dus zullen ze er op moeten klappen bij Streefkerk om nog wat kleur te krijgen op de wangen voor de winterstop. 

GDC
Koploper GDC in de derde klasse wil graag als winterkampioen de boeken in. Dat zal echter nog een flinke klus worden zaterdag in de topper bij GVV’63 in Gameren. 

Sparta’30
Sparta’30 moest afgelopen zaterdag een veer laten in de opmars op de ranglijst met het verlies bij GDC. Zaterdag hebben de Andelnaren echter de kans om het gemoed weer op te frissen tegen BLC en weer aan te sluiten bij de kopgroep in de derde klasse

Sleeuwijk
Sleeuwijk, waar trainer Antoin van Pelt voor een vierde jaar tekende, verlangt naar de winterstop. Maar eerst nog een klusje klaren bij en tegen NEO’25 om weer aan te sluiten bij de kopgroep

NOAD’32
NOAD’32, waar trainer Denny van Geffen bijtekende, wil aansluiten bij de kopgroep in de vierde klasse. Als dat lukt tegen SV TOP zaterdag op Het Korenzand kunnen de Wijk en Aalburgers terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft.

Lees ook:

Be Ready
Be Ready sluit zondag de eerste seizoenshelft af bij en tegen GSC/ODS. Het gaat hier om een kelderduel in de derde klasse. De winnaar kan met een geruster hart de winterstop in. 

Dussense Boys
Dussense Boys liet zich afgelopen zondag gelden met een 3-4 overwinning bij Were DI. Zondag zullen de Dussenaren ook flink aan de bak moeten in de Maasderby tegen het puntgelijke Right’Oh.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app