Afbeelding
Foto: Kontakt Mediapartners

Björn Vlasblom en Theo Ducaneaux samen aan het roer bij Oranje Wit

Nieuws Trainerscarrousel 935 keer gelezen

DORDRECHT • Faissal Kadi Wahabi zal vanaf volgend seizoen bij Oranje Wit worden opgevolgd door Björn Vlasblom en Theo Ducaneaux. Vlasblom komt als veldtrainer over van Pelikaan, Ducaneaux als hoofdtrainer van Heinenoord.

In een meerjarig traject zal Björn Vlasblom worden klaargestoomd voor het hoofdtrainerschap van de Dordtse zaterdageersteklasser. Theo Ducaneaux wordt tevens aangesteld als technisch manager. In die rol wordt hij verantwoordelijk voor de spelersdoorstroom vanuit de jeugd naar de selectie en voor de begeleiding van alle trainers 

Björn Vlasblom is een Oranje-Witter in hart en nieren. Hij doorliep de jeugdopleiding tot de D-jeugd (O13) en maakte daarna de overstap naar de jeugdopleiding van Sparta. Vlasblom debuteerde in de eredivisie in 2010; in 2012 maakte hij de overstap naar FC Dordrecht. In 2013 keerde hij terug naar Oranje Wit. 

Wens
Na een blessure richtte Björn Vlasblom zich op het trainerschap, waar Oranje Wit hem alle ruimte voor gaf en hem bij begeleidde. Na een aantal jaren als (jeugd)trainer te hebben gefunctioneerd van onder andere Oranje Wit 2, besloot hij de overstap naar Pelikaan te maken, met als reden om elders verder te groeien. Bij zijn vertrek sprak hij de wens uit ooit terug te komen als hoofdtrainer van Oranje Wit.

Technisch manager
Theo Ducaneaux gaat als technisch manager de verantwoordelijkheid dragen voor Oranje Wit 1. Ook het aansturen van de jeugdopleiding en de uitvoering van het jeugdplan -met als belangrijke pijler de doorstroming van eigen opgeleide jeugd naar het eerste elftal- vallen binnen het takenpakket van de nieuwe technisch manager. Ducaneaux  is momenteel hoofdtrainer van Heinenoord, daarvoor was hij dat onder andere bij Voorschoten’97 en MOC’17.

Naast het hoofdtrainerschap is hij bij Voorschoten’97 ook hoofd jeugdopleiding geweest. Bij de betaaldvoetbalorganisaties Excelsior Rotterdam en FC Dordrecht heeft hij als trainer-coach gewerkt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden