• Volle bak op de tribunes, een vertrouwd beeld in De Oosterbliek.
• Volle bak op de tribunes, een vertrouwd beeld in De Oosterbliek. Foto: Rick den Besten

Supporters van Heukelum en SVS’65 zorgen voor sfeer in De Oosterbliek

Nieuws Proxsys Cup 3.239 keer gelezen

HEUKELUM/SPIJK • Heukelum en SVS’65 nemen van oudsher veel publiek mee naar De Oosterbliek. Benjamin Meijdam (speler van Heukelum) en Menno Beusekamp (trainer van SVS’65) kijken met veel plezier uit naar de editie van dit jaar.

“Het is toch een beetje onderdeel geworden van de traditie zo rond de feestdagen” stelt Meijdam. “Het toernooi heeft een enorme aantrekkingskracht op de hele regio en dat geldt zeker ook voor Heukelum. Het halve dorp loopt uit en ik verwacht dat het dit jaar niet anders zal zijn.”

Op onze hand
Meijdam won met Heukelum de editie van het seizoen 2015/2016 én werd toen zelfs topscorer van het toernooi. “Ik denk dat die prijs voor veel Heukelummers nog meer waarde heeft dan de promotie naar de tweede klasse. We hadden destijds niemand die ervaring had met zaalvoetbal, maar waren met jongens als Sil van Putten, Lars van Honk en Tim Verdier heel moeilijk te verslaan. In de finale wonnen we van LRC Leerdam voor een volgepakte zaal. Tijdens de wedstrijd merkten we dat driekwart van de zaal op onze hand was. Heel bijzonder om mee te maken.”

Trainersdebuut
Menno Beusekamp staat dit jaar voor het eerst als hoofdtrainer op de Proxsys Cup. Als speler haalde hij samen met Meijdam de halve finale en was hij verliezend finalist. “Ik ging bij Heukelum voetballen in het seizoen nadat ze het toernooi wonnen. In de jaren erna bleven we het goed doen, maar winnen lukte helaas net niet meer.”

Sfeer
Beusekamp staat te trappelen met zijn spelers. “Je merkt de afgelopen weken al dat het toernooi leeft binnen de spelersgroep. Bij SVS hebben we een vaste club supporters die altijd trouw komt kijken, ook bij onze wedstrijden op het veld. De sfeer in de zaal, waar iedereen dicht bij elkaar en op het veld zit is echter toch anders. Onze aanhang zorgt altijd voor wat reuring, prachtig natuurlijk.”

SVS’65 heeft met onder anderen Fitim Meha en John Wijnbelt binnen de gelederen namen die ook bij het publiek in Gorinchem bekend zijn. “Toch vind ik het lastig om te zeggen waar wij staan. Veel ploegen hebben tegenwoordig jongens die naast het veldvoetbal ook in de zaal spelen. Zo ook onze tegenstanders VVAC, Sleeuwijk en HSSC’61. Na de laatste competitiewedstrijd hebben we een aantal keer in de zaal getraind samen. Ik zou het echt al een prestatie vinden als we de poule door komen. “

Realistisch
Ook Meijdam is realistisch en weet dat zijn ploeg dit jaar normaal gesproken niet meedoet om de prijzen. “We hebben wel wat kwaliteit ingeleverd en gaan zien hoe we dat oplossen. Met Max Borwowski hebben we sowieso een goede keeper, wat belangrijk is in de zaal. We gaan in ieder geval onze uiterste best doen in een volle Oosterbliek.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 1 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 1 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 1 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 10 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 10 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 11 uur geleden