• ASV Arkel - SC Everstein (2-2).
• ASV Arkel - SC Everstein (2-2). Foto: Rick den Besten

Voorbeschouwing Vijfheerenlanden/West-Betuwe: topper voor LRC Leerdam, kelderkraker voor SC Everstein

Nieuws Voorbeschouwingen 1.276 keer gelezen

WEST BETUWE/VIJFHEERENLANDEN • Ook voor de ploegen uit West-Betuwe en Vijfheerenlanden staat de start van de tweede competitiehelft op het punt gaan beginnen. Althans, als het doorgaat morgen. De verwachting is dat er nog wel wat wedstrijden afgelast zullen worden. Een overzicht van het programma.

Vierde divisie
Inde vierde divisie komt WNC in Waardenburg in actie tegen Goes. WNC kende overall een uitstekende eerste seizoenshelft, maar verloor de laatste drie wedstrijden voor de winteronderbreking wel. Nog steeds staat de ploeg keurig achtste, maar men zal snel weer het positieve gevoel van eerder dit seizoen terug willen krijgen. Dat zal tegen Goes nog lastig zat worden. De bezoekers staan namelijk derde.

Eerste klasse 
LRC Leerdam draaide een heel behoorlijke eerste seizoenshelft in 1D. De ploeg van Emanuel Sluis staat op een tweede plek met vier punten achterstand op Scherpenzeel, waar men volgende week op bezoek gaat. Deze zaterdag komt nummer vier DTS’35 Ede naar het Glaspark. Na volgende week zullen de Leerdammers dus weten of ze een serieuze rol van betekenis in de titelstrijd kunnen gaan spelen.

Tweede klasse
In 2H krijgt nummer negen Tricht bezoek van nummer zes GJS. Tricht begon uitstekend aan het seizoen en scoorde er, met name Tim van Dijken, lustig op los. De laatste vier wedstrijden werd er echter nog slechts één puntje gepakt.

Heukelum is de nummer voorlaatst in deze afdeling en zal snel de weg omhoog willen vinden. De eerste tegenstander waartegen de ploeg van Jerome Ceton dit gaat proberen is Streefkerk. Een uitbeurt voor Heukelum tegen de nummer zeven. 

Derde klasse D
De Alblas is de soevereine koploper in 3D, maar daarachter lijkt iedereen van elkaar te kunnen winnen. Nummer drie SV Meerkerk speelt thuis tegen Hardinxveld, dat zevende staat. Toch is het verschil slechts drie punten. Beide teams zijn op een goede dag moeilijk te verslaan, maar hebben er ook mindere duels tussen zitten.

In Everdingen staat er een ware kelderkraker op het programma tussen SC Everstein en VVAC. Beide ploegen hebben het moeilijk, met een elfde en twaalfde plek als resultaat. Om het nog wat lastiger te maken missen zowel Everstein als VVAC ook nog eens de nodige mensen. Een spannend duel lijkt in de maak. 

Verder gaat HSSC’61 in deze afdeling op bezoek bij Lekkerkerk en ontvangt Ameide Haastrecht. 

Derde klasse E
Haaften staat in de middenmoot in 3E. Zaterdag krijgt de ploeg visite van koploper GDC. Haaften won de laatste twee duels voor de winterstop en zal die reeks graag willen verlengen. MVV’58 staat negende en heeft een uitwedstrijd tegen nummer drie GVV’63 op het programma staan. Ook voor de ploeg uit Meteren een zware kluif dus. Voor nummer twaalf Vuren start de competitie volgende week pas weer.

Derde klasse D west
Tijdens de winterstop gingen Brederodes en trainer Marcel Akkerman uit elkaar. Afgelopen week stelde men Jon van Staa aan als Akkermans opvolger en dus is het afwachten wat de nieuwe oefenmeester wellicht anders gaat doen bij de club uit Vianen. Brederodes kende een wisselvallige eerste seizoenshelft, resulterend in een plek in de middenmoot. Op bezoek komt nummer twaalf Zwaluwen Utrecht. Die ploeg kreeg twee punten in mindering.

Vierde klasse E
In 4E is het duel tussen Herovina en Asperen al afgelast. De overige ploegen hopen nog wel in actie te kunnen komen.

ASH gaat op bezoek bij koploper Groot-Ammers, Peursum ontvangt Lekvogels, Rhelico speelt in eigen huis tegen SVS’65, Beesd ontvangt Noordeloos en GVV Geldermalsen speelt in Gorinchem tegen Unitas. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app