• Hardinxveld - SV Meerkerk van vorig seizoen.
• Hardinxveld - SV Meerkerk van vorig seizoen. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

Belangrijk potje voor Sliedrecht tegen SVL, wordt het aanhaken of afhaken voor SV Meerkerk en Hardinxveld? ]

Nieuws Voorbeschouwingen 1.593 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Eersteklasser Sliedrecht wil weg uit de onderste regionen van de 1e klasse D. Meteen na de winterstop kan dit voornemen een boost krijgen, maar dan moet er op eigen veld wel gewonnen worden van SVL.

Derde divisie
In de derde divisie doet SteDoCo nog volop mee om de prijzen. De herstart bij Rijnvogels verdient wel het etiket pittig.

Eerste klasse
SVW maakt zich eveneens op voor een zwaar duel, want koploper Scherpenzeel komt naar sportpark Molenburg.

In de westelijke 1e klasse is er voor zowel Nieuw-Lekkerland als De Zwerver werk aan de winkel. De Lekkerlanders treffen in Brielle een opponent die de brede middenmoot aanvoert. De Zwerver krijgt SHO op bezoek.

Tweede klasse
Na de winterstop gebeuren er soms rare dingen. Papendrecht moet dat in 2H bij Wilhelmina’26 zien te voorkomen en de lijn van voor de break weer oppakken. Alblasserdam kan Papendrecht een handje helpen door runner-up EBOH te verrassen. GJS treedt aan in en tegen Tricht.

Schelluinen zal er alles aan gelegen zijn zich te ontdoen van hekkensluiter Altena, want dat geeft enige lucht ten opzichte van de drie directe degradatieplaatsen. Onder leiding van de nieuwe trainer Ferry van Dijk aast Streefkerk op een driepunter tegen Heukelum.

Derde klasse
In de 3e klasse D mag koploper De Alblas zich niet verslikken in rodelantaarndrager Dilettant. Dit om een scenario als dat van vorig seizoen te voorkomen.

Achter De Alblas is de semi-derby tussen SV Meerkerk en Hardinxveld van belang. Het gaat te ver om te stellen dat het ‘buigen of barsten’ is. maar om een rol van betekenis te kunnen blijven spelen zijn beide clubs gebaat bij de winst. Hoe anders ligt dat bij SC Everstein-VVAC, waar vooral naar beneden gekeken moet worden. Ameide kan de borst natmaken, want nummer twee Haastrecht komt naar Meihoven.

Arkel heeft zich herpakt van een zwakke competitiestart en wil dat nu ook tegen Schoonhoven laten zien. Drechtstreek wil meedoen om de nacompetitietickets en heeft er dus alle belang bij om Bergambacht opzij te zetten.

Vierde klasse
In de 4e klasse E zit Groot-Ammers voorlopig stevig op de troon. ASH zal daar naar verwachting weinig aan kunnen veranderen. Om nog enigszins in het spoor van de geelzwarten te blijven, moet Peursum Lekvogels zonder punten terug naar Lexmond sturen. Unitas zal weinig moeite hebben met GVV en SV Noordeloos denkt in en tegen Beesd ongetwijfeld ook aan een driepunter.

Derde divisie zondag
In de derde divisie zondag zit het vanaf plek vier dicht bij elkaar. HSC’21-Unitas kan dan ook zomaar eens een spannend potje worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden