• Tim van Werd.
• Tim van Werd. Foto:

Met Tim van Werd is de muziek tijdens de Proxsys Cup van eigen bodem

Nieuws Proxsys Cup 783 keer gelezen

GORINCHEM • De Proxsys Cup biedt talentvolle jongeren uit de regio graag een podium om hun kunsten te vertonen, zo ook de Gorinchemse DJ Tim van Werd. De muzikant produceerde de inmiddels welbekende opkomsttune, die wordt gedraaid tijdens de opkomst van de spelers én hij verzorgt de muzikale omlijsting tijdens de finaledagen op 5, 6 en 7 januari.

“Heul leuk om als Gorinchemse jongen op dit evenement te staan”, vertelt Van Werd. “Ik doe dat nu inmiddels al een aantal jaren. Ik ben begonnen met de muziek rondom de wedstrijden, maar toen ze vertelden dat ze een eigen tune wilden, heb ik gevraagd of ik dat mocht doen. Dat is gelukt en die wordt nu dus nog steeds gebruikt. In de intro hoor je het schuiven van voeten op de zaalvoetbalvloer al op de achtergrond. Verder is zo’n tune er natuurlijk voor bedoeld om de spelers een beetje op te jutten.”

Melodische housemuziek
De 27-jarige Van Werd was als kleine jongen al bezig met het maken van muziek. “Ik ben begonnen met het spelen van trompet in een koor voor klassieke muziek, later ben ik ook piano gaan spelen. Vanaf mijn vijftiende ben ik actief als DJ. Wat ik nu maak zou ik omschrijven als melodische housemuziek. De klassieke invloeden hoor je nog duidelijk terug in mijn stijl.”

Festivals
Met die stijl timmert Van Werd aardig aan de weg. Zijn bekendste nummer heeft meer dan een miljoen streams op Spotify en zijn muziek wordt onder andere in Amerika goed beluisterd.

“Van de grote doorbraak wil ik nog niet spreken, maar het gaat wel de goede kant op”, zegt Van Werd. Zo heb ik afgelopen zomer als op festivals als Ultrasonic mogen draaien en heb ik in clubs in Tsjechië en Slowakije gestaan. Verder heb ik bij SLAM FM een set gedraaid tijdens het Amsterdam Dance Event en zat ik laatst in de radioshow van Armin van Buuren. We hebben toen ook een podcast geproduceerd. Natuurlijk ben ik ambitieus en wil ik nog stappen maken, maar het doel is niet om de beste DJ ter wereld te worden ofzo. Het belangrijkste voor mij is de muziek zelf. Ik ben dus vooral heel blij dat ik mij eigen sound heb gevonden en dat ik daar mijn brood mee kan verdienen. Ik wil vooral blijven maken wat ik mooi vindt.”

Tof
De DJ kijkt uit naar de Proxsys Cup. “De sfeer is altijd goed, de zaal is goed gevuld en het is tof dat het publiek zo dicht op het veld zit. De samenwerking met speaker Henry Wessels is altijd erg leuk, we voelen elkaar goed aan. We gaan er weer wat moois van maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden