• Gerard Breider eerder dit seizoen in de wedstrijd tegen ASH (0-0).
• Gerard Breider eerder dit seizoen in de wedstrijd tegen ASH (0-0). Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie
voorbeschouwing

LRC ontvangt Oranje Wit; topper voor Asperen bij Groot-Ammers

Nieuws Voorbeschouwingen 2.424 keer gelezen

VIJFHEERENLANDEN/WEST-BETUWE • Komende zaterdag staat de laatste volledige speelronde voor de winterstop op het programma. Een overzicht van de ploegen uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe. 

Vierde divisie
WNC ontvangt zaterdag Kloetinge. De Waardenburgers verloren drie van hun laatste vier duels, waardoor de ploeg van Cor Prein wat is gezakt naar de zevende plek in deze afdeling. Tegenstander Kloetinge is de trotse koploper. 

Eerste klasse
In Leerdam ontvangt LRC het Dordtse Oranje Wit. De Leerdammers kregen vorige week een tik te verwerken door te verliezen bij DZC’68. Toch staat men nog altijd tweede en dus is een overwinning tegen hekkensluiter Oranje Wit het enige wenselijke resultaat.

Tweede klasse
In 2H krijgt Heukelum bezoek van EBOH. De thuisploeg wist twee keer op rij te winnen, waardoor men twaalfde staat en weer wat aansluiting heeft gevonden bij de ploegen erboven. Tegenstander EBOH staat tweede en zal dus moeilijk te verslaan zijn. 

Derde klasse
SV Meerkerk speelt zaterdag de derde topper op rij. Van koploper De Alblas werd verloren en tegen nummer twee Haastrecht gelijkgespeeld. Tegen Schoonhoven zal de ploeg van Gert-Jan Koekkoek weer eens willen winnen.

In Ameide staat de streekderby tussen de lokale vereniging en VVAC op het programma. Beide ploegen hebben het zwaar in 3D en kunnen de punten goed gebruiken. Verder gaan in deze competitie HSSC’61 en SC Everstein op bezoek bij Drechtstreek en Dilettant.

 In 3E de Betuwse derby tussen Haaften en Vuren. Haaften heeft met een negende plek en tien punten nog aansluiting met de middenmoot. Vuren staat voorlaatste met slechts vijf punten en zal moeten winnen om die aansluiting te vinden. In dezelfde afdeling gaat MVV’58 op bezoek bij hekkensluiter Capelle. 

In 3D West speelt Brederodes in eigen huis tegen Lopik. De thuisploeg staat zevende, de bezoekers laatste. De ploeg uit Vianen zal de laatste competitiewedstrijd voor de winterstap dan ook graag winnend willen afsluiten.

Vierde klasse 
De meest in het oog springende wedstrijd in 4E is duidelijk de topper tussen Groot-Ammers en Asperen. Die eerste ploeg staat bovenaan met vier punten voorsprong op het bezoekende Asperen. Beide ploegen verloren dit seizoen nog niet. Wel lijkt Groot-Ammers zijn wedstrijden wat makkelijker te winnen.

Verder in deze competitie wedstrijden tussen Beesd en Lekvogels, Herovina en Leerdam Sport’55, Peursum en GVV, Rhelico en ASH en SVS’65 en Noordeloos.Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden